reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

a uwierzycie w te historyjki że dziewczyny dopiero w dniu porodu się dowiadywały że są w ciąży ? :-D :-) i to nawet bliźniaki bywały (ale to w tv widziałam jedynie)

reklama
Anabelko no ja sie martwilam ze Alex bedzie duzy hehe a mial 3400 wiec norma :-) a Viki 3250 a brzuch mialam mniejszy I myslalam ze bedzie jeszcze mniejszy.

Jejku dziewczyny naczytalam sie o tej przepuklinie pepowinowej...wiecej czytac nie bede bo sie niepotrzebnie stresuje :/:/
Mam nadzieje ze sie wchlonie I za 2 tyg. Dowiem sie ze jest wszystko w pozadeczku.

co na szybko znalazlam, pozytywnego i zebys sie juz nei zamartwiala :*

Radzę jak najszybciej przestać się zamartwiać
wink.png
Lekarz miał rację, przepuklina pępkowa to naturalne zjawisko na tym etapie ciąży.
U takiego malucha przewód pokarmowy rośnie szybciej niż sama jama brzuszna - jelita nie mogą się pomieścić, w skutek czego ich fragment wpukla się do sznura pępowinowego. Przepuklina pojawia się około 5-6 tyg. ciąży i może utrzymywać się do trzeciego miesiąca(aż brzuszek nabierze odpowiedniego rozmiaru). To nie jest absolutnie nic nieprawidłowego. Tak po po prostu rozwija się ludzki zarodek.

Tilli dziekuje :-)
Z chlopakami noc takiego nie widzialam bo usg mialam w 12 tyg a nie 10.
Tak wiec czekam na usg 16 lipca.

Anabelko nie wiem czy takie cos jest mozliwe, rozumiem do 4 miesiaca, a dalej ?
Ale w sumie jak ktos jest mocno gruby I nie widac ze przytyl, nie mial mdlosci, I mial plamienie co miesiac, a pozniej myslal ze @ brak ze stresu...
I np. Mial dziecko malo ruchliwe (moj Viki byl taki) a duzo pracowal I kompletnie sie na sobie nie skupial. Roznie bywa przeciez.

Ostatnia edycja:
dziewczyny byłam dziś odebrać wyniki mojego tomografu i na wizycie i neurochirurga...

m a s a k r a, myślałam, że się poryczę normalnie, po tomografie okazało się, że w zatokach sitowych, szczękowych i klinowych mam nacieki zapalne ale to nic, wiadomość dnia to taka, że oprócz pękniętego oczodołu mam pęknięta ścianę w zatoce klinowej :szok:

ponoć pęknięty oczodół to przy tym pikuś...

czujecie? pół roku po wypadku i dopiero teraz wychodzą takie kwiatki i gdybym sama tego nie zdążyła i nie jeżdziła na własną rękę na konsultacje do specjalistów to nikt z tych konowałów ze szpitala by tego nie zdiagnozował :wściekła/y: :wściekła/y::wściekła/y:

no teraz muszę udać się do jakiegoś dobrego laryngologa niech mi powie co dalej bo ta dziura tak nie może zostać bo jeśli tam mi się będą dostawać bakterie to a) będę miała non stop zapalenie zatok, b) jak bakterie przez tą dziurę dostaną się do mózgu to zapalenie opon mózgowych gotowe :szok:

dziś z ust neurochirurga padło słowo operacja ale ja nie chcę na razie o tym myśleć bo chyba będę siedzieć i ryczeć, nie chcę mieć żadnej operacji a tym bardziej w rejonach mózgu :-:)-:)-:)-:)-(

reklama
no karola​ to sprawa ciężka i zarazem delikatna,lepsza ewentualna operacja niż ryzyko zapalenia opon mózgowych...a nie zarosło się to samo przez tak długi okres czasu...

Do góry