reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej, a ja znów chora :no: :wściekła/y:

tym razem zapalenie zatok... w piątek dostałam Zetamax, pomimo, że to bardzo silny antybiotyk nie zadziałał na mnie. Dziś dostałam Doxycyklinę i to podwójną dawkę, może to mnie wreszcie postawi na nogi.

Znacie jakieś sposoby by ulżyć sobie podczas zapalenia zatok?

Ja już wypróbowałam grzanie soli i trzymanie jej w woreczku na czole, termofor z ciepłą wodą i inhalacje z gorącej wody, soli i sody oczyszczonej i nic mi nie pomaga :no:

nos zapchany, głowa boli okropnie, nawet stąpać nie mogę zbyt intesywnie bo przy każdnym stąpnięciu chce mi rozsadzić głowę :-(

to plamienie uznaję za skąpą @, tak jak 2 cykle temu. W sumie jest poprawa o 50 %, bo wcześniej nie miałam owulki wcale a teraz będę miała co drugi cykl! :-D

w sumie lepsze to niż nic, co nie? ;-)

tili co się odwlecze to nie uciecze. tylko nie przepracuj się kochana, jak coś to zmykaj na zwolnionko i Twoje obowiązki przejmie ktoś inny.

anabelka tili właśnie w tym cyklu, w którym jej się udało pisała, że włąśnie u niej nic nie leciało bo wszystko się gdzieś zassało :tak: więc to chyba dobry znak!!

akuku fajnie, że wyluzowałaś ale może ten kwas foliowy to bierz, przecież Ci nie zaszkodzi a warto go brać moim zdaniem.

limonka daj znać koniecznie jak już będziesz po badaniu. pozdrawiam.

reklama
hejka
Karola a może katarek dla dzieci hehe. Coś takiego jak frida do odsysania kataru ale przy użyciu odkurzacza. Przynajmniej oddychać będziesz przez nos ;-)

Karola - ojjj biedactwo!!!
no mi na zatoki pomagal bodajrze nurofen zatoki
oraz vickiem smarowalam zatoki by rozgrzac

a co do zwolnienia, w UK nie ma:no:
nie wiem jakim cudem Akuku dostala serio...
musialabym wymiotowac na kazdym kroku i ledwo sie ruszac..
a tak zle nie jest - bede pracowac do 15 listopada
po prostu okropne targajace mdlosci
no i wczoraj na fabryce koles do mnie z maszyny wola (taki Shane) - ejjj a ty w ciazy jestes??
serce zaczelo mi walic ale zespokojem do niego ' a czemu pytasz?'
a on ' bo ci brzuszek z przodu wyskoczyl' wiec tylko glupia mine mu pokazalam i powiedzialam ' oj Shane'
i poszlam... no kurde, niech mysli ze mi sie przytylo
ale chyba fama juz idzie
ale dupek zamiast na privie spytac to na pol shop-floor
wscibia nosa w nie swoje sprawy:angry:

Krowka - kochana!! jak tam staranka????????

Edytko - hmmmm musisz zaufac temu co czujesz:tak: jezeli chcialabys wrocic do pracy...
a nie bedzie ci przykro ze tak sie bedziecie mijac? maz na rano a ty na popoludnie?

Emalia?? a jak u Ciebie? zaraz wskocze na wykres:-D

Akuku - tez mysle ze kwas foliowy to nawet dla zdrowia kobiety warto brac;-)

Anabelko - u nas zawsze sie mega wylewa:baffled: nienawidze tego
wiec czasem jak jestem po kapieli to mowilam mezowi ze tylko w gumce bo nie chce mi sie znowu do lazienki gnac i myc:-p tylko jeden jedyny raz nie wylecialo:-D i zaczepilo sie na dobre;-)

no Limonka:-D koniecznie napisz jak po badaniu:tak:

Kamilko - a Ty na zwolnieniu jestes??

Hej

Karola współczuję ,,nie wiem co doradzić :zawstydzona/y:

Krowko a Ty juz zaczelas staranka ?

Tili pewnie ze troche przykro bedzie,ale tak sobie pomyślałam ze troche popracuje i jak zajde w ciążę to bede miala płatny maciezynski :-p

Edytko hehe zuch dziewczyna!!!
no to jest bardzo rozsadne!:tak:
ja bym wlasnie tak postapila:tak:

Smerfiku??? kochana, a co u Ciebie??? dawno Cie nie bylo:-(

no i pozdrawiam oczywiscie wszystkie nasze pasazerki pociagu:-p:-D:-D

juz za 3 dni Missiiss bedzie u mnie:-D hej Milkus? teraz na dniach przeprowadzka tak? :*

dobra, zbieram sie do roboty
stresuje sie troszke czy beda jakies komentarze,
oczywiscie typu' wykorzystala sytuacje, awans i od razu ciaza itd'
no ale trzeba byc silnym
na szczescie sa tam tez cudowni ludzie do ktorych nawet mam mozliwosc przyjsc i sie wyryczec

mam kolege ktory nie dosc ze dostal bezwladu nog , jezdzi na wozku
a to postawny mezczyzna!
to jeszcze okazalo sie ze mial raka
wycieli mu pol gardla..
a jest cudowny, kochany, troskliwy i mega mozg!
wszystko sie na niego zwalilo
a daje rade, usmiecha sie, zyje najlepiej jak potrafi..

