reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola, smutna sprawa, ale nie martw się,bo nawet jakbys musiala być operowana, to z tego co się orientuje ,to robia to laparoskopowo, albo wchodzą przez nos, albo przez usta, wiec nie jest to takie straszne, musialabys ( niestety) poszukać dobrego neurochirurga, u mnie w Katowicach jest super, ale przecież nawet jak co ,to masz np. bliżej do warszawy aniżeli do mnie...w każdym razie będzie dobrze.

a u mnie masakra humorzasta i hormonalna, mdlosci jak były tak sa, od grudnia kiedy to mój m się dowiedział,ze nie domaga, zmienil diametralnie styl zycia od wkładania bokserek po sporty i tak: jak przez cale zycie nie mogłam go doprosić żeby zaczal jezdzic na nartach, w tym roku zaczal, jak go nie mogłam doprosić żeby rower kupil , od tygodnia stoi w garażu, zaczal biegac, w kwietniu biegasl sobie od tak po 4-5 km, teraz biefga co drugi dzień po 17 km ponadto jeździ na basen i ogolnie jestem wiecznie sama w domu z ohydnym samopoczuciem i ze swiadomoscia ,ze będę gruba i brzydka (hormony). Dzisiaj o 5 rano zrobiłam mu awanture, ze popada w skrajności od nic nie robienia po zapierdalania na wszystko co się da, a dom????a ja???aj mowie wam szkoda gadac, doszliśmy do jakiegoś porozumienia, ale mslalam rano, ze go zabije, no zesz ku rw a , ja tez bym chciała w tym czasie zrobić cos dla siebie, a tylko siedze z dzieckiem w domu, wiem, często go nie ma w domu-praca, ale jak już jest ,to niech będzie rtak na 100 %, ok, szanuje,ze biega, ze ma zainteresowania, ale niech ograniczy do 3 razy w tygodniu a nie 5-6 i to go nie ma z 2 h jak już pojdzie biegac. Mam dość, rzygac mi się znowu chce, k u r w a :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
kasoku no to na basen razem,na spacer razem... :-)
Mój dzisiaj pojechał w delegację i trochę odpoczniemy od siebie :-) dobrze nam to zrobi :-)
Ja się przyzwyczaiłam do tego że cały dzień jestem sama z dzieckiem,mam czasami dość fakt ale potem to mija...dzisiaj by mi się nie nudziło to jadę do Katowic Kubie pokupować jedzenie,więc 2 sklepy mamy do objechania no i zahaczymy o silesie :-) choć po zakupach dla młodego to nie wiem ile mi pozostanie,on zje ponad pół paczki płatków za jednym razem a paczka 6,90 :sorry2: i to taka malutka,no ale cóż dieta to dieta.I uwierzycie że mojemu szkodzi benzoesan sodu ? do takiego stopnia że logicznie nie myśli :confused::no::confused::no::confused: masakra totalna...

Kasoku​ Ty z tamtych rejonów jesteś,nie wiesz może czy na medyków jest jakiś dobry genetyk ?
i wiesz co gastrolog ma dobre rady jeśli chodzi o mdłości :-)

no i wyniki Kuby w końcu są jako takie,aspat podniesiony tylko o 0,4 i dzięki Bogu bo wcześniej miał o 49 podniesiony,no i amylaza trzustkowa w krwi o 12 ale chyba nie będę się przejmować tym...wynik niby mały,ale kurde coś zjadł z glutenem bo po nim trzustka nawala...

no a ja morfologię mam ładną choć jedynie MCH 26,70 (27,00-34,00) i MCHC 31,90 (32,00-36,00) mam niższą ale to tylko minimalnie,teraz będę brać jakieś witaminy,może dla ciężarnych bo tam i żelazo i kwas foliowy i witamina C itd więc ładny skład,ale muszę dopytać lekarza o to czy nie będąc w ciąży mogę je brać

Ostatnia edycja:
anabelka no może i coś tam się zasklepiło bo płyn mózgowo- rdzeniowy nigdzie się nie zbiera więc jest nadzieja, że nie wycieka przez tą szczelinę, tyle, że z tego opisu TK wynika, że ja tam mam wszędzie jakieś zgrubienia i stany zapalne w zatokach więc może to zgrubienie zatyka tą szczelinę, gorzej jak dostanę jakieś antybiotyki na te nacieki zapalne i to się wszystko obkurczy i wtedy zacznie przeciekać :szok:

dobra, koniec czarnowidztwa, przeżyłam wypadek to i jakieś dziury w głowie mnie nie pokonają :cool2:

kasoku jesli będzie trzeba (mam nadzieję, że jednak nie, no ale jeśli czasem) to i do Katowic pojadę.

dziewczyny dzięki za troskę, ale przecież musi być dobrze co nie?

moja owulacja odwołana, tempka stoi w miejscu, w takich chwilach żałuję, że nie kupiłam termometru z 2 miejscami po przecinku, może lepiej by było widać czy idzie w górę... :sorry2:

ten skok to jednak jakiś falstart był :confused2:

Hej dziewczyny\\

przepraszam ze nie odpisze ale jestem juz w Polsce odpoczywam.. jutro mam gina i jestem hapy:tak:

Adas wariuje z rodzinka bawi sie nie chce wyjsc nawet za brame zebym go za szybko nie zabrala spowrotem:confused2: ..

Pozdrawiam wszystkie odezwe sie w wolnym czasie:tak:

anabelko z tym basenem i spacerem na dzień dzisiejszy to nie jest dobry pomysl, basen odpada, bo boje się, ze jeszcze grzybicy tam na dole podłapie , zawsze na basenie tak mam,dlastrgo nie lubie basenow, a spacer-hmmm non stop caly dzień mnie mdli i pobolewa podbrzusze, po prostu nie czuje się na silach, ja chce na dzień dzisiejszy gdzie tak fatalnie się czuje żeby pobyl w domu i tyle, a potem niech robi co chce, ne znam zadnego genetyka, bo nie był mi nigdy potrzebny, wiec nie pomoge.

akuku no ale nie mam granicy wyższych temperatur :confused:

kurcze bo ja coś pomyliłam ale myślałam, że owulacja jest jak jest skok o 0,2 stopnia powyżej temperaturę podstawową i potem temperatura idzie do góry, tak było na moich poprzednich wykresach a teraz kicha jakaś...

eeee, jeszcze się wstrzymam z tym zaznaczaniem owulacji, poza tym ovufriend nie wyznaczył mi owulacji bo wg niego mam za niską temperaturę. :confused2:

byłam u rodzinnego, radzi mi olać wszystkich laryngologów z okolicy (nawet z Łodzi) i od razu uderzyć do Centrum Słuchu i Mowy MEDINCUS w Kajatenach k. Warszawy, ponoć to najlepsza w Polsce i jedna z lepszych w Europie klinika zajmująca się sprawami związanymi z nosem, gardłem, uszami itd.

miejmy nadzieję, że tak poradzą mi co robić z tą pękniętą ścianą w zatoce.

Witam i ja. Melduje że żyje. U mnie po staremu, czekam na owu , myślę że jutro , pojutrze będzie bo już białko wylatuje :) Zobaczymy co dzisiaj test owu powie. Moja siostra mi już dni do testowanka odlicza , bo uważa że 16 lipca zrobie sobie prezent na urodziny pięknym testem z dwiema kreseczkami. Ja staram sie jak mogę zeby nie myslec i generalnie już sie smieje z jej pewności że to ten własnie cykl. :-D

Kasoku- współczuje kochana i tule. :*

Akuku, Tilusia,Kamilka, Karola, Anabelka itd

Wielkie Buziaki dla Was kochane :******

emalia no to kciuki za piękną owulkę Ty moja ziółkowa towarzyszko ;-) :-D

siknęłam na tescika, no negatyw jak byk! czyli może jednak akuku ma rację, że owulka była i powinnam zaznaczyć na wykresie.

a co tam, zaznaczam, jak coś to odznaczę, hehe :cool2:

emalia a Tobie co wyszło na teście?

ps. akceptowałam Cię na FB ;-)

reklama
Karola ovu friend zaznacza po minimum 3 dnoach. Niem sie noe sugeruj.
W sumie to 5 ostatnich tempek przed uwu jest wazne, ale najwazniejsze jest ze byl skok o 0,2 I teraz ma siebtak utrzymac badz byc wyzej.:-)

Emalia to ja trzymam kciuki baardzo mocno :-) 15 lipca Alex ma urodziny,a ja 16 usg I mam nadzieje ze obydwie bedziemy mialy dobre wiesci tego dnia :-)

Do góry