reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Hej dziewczyny!!!!
Moja wczorajsza rocznica (pierwsza) mineła w miarę ok - byliśmy w restauracji, najadłam się jak dzika świnia...
ale niestety zawsze coś musi popsuć - moja 8 miesięczna siostrzenica dostała 40st gorączki, lała się przez ręce, miała krótki oddech i zapadło jej się ciemiączko - więc trafiła do szpitala. I tu podobna historua jak u Nuuuśki - 3 dni temu moja sis była u lekarza i kazał małej dawać nurofen i tyle... nic nie stwierdził. w szpitalu po rentgenie stwierdizli początki zapalenia płuc. Dziś już mała lepiej... ale ile ja się nadenerwowałam wczoraj o małą Kruszynkę...
Nuuuśka, słoneczko Ty moje - ucałuj swoją Olusie! I teraz już wiem, że we dwie jesteście silne babki!!!!
Czekam na wynik USG!!!! Mam nadzieję, że choć na chwilę wejdziesz!!!
Malinka41 - myślałam wczoraj o Tobie, a powiedz mi, poza tym, że lekarz idiotka to z maleństwem ok? ile ma mm?? bo ja jutro ide to porównam :D Ktora dzidzia większa :)Jakieś badania Ci pozlecał? Coś mówił?
anuszka - proszę mi się nie zamarwtiać! Do testowania zostało 4 dni!
happymama - Ty też jesteś naszą optymistyczką na forum ;) Trzymam kciuki.
Dziewczyny, w ogóle ten tydzien taki ważny - tyle testowanek, usg itd....aaaaaaa - zwariuje!!!!
Patuszka - gratuluję! Cieszę się strasznie!!!
Sandra - hop hop, co u CIebie??

Miłego dnia dziewczynki!!!!! :********

reklama
malinka przykro mi ze tak wyszlo....palant jeden :| Nie ma czegos takiego ze masz mowic wczesniej ze chcesz zdjecie co za konowal ..:angry: Kazda pacjentka ma prawo poprosic o zdjecie usg, a lekarz nie ma prawa, powtarzam NIE MA PRAWA odmowic .
anuszka moze lepiej ze sie nie klocila z tej strony ze szkoda jej zdrowia i niepotrzebnych nerwow ale co za palant...uch

anuszka zawsze trzeba miec optyzmizm w sobie - to Nas w koncu ratuje przed deprecha :wściekła/y: Ja Ci mowie, ze bedzie dobrze wiec tak bedzie,do 10-go jeszcze 4 dni wiec cierpliwie czekamy i nie gderamy tak? wiec glowka do gory anuszko Kochana :*

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Kurczę, ale super wiadomość. Patu$ka gratuluję!

Michalina, nieciekawie. Najważniejsze, że jest już lepiej :tak:

Malinka ja jak słysze NFZ to mnie ciarki przechodzą... Zawsze mam wrażenie, że zbywają człowieka... Ja szukam przyczyny powiększonych węzłów i mnie zbywają, wszystko co mogę robię prywatnie... Ale tego Twojego lekarza to bym chyba wyzwała... mąż musiał być biedny zawiedziony...

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg 296 :)
10.04.2013 - Aka85 - są dwie kreski :)
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la - wynik pozytywny :) hcg 11.04 = 1 24.3
13.04.2013 - Patanka - jest bladzioch, czekamy na wynik hcg
14.04.2013 - Ananaska - są dwie kreski :)
20.04.2013 - Malinka41 - są dwie kreski :) hcg 16.04 = 37,68, 25.04 = 1487
18.04.2013 - Michalina_ch - dwie krechy :)
19.04.2013 - Anneeczka - dwie kreski :)
21.04.2013 - Agaawa - @
22.04.2013 - M_i_a90 - @

22.04.2013 - Papalo - ??
23.04.2013 - Oliwia1 - jest druga kreska :), hcg 24.04 = 72, 27.04 = 223
25.04.2013 - Tygryseczek - @
26.04.2013 - Pegas - są dwie kreski :)
28.04.2013 - Ailatan1987 - @
30.04.2013 - 90_natka - czekamy na @
30.04.2014 - Dżina - są dwie kreski, hcg
= 63,99
01.05.2013 - Mimimoo - @
05.05.2013 - Patu$ka
- jest bladzioch :)
06.05.2013 - Anna2101 - jest bladzioch :)

08.05.2013 - Happymama82
08.05.2013 - Anisen
08.05.2013 - Moniqaa, 3 cykl
(przerwa ze względu na leki)
10.05.2013 - Anuszka
10.05.2013 - Avensis
11.05.2013 - Nuuuśka
14.05.2013 - Angelaa_w
18.05.2013 - Sandra_best
23.05.2013 - Agaawa
26.05.2013 - Carolina84
??.06.2013 - Kasiawr

michalinka weszlabym chociazby dla Ciebie :):*
Nie martw sie malutka, choc wiem ze latwo mowic, ale taki okres mamy glupi na przeziebienia i inne wirusowki niestety :| Jak sie czujesz w ogole ?
Patrze na dzisiejsza moja tempke i usmiech mi sie pojawia na twarzy choc wiem ze szybko zniknie jesli tempka poleci w dol. Ale jak patrze na patu$ke mam nadzieje ze moze sie udac w koncu ! Oby :blink:

moniqaa Ty mi nie mow o NFZ bo pracujac tu powiem Ci pewne rzeczy przejrzalam na wylot i jedno slowo znajduje na to - KOSZMAR ! Ale niestety to jest wlasnie Nasze polskie cudowne panstwo.

Patrze na dzisiejsza moja tempke i uśmiech mi sie pojawia na twarzy choć wiem ze szybko zniknie jeśli tempka poleci w dol.
.

Teraz Tobie zbierze się opierdziel! Pierwsza część zdania piękna!!! A co to za druga??? Żadna tempka nie poleci w dół! Ja CI już powiedziałam, że fasolkujesz!!! A nie zdziwię się jak lekarz dziś coś CI powie na ten temat!!!

Michalina Mòj maluszek ma 3.4 mm a facet nic nie mówił tylko dał na koniec kartkę tam jest to napisane i ze jest echo zarodka. Teraz będę chodzić prywatnie. A wogole to byłam zaskoczona ze usg jest dopochwowe

malinka to akurat jest norma Kochana jesli chodzi o wczesne usg. Rzadko kiedy w poczatkowej fazie ciazy wynonuje sie "normalne"usg, poniewaz nie byloby wiarygodne po prostu :) Wazne ze fasolka jest zdrowa ! :tak:

michalinka wcale sie nie boje :-p:-p Ty sie nie mozesz denerwowac ! przypominam Sloneczko Kochane :-)
Okolo 11 przejde sie na to usg, ale sama nie wiem po co ona akurat teraz uwidziala sobie je robic, chyba tylko zeby pomierzyc jajniki ale zawsze cos :blink: pytalam jak sie czujesz ? :)

a ja dzisiaj z upiorem maniaka latam do toalety i wypatruję plamień;-)
ale zdecydowanie przeszła mi presja, jakaś taka wyluzowana jestem dzisiaj, co ma być to będzie po prostu.

moje dwie sąsiadki paradują mi tu z wielkimi brzucholami, obie będą rodzić na dniach i obie będą miały dzieci "rok po roku" a do tego jedna czwartego malucha. Tutaj w moim regionie wielodzietność jest normalna, trójka dzieci to prawie standard. Nie to co w Pl gdzie palcami się takich jak my wytyka.
Już się zastanawiam na te wszystkie reakcje rodzinki z polski jak będę w czwartej ciązy. Oj będę musiała się w gruby pancerz uzbroić:-) oczywiście czyjeś gadanie mam w nosie ale wiecie jak to jest przykro trochę że nikt nie rozumie...

Nuuuśka - niestety czuję się dobrze, a wiesz, że ja wolałabym się źle czuć, mieć mdłości i w ogóle. A to dlatego, że przy pierwszej ciąży miałam, źle się czułam i w ogóle i pewnego dnia zaczęłam czuć się dobrze... i okazało się, że po prostu ciąża się skończyła... więc w głowie to siedzi...
No nic, jutro o 19stej USG. Chyba na zawał padnę jutro... muszę jakieś zajęcie sobie znaleźć... będę się trzęsła jak galareta.
Malinka - no to ładna wielkość, zobaczymy co u mnie będzie jutro....
A na temat lekarzy NFZ, ja na przykład mam jedno gin do prowadzenia ciąży (mojej siostrze 3 prowadził) i jak wtedy byłam u niegi pierwszy raz i Michał siedział na korytarzu to mój lekarz wyszedł i na całą przychodnie krzyknął "mąż na USG natychmiast!!!!" ;) dał mi do siebie nr tel i jak ważne badania były to kazał sobie wysyłac skanem (dał w recepcji upoważnienie że mają mi ksero wydwać) i kazał dzwonić do siebie!!! Po prostu lekarz z powołania. I nawet jak nie jesteś zapisana to ZAWSZE Cię wciśnie na wizytę. Do niego idę 13stego, bo chcę żeby mi prowadził ciążę , ale do mojej tej priv też bedę chodzić od czasu do czasu, ale nie stać mnie na prowadzenie całej ciąży prywatnie - chodzi o badania, są kosztowne.

Nuuuśka - ja wiem, że na początku robi się to dopochwowe, ale czy ono nie ma możliwości uszkodzić fasolki? Bo ja wtedy miałam USG i serduszko biło, a tydzień póniej okazało sie, że nie urosło i już nie bije. Czy to mogła byc wina USG? jeszcze cytologie mi na siłe zrobili (w LUx Med)...

reklama
michalina
chyba to nie wina usg
przecież każda takie usg na początku ciąży przechodzi
będzie dobrze
a co to za lekarz
może i ja skorzystam jeżeli będę kiedyś w potrzebie :-D

Do góry