Ostatnia edycja:
karola
łącze się w chorobie zatok. czoło i nos mnie napierniczają i katar mnie wnerwia niemiłosiernie. ale duomoź zaczyna działać pomału bo już nanoc nie kropiłam nosa ale teraz ledwo oddycham. ja tak jak tilli pisała też nurofen zatoki biore. Kuruj się tam !!

edyta
no dokładnie jak pójdziesz do pracy i długi macierzyński teraz jest :) i w razie w l4 100% płatne :) więc same plusy :tak:

tilli
w sumie szefowi już chyba powiedziałaś więc niech sobie gada co chce ten Shane choć ja też plotkarzy nie lubie. ale z reguły chyba faceci mniej plotkują niż baby :-palbo się myle ;-)
w UK nie ma takiego czegoś jak l4 ciążowe 100% płatne ?? kurcze myślałam że co jak co ale to wszędzie jest.
wiesz co, pisałam ci ostatnio na skypie o moim kuzynie który 3 tyg temu poleciał do UK i 700 funtów wydał i miał iść wczoraj do pracy, gdy usłyszał że na pół etatu to się wkurzył i nie przyjął pracy. Wraca w niedziele ... aż mnei ciary przeszły. mam nadzieje że jak ja znajde coś na pół etatu to na drugie pół też coś znajde ;-)bożżżeeee jeszcze 3 dni tylko....:szok:

dzisiaj jade z mamą po walizke i jakąś marynarke no i conieco z kosmetyków na wyjazd a no i rzecz jasna jakiś mały podręczny słownik w razie w :). babskie popołudnie bo mąż już nie chciał jechać ze mną , nie to nie :-) przynajmniej się nie poklócimy.

miłego dzionka !!

tilli
słońce ja się przeprowadzałam w sobote teraz tylko kilka pudeł zostało i posprzątać i w pt oddajemy klucze :) ahhh 3 dniii masaakkkrrraaa :-D:-)

Miissii ja w uk mieszkam więc o l4 moge zapomnieć :-D co do słownika zawsze warto mieć go przy sobie ,przynajmniej na samym początku ;-)

Tili,Miissii to juz lada dzien ,spotkacie sie w realu więc prosimy o wspólne zdjecie :-p

Hej dziewczyny\\

A ja jakas nietomna chodze chyba przesilenie wiosenne...:baffled:

Tili ja nie mam zwolnienia ja nie pracuje wiec nie mam po co:tak: ale jakbym pracowala to sa tu zwolnienia wiec pewnie jakby bylo cos ciezkiego to po 20 tyg bym poszla:happy2:

missi wow juz niedlugo wielka zmiana trzymam za Ciebie kciuki aby sie udalo i zebys jak najszybciej sciagnela chlopakow do siebie:-) sily kobieto sily!!

karola sluchaj ja uzywam Ibupromu zatoki i super katar schodzi i do tego Otrivin dla dzieci :-D

Dzisiaj czekaja mnie wkoncu zakupy:tak: czas na balerinki i na cos smacznego hehehe no i na leczo sobie kupie papryke i pieczarki :tak:

karola ja też czasami wszystko zasysam do środka,ale to gdy szyjka jest otwarta na ogół,teraz jest średnio

właśnie tili mam pytanie,badałaś szyjkę ? bo do owulacji mamy tak samo-nie domyka się po krwawieniu i potem bardziej otwiera,a po owulacji teraz miałaś twardą czy miekką i zamkniętą ?

U mnie pojawił się już ładny biały i lepki śluz :-) więc jestem na dobrej drodze
ale kurcze znowu stresik,bo młody ma zapalenie jelita od wczoraj :-(

U mnie trochę dzisiaj popadało bo mokre chodniki,ale w pogodzie mówili że t przelotne będzie

reklama
Hejka laski :-)

Tili, Edyta- obecny cykl (23 dc już) miał być tym starankowym. A wszystko przechodzi jakoś bokiem. Zaledwie 4 boboseksy. Myślę, że nic z tego. Jeśli nie będzie to przekładamy na nie wiem kiedy. No i wzieliśmy kredyt. Ja nie wyrabiam w tym domu, "co na kupie to na dup..". Oczywiście zapożyczenie nie starczy na wszystko ale przybliży nas do celu.

Mississ- ja już za 3 dni wyjazd. POWODZENIA!!!
Karola- zdrówka!

Tili -szef wie a to najważniejsze, resztą sie nie przejmuj! Teraz nie mozesz się stresować, dbaj o Was!
Kamilka- przesilenie pewnie też, ale senność to domena pierwszego trymestru:-).
Edytka- opcja 2w1 jest jak najbardziej fajna. Ciąża i macierzyński na plus:-)
Akuku- tak jak pisały dziewczyny, bierz kwas bo to i dal kobiety dobre:tak:
Die, Tili, Limonka i cała reszta ciężarówek- piękne brzuszki!!!!!!!
Anabelka- gratulacje kg na plusie!! :-)

Dziś piękna pogoda, zaraz jedziemy do dziadków Jasia. pobiega sobie po trawce z zwierzakami.

PS. piersi mnie kłują hmm. Ale to nie objaw, nie?;-):-D

Ostatnia edycja:
Do góry