W zeszłym roku jak była szansa na maluszka też trafiłam ze stanem zapalnym i tez miałam usuwaną miazgę

Samo leczenie nie szkodzi, ale trzeba koniecznie dać znać, to lekarka dobierze odpowiednie środki przeciwbólowe (bez pewnej 1 substancji).
A druga kwestia to rentgen. Ja dostałam skierowanie i miałam odczekać do okresu i jeśli nie będzie ciąży to iść na rentgen (pantomogram), a jeśli bym była, to miałam absolutnie nie robić RTG. I dostałam opiernicz i wykład, że taki stan zapalny może mieć wpływ na ciążę i lepiej wyleczyć przed ciążą (a już najpóźniej w ciąży). Ale wiesz - dla ciężarnych kanałówka jest za darmo

Gdzieś w ogóle słyszałam, że w ciąży uaktywniają się chore ząbki.
Ktoś pytał iludniowe cykle mam. Ostatni rok 26-28 (choć w lutym miałam 23, a w kwietniu 30, ale to jedyne anomalie na przełomie ostatnich lat). Kiedy nadejdzie okres najczęściej wyczuwam po owulacji. Prawie zawsze czuję kłucie w podbrzuszu. @ przychodzi regularnie 14 dni po owulacji

(w lutym, w tym krótkim cyklu, nie czułam owulacji i nie miałam kompletnie śluzu płodnego). Teraz za okresem czekam (a właściwie nie czekam :-)) do 6 sierpnia - do wtorku, ale wiem, że na pewno zatestuję wcześniej (Bobo Test strumieniowy 10 lU/l). Chciałam w piątek, ale może się nie udać, bo mój TŻ będzie wstawać przede mną i szykować się na wyjazd.
Uprawiamy seks w trakcie moich dni płodnych, choć trudno mojego zmusić do przytulanek. Może pocieszę te kobitki, które twierdzą, że co 4 dzień to mało. U mnie w tym miesiącu było 4 razy i to był rekord od parunastu miesięcy. Mój TŻ nie jest w stanie. Pewnie dawno bym zaszła po raz drugi w ciążę (I straciłam), gdyby dało radę częściej..