reklama
Akuku
Fanka BB :)
victor nabtwarz mowu arz..
Winogrona inoglonki
Gwiazdka gjastka
Jak che isc do toalety (sam) to wola np. Babciu choc z nami hahaha
Kiedys na rower mowil lelen
I pewnie duzo jeszcze ale juz nie pamietam.
Ostatnio viki przyszedl rano do mnoe do lozka I mow mamo jestes ?? Nie placujes ?? ocham cie, mas slicne ocy :-)
Albo dzis sie przykryl pod kocyk I mowi mamo choly jestem... Hehe
Dzis byl pierwszy dzien w przedszkolu po chorobie I mama go zaprowadzala dzis I pobiegl do sali mowi hi...hehe
Nauczyl sie mowic kilku zdan..slow I corax lepiej mu idzie.
Mowi shon dont do that.
I dont like it
Jak pani pyta czy chce milk or water, to on odpowiada milke please... Ale z pieknym akcentem nie mowi milki tylko mylk I ladnie przeciaga hehe... Jak ja powiedzialam kiedys milk to mnie poprawil hahaha.
A Alex dzis jak przyszlam do przedszkola rozmawial z pania pelnymi zdaniami, w miedzy czasie przerwal mowil do mnie po polsku , a zaraz znowu po angielku. Ladnie potrafi operowac dwoma na zmine I mu sie nie miesza.
Winogrona inoglonki
Gwiazdka gjastka
Ostatnio viki przyszedl rano do mnoe do lozka I mow mamo jestes ?? Nie placujes ?? ocham cie, mas slicne ocy :-)
Dzis byl pierwszy dzien w przedszkolu po chorobie I mama go zaprowadzala dzis I pobiegl do sali mowi hi...hehe
Mowi shon dont do that.
I dont like it
Jak pani pyta czy chce milk or water, to on odpowiada milke please... Ale z pieknym akcentem nie mowi milki tylko mylk I ladnie przeciaga hehe... Jak ja powiedzialam kiedys milk to mnie poprawil hahaha.
A Alex dzis jak przyszlam do przedszkola rozmawial z pania pelnymi zdaniami, w miedzy czasie przerwal mowil do mnie po polsku , a zaraz znowu po angielku. Ladnie potrafi operowac dwoma na zmine I mu sie nie miesza.
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Hej
Ja siedze w krzaczorach bo nie bardzo mam o czym pisac...ostatnio byly dwa piekne I sloneczne dni I praktycznie calymi dniami siedzielismy na dworze.
Moje starszaki wola mowic po angielsku ,czesto jest tak ze nie mogac dobrac odpowiedniego polskiego slowa mowia go po angielsku,bo jest I'm latwiej ,czesto mixuja pol/ ang .A w domu w wiekszosci mowia po angielsku ja I'm zwracam uwage aby mowili po polsku to zawsze slysze ( nas w szkole ucza angielskiego )
Cos zaczyna sloneczko wychodzic ,mogloby byc Juz cieplo...a I zdecydowalismy ze w tym roku jedziemy do polski .
Milego dnia.
Ja siedze w krzaczorach bo nie bardzo mam o czym pisac...ostatnio byly dwa piekne I sloneczne dni I praktycznie calymi dniami siedzielismy na dworze.
Moje starszaki wola mowic po angielsku ,czesto jest tak ze nie mogac dobrac odpowiedniego polskiego slowa mowia go po angielsku,bo jest I'm latwiej ,czesto mixuja pol/ ang .A w domu w wiekszosci mowia po angielsku ja I'm zwracam uwage aby mowili po polsku to zawsze slysze ( nas w szkole ucza angielskiego )

Cos zaczyna sloneczko wychodzic ,mogloby byc Juz cieplo...a I zdecydowalismy ze w tym roku jedziemy do polski .
Milego dnia.
anabelka
victor nabtwarz mowu arz..
Winogrona inoglonki
Gwiazdka gjastka
Mowi shon dont do that.
I dont like it
mój na rower mówi rocher :-)
kiedyż tłumaczyliśmy mu dlaczego w nocy się śpi,no i tłumaczyłam że gwiazdki,księżyc że noc a on obecnie gdy się obudzi wcześniej budzi nas i mówi "mamo nie ma nocy,nie ma ksieżyc,jest sońce,wstawaj" :-)
mój jeszcze śpi i ciut mnie to niepokoi,idę go obudzić...
anabelka
Hej
Hahaha ale czadowe te wasze dzieci..
Moj mowi pstatnio do mnie : wiesz juz 2 idlem do tych dzieci
Albo mowi nie zobaczylem tylko uwidzialem![]()
kuzynka Kuby mówiła zamiast usiadłam usiądałam :-)
albo mój gdy już poznał znaczenie słowa kocham,gdy coś zobaczy w sklepie co mu się podoba,bierze,przytula i mówi mamo kup to,gdy mówię po co odpowiada bo to kocham :-)
Laseczki u mnie chyba jednak owulka była hehe dzisiaj zmierzyłam temperaturę ale o 6:40 i była 36,8 więc i tak sporo jak na moją podstawową 36,4 mierzoną o godzinę wcześniej ale będzie lipka bo byłam od poniedziałku do środy w szpitalu więc w najlepszym momencie,ale nie wiem kiedy temperatura poszła do góry :-) no i jak znowu staranka będą w kolejnym cyklu i gdy się uda to całą prawie zimę z brzuchem przechodze...
My po obiadku,za chwilę zamarynuje kurczaka a młodemu indyka bo kury nie może i potem do piekarnika na kolacje,bo ślinka mi cieknie już na samą myśl o kurczaczku i chrupiącej skórce :-)
Ostatnia edycja:
Akuku
No dzieci zabawne sa :-)
Viki tez wszystko kochan, trawke kocha, kamyczek kocha, pania w przedszkolu I wogle wszystko co fajne. Mnie kocha tate kocha alexa kocha,ale jak sie rozzlosci to mowi nie lubie cie.
Przypomnialo mi ze Alex kiedys zamiast kocham mowil kopam hehehe
Na kwiatki kjatki
Na smoczek lulek
Na keczup keciapa heh
Dziewczyny strasznie mnie piecze,boli,szczypie prawy sutek ..ogolnie cycki bola.
Spac mi sie chce I juz z 5 razy dzis mnie zmulilo na spanie, ale walcze ze soba, bo nie moge dni przesypiac...
Jakby ktoras mogla spojrzec na moj wykres I powiedziec co mysli owulka w 16czy 18,19 dc ?? Bo juz sama nie wiem. Choc bardziej sie sklaniam 16...
W 18 dc tempka byla zburzona,36.36 dodala 0.3 za 3 godz. wiecej snu bo tyle zwykle spie.
Mam dreszcze caly czas masakra jakas.
Dobrze ze jutro zostaje na nadgodziny to nie bede myslec przynajmniej, znowu za duzo mysle ehh.
W sobote tez ide na nadgodziny uff a w niedziele moze zatestuje hmm zobaczymy.
Viki tez wszystko kochan, trawke kocha, kamyczek kocha, pania w przedszkolu I wogle wszystko co fajne. Mnie kocha tate kocha alexa kocha,ale jak sie rozzlosci to mowi nie lubie cie.
Na kwiatki kjatki
Na smoczek lulek
Na keczup keciapa heh
Dziewczyny strasznie mnie piecze,boli,szczypie prawy sutek ..ogolnie cycki bola.
Spac mi sie chce I juz z 5 razy dzis mnie zmulilo na spanie, ale walcze ze soba, bo nie moge dni przesypiac...
Jakby ktoras mogla spojrzec na moj wykres I powiedziec co mysli owulka w 16czy 18,19 dc ?? Bo juz sama nie wiem. Choc bardziej sie sklaniam 16...
W 18 dc tempka byla zburzona,36.36 dodala 0.3 za 3 godz. wiecej snu bo tyle zwykle spie.
Dobrze ze jutro zostaje na nadgodziny to nie bede myslec przynajmniej, znowu za duzo mysle ehh.
anabelka
No dzieci zabawne sa :-)
Na kwiatki kjatki
Na smoczek lulek
Na keczup keciapa heh
masz ładny wykres :-)
ale wiesz że skok nie znaczy że owulacja była dzień wcześniej,gdzieś znalazłam ostatnio w necie podane w % kiedy występuje owulacja,ale gdzieś mi to umknęło ale pamiętam że największy procent przypadał na 1,5 do doby przed skokiem.Wydaje mi się że owulację miałaś w 17 lub w 18dc bo 16dc bym uznała za spadek temperatury przed owulacją (niższa temperatura więc lepsze warunki dla plemników) niektóre kobiety spadek mają a niektóre nie.Ja pamiętam cykl w którym po raz pierwszy zaszłam w ciąże miałam spadek i następnego dnia skok,u Ciebie skok był ciut później.Nie wiem jak śluz u Ciebie wtedy wyglądał,po tym jak było białko jaja.Ale obiecująco wygląda cykl bo jest ładny
Nie wiem jaką masz podstawową temperaturę... ?
albo ja jestem dziwak i u mnie podstawowa zawsze to 36,4 i jest zmienna najwyżej o 0,1 ale to i tak zależy u mnie od pory pójścia spać itd.No ale wiem że 36,4 podstawowa a po owulacji skacze o nie mniej niż o 0,2 i potem wzrasta.Nie jestem pewna czy ta temperatura którą masz zaznaczoną jako 3 wyższą nie powinna być 1
Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczeta 
Akuku - ja bym poszla za 18dc bo niby skok liczy sie po 6 nizszych temperaturach..
i zgadzam sie z Anabelka.. czasami owu jest nawet dzien czy 2 dni przed skokiem.. tego nigdy nie wiadomo
trzymam mocno kciuki bo wykres jest na prawde sliczny :*
mowa maluchow jest cudowna
a ja dzisiaj (o dziwo) czuje sie calkiem niezle... i ani razu nie bylam w lazience przez mdlosi jupiii
Karola - jak tam relacje z mezem?
Akuku - ja bym poszla za 18dc bo niby skok liczy sie po 6 nizszych temperaturach..
i zgadzam sie z Anabelka.. czasami owu jest nawet dzien czy 2 dni przed skokiem.. tego nigdy nie wiadomo
mowa maluchow jest cudowna
a ja dzisiaj (o dziwo) czuje sie calkiem niezle... i ani razu nie bylam w lazience przez mdlosi jupiii
Karola - jak tam relacje z mezem?