reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Niby troszke pozno to prawda ale podobno po poronieniu to moga buc dlugasne cykle zanim hormony nie wroca do normy a tak swoja droga to powiem ci ze szybko zezwolila ci twoja gin na ponowne staranka. Zazwyczaj kaza odczekac najmniej 3 cykle zwlaszcza jezeli bylo lyzeczkowanie nio ale co lekarz to inna decyzja

Wiem, że zazwyczaj pozwalają dopiero po 3 cyklach, ale np. na zachodzie pozwalają już po pierwszej @. W wielu miejscach też czytałam, żeby zadać lekarzowi podchwytliwe pytanie z serii "a dlaczego?" jak powiedzą, że 3 cykle. Mi w szpitalu przy wypisie lekarz powiedział, że jeśli chcę, to mogę nawet od razu, bo jeśli macica nie będzie gotowa, nie przyjmie zarodka, a jeśli organizm hormonalnie nie będzie gotowy, nie będzie owulacji i jeśli zajdę od razu to znaczy, że organizm był gotowy. Ale posłuchałam mojej ginekolog, która poradziła jednak ten pierwszy cykl sobie odpuścić i poczekać na @. Wydaje mi się to rozsądne, na wypadek wszelki wolałam nie zrobić sobie jakiegoś zakażenia, poobserwować, czy nie mam dziwnych plamień, zobaczyć, w jakim terminie i jaki będzie okres. Poza tym po okresie łatwiej będzie liczyć wiek ciąży, w tym pierwszym cyklu nie ma punktu odniesienia. A że nie kazali standardowych 3 cykli czekać wydaje mi się zupełnie logiczne. Oboje mi powiedzieli, że te trzy cykle to są w zasadzie dla psychiki. Pozwoliłam sobie zaufać tym dwóm opiniom, tym bardziej, że się zgadzają z tym, co sama czuję.

Jak Wam mija popoludnie? U mnie pada snieg juz od samego rana. Slubny wrocil z pracy i naprawia auto:-D Wiec mam chwilke zeby posiedziec i odwiedzic forum:-)

Jak Wam mija popoludnie? U mnie pada snieg juz od samego rana. Slubny wrocil z pracy i naprawia auto:-D Wiec mam chwilke zeby posiedziec i odwiedzic forum:-)

A ja wlasnie w pracy siedze, tez u Nas od rana sypie i to tak ze :szok: a zimno jak nie wiem co.
Kolejny dzien od rana boli mnie brzuch. Nie wiem czemu :/ Ide zaraz do ortopedy, stwierdzilam, ze musze sie w koncu za siebie wziasc i isc na RTG bo od bardzo dawna dretwieja mi palce u rak i nog, wiem ze zwiazane to jest z lordoza ale nigdy nie mialam czasu zeby tak na prawde sie tym zajac.
Czekam juz niecierpliwie do jutra, do wizytki u gin i tego czego sie dowiem. Jak tylko bede cos wiedziec dam Wam dziewuszki od razu znac :happy:Swoja droga patu$ka oczytana jestes jak na 22 lata :laugh2:A ja ciemna jak pien :nerd: Jak tam wczorajsze przytulanki ?

A ja wlasnie w pracy siedze, tez u Nas od rana sypie i to tak ze :szok: a zimno jak nie wiem co.
Kolejny dzien od rana boli mnie brzuch. Nie wiem czemu :/ Ide zaraz do ortopedy, stwierdzilam, ze musze sie w koncu za siebie wziasc i isc na RTG bo od bardzo dawna dretwieja mi palce u rak i nog, wiem ze zwiazane to jest z lordoza ale nigdy nie mialam czasu zeby tak na prawde sie tym zajac.
Czekam juz niecierpliwie do jutra, do wizytki u gin i tego czego sie dowiem. Jak tylko bede cos wiedziec dam Wam dziewuszki od razu znac :happy:Swoja droga patu$ka oczytana jestes jak na 22 lata :laugh2:A ja ciemna jak pien :nerd: Jak tam wczorajsze przytulanki ?

Milo czytac:-) Przytulanki extra,nie ma na co narzekac...CHociaz z nogami do gory nie lezalam:-D Czytam bo niepowiem bardzo mnie interesuje swoj organizm i w ogole. Ja to ja ale moj slubny ile wie o nas kobietach o ciazy itd. To chyba przez to ze jak pracowal w delegacji to po pracy nie mial co robic to czytal chyba na necie:baffled: Czasem zaskakuje mnie czyms o czym ja nie mam pojecia..

Byłam. Dostalam skierowanie na RTG kregoslupa szyjnego. Nasz doktor stwierdzil,ze kazdy jeden miesien mam tak ponapinany, ze szkoda gadac.Musialam sie wygadac troche o przeszlosci, bo pytal czy kiedys mialam jakies urazy w tym miejscu, wiec opisalam historie moja i mojego ex... i tego, co przez Niego i dzieki Niemu przeszlam.
Przykro bylo wracac. Jutro ide na zdjecie i zobaczymy co dalej, w gre wchodzi oczywiscie leczenie farmakologczne, albo masaze. Fakt taki, ze dokucza mi bardzo ta szyja, a dretwienie rak i nog doprowadza mnie czasem do szalu:crazy:
My zaczynamy przytulanki w piatek :)))

Byłam. Dostalam skierowanie na RTG kregoslupa szyjnego. Nasz doktor stwierdzil,ze kazdy jeden miesien mam tak ponapinany, ze szkoda gadac.Musialam sie wygadac troche o przeszlosci, bo pytal czy kiedys mialam jakies urazy w tym miejscu, wiec opisalam historie moja i mojego ex... i tego, co przez Niego i dzieki Niemu przeszlam.
Przykro bylo wracac. Jutro ide na zdjecie i zobaczymy co dalej, w gre wchodzi oczywiscie leczenie farmakologczne, albo masaze. Fakt taki, ze dokucza mi bardzo ta szyja, a dretwienie rak i nog doprowadza mnie czasem do szalu:crazy:
My zaczynamy przytulanki w piatek :)))

No my to pelna para od wczoraj:) Wole nie przegapic owulki:) Przeczytalam ulotke jeszcze raz dokladnie. napisano ze przy cyklach regularnych owu powinna pojawic sie miedzy 11 a 15 dc...wiec juz tuz tuz na dniach:-)Mozliwe ze tylko na masazach sie skonczy zeby poprawic krazenie;-)

reklama
patu$ka, masz ulotkę do owulacji? :D Czy testy owulacyjne będą grane? Ja właśnie się wpatruję w mój ze znakiem zapytania w oczach. Tym razem chyba jest pozytywny. Ale kto wie, może jutro będę miała jeszcze mniej wątpliwości co do jego pozytywnego charakteru.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry