• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

akuku
to ja trzymam kciuki za ciebie na jutro :) a co do kibla nie wiem czy moge coś takiego zgłosić. może powiedzą żeby wysprzątać i będzie git. masakra jakas. na początku jak ten kibel zobaczyłam to latałam do mamy do banku do kjibla ale mnie ochrzanili że zamykam salon. też wolałabym sikać na trawe bo co tam ide to albo się boje ze w tej piwnicy ktoś siedzi jakis pijak bo tam tacy łażą albvo że mi znó dziure przepizga:no: co do bzykania cholera mam nadzieje ze się dzisiaj powstrzymam bo mi zależy normalnie jak nie wiem żeby jechać bo tutaj to nas nic nie czeka:baffled: serce swoje głowa swoje-jak zwykle.

reklama
Missiiss na pewno ci ciezko... Kurde ja nie potrafie sie postawic w twojej sytuacji. Tzn ja przylecialam do uk w czerwcu w pazdzierniku zaszlam w ciaze w grudniu dostalam prace i tak zostalam.. Wiec zatrudnilam sie juz w ciazy.ale nie mowilam na poczatku... Tak wyszlo ...

Mississ- no powiem Ci, ze odważna z Ciebie kobita! Ten kibel, masakra jakaś!!!!!!! Normalnie wstyd dla pana szefa... Buuu coraz bardziej go nie lubię wryyyy
Akuku, Karola, Kasoku - kciuki zaciśnięte za pozytywne teściory!!!

A my z Jaśkiem się chyba wspólnie zarażamy. Kurna myślałam, ze przechodzi a tu znowu smark do pasa i churchamy jak stare gruźliki. Przerąbane a tak pięknie na dworze.

akuku
ja nie będe tak ryzykowała bo kurcze u mnie w 16 tc musze mieć już szew założony więc już od 16 tc bym nie mogła pracować jak zwykle dostane skurczy w 20 tc i bede na fenoterolu bo moja szyjka nbie utrzymuje ciężaru dziecka-mam niewydolność szyjki. nie chce się tak wpierniczać że ide do pracowadcy ledwo co zdąrze popracować i na l4. dlatego popracuje i moze gdzieś za jakieś sierpień wrzesien coś pomyślimy. narazie bardzo ale to bardzo chce jechać :-) siedze i nie ma ludzi to sobie tłuke do łba że nie nie nie najpierw się tam zagnieżdże a później będe myśleć o powiekszeniu rodziny :tak: tak będzie rozsądniej !! ale wiadomo jak to czasem z tym rozsądkiem jest....

krowka
no wstyd nie ?? tez tak myśle że on powinien się wstydzić za takie warunki pracy. ale ja mam wrazenie że jemu to lata. a wiecie jakiego mam grzybka na ściąnie na zapleczu ?? w salonie też wilgoć panuje ale zamalowali jakieś 3 miechy temu a teraz znów napęczniało i odlatuje. jaja jak nie wiem. mam dość tej pracy tutaj w tej wilgoci-jak się wchodzi do salonu rano to smierdzi jak nie wiem. na dodatek ekstra kibelek i full wypas nie ma co . no ale trudno jeszcze się pomęcze te 3 tygodnie bo musze sobie urlop wykorzystać tak liczyłam ze z 7 dni wyjdzie :) to za tydzien 2-3 biore

witam sie z popołudnia zupka na gazie mmmmmm smaki na rosołek mnie wzieły :D:D i pachnie w całej chałupie do gin jestem umówiona na 12.03 kurcze juz sie nie moge doczekac bo psycha mi siądzie od myslenia co i jak...
troszke mnie pobolewa brzuszek ale takimi falami sekundowymi dzis sluzuuuuu było że masakra jakas oczywiście biały wiec chyba wszystko oki

Akuku, Karola, Kasoku
trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i cos mi tu smierdzi fasolamii :D:D hehehe

Missiiss no ja bylam w pierwszej ciazy i napewno jakby bylo cos nie tak to bym zrezygnowala zreszta mialam kilka innych propozycji, np. praca w hotelu jako barmanka i kelnerka co by mi sie bardziej podobalo i mialabym wiecej placone ale to byly nocki a ja w ciazy lubialam spac i nie przyjelam tej pracy...no i ja o ciazy sie stosunkowo pozno dowiedzialam, choc jak juz mnie przyjmowali to zaznaczal sie brzuszek bo ja chuda bylam i polacy sie szybko kapneli hehe..tyle ze ja robilam ciezka prace dosyc i nawet nie wiedzialam ze mi sie bedzie macierzynskie nalerzalo... Chcialam pracowac by dorobic a pozniej tak wyszlo. Zreszta macierzynskie pierwsze mialam z job centre plus bo za malo przepracowalam.
Pewnie tez i z tego podowu nie ida mi na reke, bo po
1.Zaczelam prace w ciszy a im nie powiedzialam.
2. Wrocilam z macierzynskiego i zaraz zaszlam w ciazeb zdrugim i wtedy wzielam zwolnienie bo tak sie czulam...

I to tez jest powod dla czego nie szukam pracy puki co (dostalam niedawno propozycje pracy w opytu jako assistant) bym pomagala wybrac okulary, umawiala wizyty itd. to bylo tylko na 1,5 godz. codziennie rano i wtedy.moglabym byc te 3 wieczory w tesco ale nie chcialam zeby wyszlo tak.jak w tesco :-( nie potrzebuje dodatkowego stresu, a juz siebtak dlugo staram ze nie chce teraz by praca byla wazniejsza.
W kazdym razie postanowilam.orzyjac jedna z opcji wvtesco. Wezme to od 6 rano do 9.45 pozniej caly dzien wolnu i zapisze sie do collego.
Wzielam ten dot com mimo ze to praca chodzaca ale 3,45 codziennie pn. -pt. Troche ruchu nie zaszkodzi a moze pomoze :-) tzn. nie bede robic na czas, ale kurde jak nie przyzwyczaje swoich bioder to siade na wozku a tego nie chce... Na prwno na poczatku bedzie mi ciezko ale moze systematycznosc pomoze.

reklama
Widze Akuku ze tez sie borykasz w sprawie pracy, jak dla mnie to ciezki temat. znalezc odpowiednia prace po porodzie kiedy sie ma dzieciaczki male to trudne. ja teraz po macierzynskim chyba nie wroce bo znalezc dobra opiekunke w uk dla takiego maluszka to nie lada wyzwanie.Wiem cos o tym bo moja starsz corka od 10 mies.zycia do ok1.5 roku miala 4 opiekunki:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry