• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Jam mam tego niepokalnaka przepisanego przez moja lekarke- wlasnie na hormony- zeby plamienia usunąc ktore sugeruja jakies wahania z progesteronem- jestem teraz po pierwszym miesiacu, to drugi cykl z nim- ja mam na opakowaniu napisane ze kuracja trwa 90 dni- mozna w tym czasie sie starac, ale moza rowniez poczekac do konca kuracji- trzeba go odstawic po pozytywnym tesie- mimo ze jakos szczegolnie nie szkodzi na plod.

reklama
ty akuku fajnie wymyśliłaś z tą wideorozmową :) fajnie by tak było... tylko że mój net nie wyciągnie bo kupuje na karte sobie i telefon mi za router robi.
z tą moją owu to takw sumie powinna być 14-15 dc a już dzisiaj 16 czy 17 jest :( jak clo biore to tak regularnie była kiedyś owu i przy pierwszej dawce clo teraz a kolejne dwa cykle na clo i cisza bez owu ... chyba sobie tego castagnusa kupie. w ogole tempki nie mam jak mierzyc bo moje dziecko to się budzi akurat godzina dwie przed moim wstaniem i zawsze musze wstac pokołysać go, zrobić mu mleko a wiadomo ze jak się mierzy tempke to minimum 3 godziny trzeba spac zeby zaburzona nie wyszła. Powiem wam ze boli mnie dzisiaj z prawej tzn pobolewa cmi i troche pachwiny z dwóch stron. test owu wyszedł negatywny wkleje może później... patrzyłam na wykresy owulacje miałam i zawsze 2 dni przed zaczynało mnie coś pobolewać więc może ona nadejdzie ?? albo sobie już wmawiam te bóle, sama nie wiem głupia jestem na to wszystko juz :no:

die
a to tego castagnusa sie bierze cały cykl normalnie ?? czy też do owu ??

ja chyba zamiast kawy to bym się czegoś mocniejszego napiła, albo może nie bo wpadne w fale smutków bo akurat alko zawsze mi ten stan pogłębia. to jednak wybiore kawe z cynamonem ;-)

Missiiss tak caly cykl bierzesz, kuracja trwa 90 dni a jak przed uplywem tego czasu uda sie zajsc to odstawiasz po pozytywnym tescie ciazowym :-) z tego co die pisala :-)

Mi kawka zawsze poprawia humor uwielbiam ta pianke :-) a ze robie ja sama to jezzcze lepsza jest :-)

A co do owu to wszystko.moze sie wydarzyc
Ja mialam kiedys owu w 12 dc (stad starania na dziewczynke nie wyszly bo myslalam ze owu.mam w 14dc)
Potem mialam w 14 dc a przynajmniej tak myslalam. W poprzednim cyklu owu mialam 16dc a w tym 19 dc.
Wiec polecam mierzenie tempki hmm a o ktorej Ci sie dziecie budzi?? Stale o tych samych godzinach ??
Moze meza popros by wstawal chociaz od po @ do owulacji I 3 dni po ??
Albo jak dzieci budzi sie o 6 to nastaw budzik na 5 ??
Ja mialam problem w zeszlym miechu bo dzieci sie roznie budza wiec nastawilam budzik na 6 I tak sobie mierze I zasypiam dalej, choc dzic nie dalam rady hehehe tak sie podekscytowalam ta tempka :-)

Ostatnia edycja:
die
a to tego castagnusa sie bierze cały cykl normalnie ?? czy też do owu ??;-)

Nie niepokalanka bierze sie 90 dni( w poslce lek nazywa sie kastangus, u mnie biofem) chyba ze zajdziesz w ciaze to odstawiasz- ale kuracja trwac ma nieprzerwane 90 dni- bez zadnej przerwy. Mi pierwszy cykl wydluzyl o 5 dni- ja mam cykle zawsze regularne 34 dni, ostani mialam 39 dniowy.

Mi lekarka kazala go brac bo plamilam 3-4 dni przed miesiaczką na bronzowo- co prawdopodbnie jest wynikiem za niskiego progesteronu lub/i za wysoki testosteron. powiedziala- ze to pierwsze co przepisuje po 6 miesiacach staran bezoowocnych i w 70% pomaga w 2 lub 3 cyklu- zachodzą w ciąże :)

Czesc kochane

Sorki że zniknelam na troche ale mialam maly remoncik i po malowaniu ,sprzątaniu itd nie mialam juz sił do was zaglądać...ale juz jest wszystko zrobione więc bede juz zaglądać :-)

Narazie nadrobilam was troszkę i nie wiem czy dam radę wszystko przeczytać,bo tyle tego jest ,coś pisalyscie o Pam czy coś sie z nią stało ? Bo jeszcze nie doczytalam .

U mnie prawie połowa cyklu za mną ,plamienia są nadal wiec na ciążę nie licze ale że staranek nie rezygnuje.

Zycze wszystkim II kresek na teście.

Witaj edytko :-) oj remoncik wiem czym to "pachnie" hehe
Pam zostala zablokowana za zlamanie regulaminu tzn. Pisala.na.roznych watkacj rozne rzeczy itd...

Kochana a Ty bierzesz castangusa ??

Edytko dziekuje mk sie bedzi epodobal I go wydrukuje jak tylko okaze sie tym jedynym.
W pracy nie poszli na reke.. Poszlam na spotkanie ktlre sie nie odbylo...czekalam godzine I nikt nie przyszedl do mnie... Olali ciplym moczem...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry