reklama

Staraczki luty 2013

kasiol jedno co mnie wkurza i dołuje jednocześnie to to, że nie wiem po co mnie wszyscy lekarze straszyli przedwczesnym porodem (a powiedziało mi to trzech różnych!) skoro i tak nic się nie zapowiada... tylko się wcześniej niepotrzebnie stresowałam żeby się nie zaczęło przed czasem. szyjka niby tydzień temu już prawie całkiem zgładzona a i tak nic z tego. oczywiście to bardzo dobrze, że wcześniej mała się nie zebrała bo przynajmniej ciąża donoszona, no ale teraz psychicznie każdy dzień to katorga bo teraz jak dodatkowo tak mało się rusza to najchętniej cały czas bym siedziała z detektorem tętna żeby sprawdzać czy serduszko na pewno bije. Jak ja mam tak jeszcze chodzić trzy tygodnie to ja chyba minimum to z jakąś nerwicą skończę .
dam znać po ktg ale tak jak mówię, żadnych rewelacji się nie spodziewam bo dziś tylko kilka lekkich skurczy przez cały dzień.

reklama
Natka u mnir w miare spokojnie. Biore nospe i magnez i czekam ;)
Ja dzis znowu za robote sie zabralam bo nir moge przezyc ze mala przyjdzie na swiat do syfu hehe.. na szczescie m mi pomogl bardzo.

Oj te osaatnie tygodnie najgorsze sa.. najpierw sie modlimy by dotrwac do bezpiecznego terminu.. a pozniej zebg dzieci wyszly puki wszystko dobrze. A moze zacznij brac wiesiolek i pic herbate z lisci malin..to przygotowuje i rozluznia szyjke. Moze masaze szyjki rob dodatkowo ? Sexik tez rozluznia i duzo cieplych kapieli.

Moja mala sie rusza non stop..i jak sie dzis godzine niruszala to juz mialam najgorsze mysli wiec rozumiem cie doskonale..

Kasiok jak dzieciaczki? Kalinka nie jest zazdrosna o Felusia ?

natka rozumiem cie doskonale, ale tez wiem ze dzieciak i natura sama wybiera,nie wierze ze przenosisz ale powoli wszystko sie samo pootwiera zlagodzi i dojda skurcze-lepiej tak poczekac w domu niz na patologi... u nas bylo 5 dni przed terminem-a w dzien z jednego usg, wczesniej piłam liscie malin no i sex :tak:ale zadnych skurczy wczesniej prócz tych co swiadczyly o poodzie- nawet mnie odesłali przeciez do domu ze za wczesnie a na drugi dzien rodziłam:-)zbieraj siły kochana:-)
akuku trzymam kciuki zeby mala jeszcze posiedziała w brzuszku:-)Kali nie jest zazdrosna i zaczyna malego kochac i zabawiac:-Dcoraz bardziej jej sie podoba bo juz aguu,abuu i usmiechy wali, no i wyciaga raczki do zabawek:-Dteraz klade go czesciej na brzuch bo troche to zaniedbalam:tak:i cwiczy podnoszenie glowy;-)a czas tak szybko leci... lipiec2015 2 175.jpg
08112009497.jpga to Kalinka jak miała 3 miesiace ,sa identyczni:-D

Załączniki

• lipiec2015 2 175.jpg
    lipiec2015 2 175.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 32
  • 18112009611.jpg
    18112009611.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 32
  • 08112009497.jpg
    08112009497.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 53
Hej dziewczynki. Trzymam kciuki za bezproblemowe porody.

My zakwalifikowani do programu rządowego. Papiery podpisane. Zaczynamy we wrzesniu. Dr twierdzi ze po laparoskopii trzeba odczekac 3 m-ce bo wtedy niby sie uda naturalnie .... Niepoprawny optymista z niego :-D

TYo która oddaje mi brzuszek?

EDIT: natka - na wywołanie porodu najlepszy seks ;) Zadne chodzenie, herbatki czy wysiłek. Ze dwie akcje z mężęm i lądujesz na porodówce (tylko niech w trakcie gry wstepnej porządnie zajmie sie zwłaszcza piersiami). Sprawdzone i potwierdzone przez znajomych.

Ostatnia edycja:
dziewczyny sexik, spacery, sprzątanie-nic nie działa u nas.
ale może spróbuję jeszcze te kąpiele akuku bo teraz na nowym mamy wannę-wcześniej tylko prysznic ;)
dobrze że się u Ciebie uspokoiło. Ale nie sprzątaj za dużo żeby znowu się nie zaczęło! Choć wiem, że to niełatwe bo mnie też syf irytuje...

Kasiol no faktycznie, podobni na maxa :) oj, nie wyparłaby się Kali brata ;) super, że tak dobrze reaguje i nie jest zazdrosna, na pewno będzie Ci przy małym chętnie pomagała.

Tysia super, że dostaliście kwalifikację! Bardzo się cieszę :tak: to teraz zaciskamy z całych sił kciuki za wrzesień! A że są dwa brzuszki do przejęcia to masz do wyboru ;) no, chyba że może od razu oba bierzesz, bliźniaki? :tak:

Na ktg tak jak sądziłam, nic ciekawego. Kilka delikatnych skurczy złapało i tyle. Ale lekarz mówi, że nie powinno tak być żeby np. cały dzień nie czuć ruchów a dopiero wieczorem. Nie powinno być aż takiej zmiany w aktywności małej. I dlatego mam jutro jeszcze raz na to ktg przyjechać i zobaczymy co i jak.

Tysia super ! Ciesze sie bardzo ;) jak we wrzesniu to i ja i Natka juz Ci brzuszki oddamy wiec szykuj sie na blizniaki ; p

Natka no staram sie nie dzwigac itd.. m mi pomaga podaje ale wkurza mnie syf no... i wymazona corcia od pierwszych dni bedzie na bjrdel patrzec haba.

Haha to samo napisalam do Tyski :D

Natka niech kontroluja ruchy. Ja jak nie czuje dluzsza chwile to mam schizy..

Hej
Tyska super wiesci,trzymam kciuki a moze uda sie jak lekarz-prorok nakazał:tak:
tyska ma racje co do tych piersi wytwarza sie naturalna oksytocyna i skurcze:tak:
dziewczyny pilnujcie ruchów :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry