• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Hejka dziewczynki! U mnie dzis spadek tempki,owu nie bylo... jeszcze...cos czuje ze ten cykl mi sie wydluzy,albo te pechole nei maja zamiaru peknac...

Mam nadzieje ze jutro tempka skoczy...

reklama
Patuska u mnie tez dzis spadek :-) jak jutro wzrosnie to dzisoaj owu :-)
Czyli jakby nam oby wyszlo to razem testujemy??
Oczywiscie jak na zlosc wczoraj przytulanek nie bylo, tak mi sie spac chcialo.:-P no ale dzis byly z ranca wiec, co ma byc to bedzie :-)

Milego dnia kobitki:-)

Akuku tak razem ja 7 kwietnia :)

U nas wczoraj bylam zmeczona i po piwku,bylysmy z kolezanka w pizzeri jak wrocilam nie miaalm sily a ze bylow czesnie bo cos kolo 23 to jeszcze kawal wieczoru i maz nie dal mi zasnac predko:)

:) Witam niedzielnie.
Niby piekna pogoda ale zimno jak szlak. Siedze dzis w pracy wyjatkowo, krotkie zabiegi sa i rano myslalam ze mi tylek odmrozi jak szlam a to zaledwie kawalek od domu :x -12 bylo u Nas.

Robilam wczoraj wieczorem test owu i nie wiem o co tu chodzi :-( w piatek wyraznie pojawila sie druga kreseczka choc o wiele jasniejsza ( jakby poczatki ) a wczoraj nic. Wyrazna jedna krecha :baffled: Nie wiem w zwiazku z tym czy dalej mam dzialac z wiesiolkiem czy juz odstawic. Bez sensu, zrobie jeszcze dzis wieczorem i zoabczymy, jak wyjdzie jedna krecha to bedzie to chyba znaczylo, ze na prawde ten cykl bezowulacyjny :|
Bylismy wczoraj z Olcia na tych badaniach uszek. Dzis rano Łukasz ja odbieral bo ja lecialam do pracy.Niestety znowu pojawia sie tendencja do zbierania sie plynu w lewym uszku, ma przepisany steryd, i baloniki no i oczywiscie na kontrole w poradni. Zadzwonie tam jutro bo fajnie byloby gdyby jutro udalo mi sie dostac do Naszej dr z racji tego sterydu. Nie podoba mi sie to w ogole, bo Ola brala juz ten stedyd w styczniu .Teoretycznie jest jednym z najlpeszych na rynku, bardzo bezpieczny dla dziecka, ale to jednak steryd poza tym niestety ale po uplywie dwoch miesiecy widze jak Oli urosl brzuchol :eek: Nie potrafie odmowic jej jedzenia skoro ma ochote, zreszta watpie zeby jakakkolwiek matka potrafila ale niestety widze, ze ma tendencje do tycia po tym sterydzie. W razie braku poprawy - kolejny drenaz :\ pytam sie tylko ile tak mozna, to bedzie juz jej trzeci z kolei. Ile razy cholera ma miec robione cos co pomaga jej krotkotrwale bo innej metody nie ma...
mam nadzieje, ze uda mi sie porozmawiac z dr jutro, wypytam sie jejwszystko co i jak.
Swoja droga chcemy Olcie zapisac na cos ale zastanawiam sie na co. Basen odpada, bo nie moze moczyc uszek, wiec mysle nad tancem albo aerobikiem dla dzieci, bo na wzgledzie mam po prostu to, zeby zaczela sie ruszac, bo szkoda jej zdrowia.

Pomysl z tancem nie jest zly,ale ja wybralabym aerobik dla dzieci. Fajniesze sa zajecia tego typu:) Dzieci duzo sie ruszaja:) A moze jakas dieta wzbogacona o warzywa owoce?

Nuska czasem jest tak ze hormon wzrasta bardzo szybko i na bardzo krotko ja tez chyba przegapilam... W 11dc mialam ladna kreske ale slabsza byla a wieczorem juz nie zrobilam w 12 dc juz prawie jej nie bylo wczoraj sie znowu lekko pokazala ale slabizna... Wiec jesli dzis mam owu to przegapilam.
A mierzysz tempke ?

Hm kurcze to faktycznie trzeba porozmawiac z lekarzem.
Teraz takie czasy sa ze dzieci wola siedziec przed komputerem / telewizorem..niestety.
Widze po moich maluchach, choc jeszcze na sile ich na dwor nie wyciagam.
Ja jak bylam mala to mama mnie w domu nie mogla utrzymac, a teraz niestety wiekszosc dzieci siedzi w domu.
wiec pomysl z tancem czy areobikiem jest super, spytaj co Ona by chciala robic :-) moje maluchy lubia bardzo scianke wspinaczkowa i duzo dziewczynek tez sie wspina :-)
Ale to musi byc cos co Ola bedzie lubic i chodzic z checia :-)
Te dodatkowe zajecia pomoga jej nie zajadac nudy, bo niestety teraz wszyscy zajadaja nude. A wiadomo im wiecej jemy tym wiecej sie chce.
Jak masz czas to moze sprobuj z mala gotowac,przygotowywac slodycze mniej kaloryczne ??
Ja polecam np.
Twarog smietanka slodka lub jogurt naturalny i cukru do smaku
Truskawki zmiksowane
Ciasteczka zborzowe pokruszone
I w salaterki wkladasz ciasteczka na to twarog ze smietanka i cukrem
Na to truskawki zmiksowane.
Napewno mniej kaloryczne niz batony :-)
Moje maluchy tez duzo jedza, lubia jesc wszystko ale np. Moj Alex jak ma wybor ciastko lub jablko to wybiera jablko:-)
Staramy sie tlumaczyc ze cos slodkiego raz dziennie czasem dwa razy ale jedno slodkie czyli np. Lizak albo lod.
Rozmawiamy na temat jedzenia co zdrowe itd.
To sie rozpisalam.

Ostatnia edycja:
Patuska ja chyba poczekam do 8-9kwietnia... Choc wiem ze juz od 9-10 dpo bedzie mnie kusic, ale sie boje powtorki z ostatniego miesiaca :-(
Wolalabym tego nie przezywac ponownie.

Nuuuśka niestety takie "uroki" sterydów że się po nich tyje..ale wiadomo, jak nie ma innej opcji leczenia to trzeba je brać. Ale warto dowiedzieć się o jakieś alternatywy- może coś innego się znajdzie.
Dobry pomysł z tymi zajęciami ruchowymi, dużo jest teraz grup tanecznych dla dzieci, może coś jej się spodoba? A jak nie to niedługo zrobi się ciepło więc może rower, rolki? Na pewno będzie coś co przypadnie jej do gustu :))
I tak jak napisała akuku- zdrowa dieta i staraj się zamieniać słodycze na zdrowsze przekąski, owoce, warzywa.. a jeśli koniecznie słodycze to może bardziej jakieś ciastka czy herbatniki bez czekolady :)

90_ntka no zalezy tez jakie ciastka, bo czekolada akurat nie jest zla w nieduzych ilosciach no I prawdziwa a nie czokoladopodobne wyroby:-)

Hmm ja tez robie ciastka z platkow owsianych z kakaem I dzieci je lubia.

Ciasto marchewkowe.

A obiady zadko z ziemniakami robie, raczej ryz, kasza, no I w supach makaron (ale moze byc brazowy)

a I jogurty slodkie powinny byc jako slodycz, bo sa slodkie przeciez :-)

reklama
No to fakt z tymi ciastkami, bo w niektórych jest napakowane tyle ulepszaczy że szkoda gadać :) a czekolada w małych ilościach jest całkiem wskazana ale tylko gorzka :)
i powiem Ci że Zrobiłaś mi ochotę na te ciastka z płatków :) wg jakiego przepisu robisz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry