reklama

Staraczki luty 2013

Ja też jestem "chodzikowa" i nie mam problemów z kręgosłupem ani wad postawy :) aczkolwiek czy swojemu maluchowi kupimy chodzik to nie wiem... Może bardziej chętnie zdecydujemy się na tzw. jeździk :) taki z oparciem z tyłu, które jest podpórką jak dziecko chce wstać samo z podłogi. A jak chce maluch chodzić to po prostu trzyma się tego oparcia i pcha przed siebie. Lekarz mojej kuzynki powiedział, że takie coś jest lepsze bo nie zmusza dziecka do wyprostowanej pozycji bo jak dziecko chce to po prostu może usiąść :) zresztą jej córa taki miała i wszyscy byli zadowoleni:)

reklama
natka a ty masz juz dziecko bo nie pamietam czy wspominalas? Czy tyo walka o pierwsze? Wybacz jesi gdzies pisalas a ja nie spamietalam:-)

Właśnie byłam u ginekologa i ginekolog jak najbardziej potwierdziła mi ciąże z czego bardzo sie cieszę , dała mi juz witaminki jakie musze brać z kwasem foliowym.I już cos było widać na usg ale mam przyjść dopiero za 2 tyg bo wtedy powinno już być słychać bicie serduszka nie moge się już doczekać.:-):-):-):-D Termin na 16 listopad.:-D

90_natka tak wlasnie pisząc o chodzikach, o te "fajniejsze" chodzilo mi o jezdziki. To na prawde fajne rozwiązanie tak uważam, bo dziecko ma oparcia ale musi się postarać żeby go przepchnąć dalej, wiec pracują i raczki i nozki :)
Tez mam nadzieje, ze w końcu każdej z Nas się uda zafasolkowac uch :/

czekoladka21 gratuluje, na prawde szczesciara z Ciebie :) Zajsc za pierwszym razem oj, to się nazywają owocne staranka :)
A tak z ciekawości zaszlas od razu po braniu anty czy w ogole nigdy ich nie bralas ?

czekoladka odpoczywaj Kochana zeby "Nasz" wspolny maluszek zdrowo sie rozwijal:)

Natka wiesz co od razu po slubie nie bo szykowalismy sie na swoje,i liczylam ze zaraz znajde prace.I dopiero w listopadzie sie zdecydowalismy ze przestaniemy sie zabezpieczac i tak do tej pory juz...

Duzo nas to kosztuje emocjonalnie,wszyscy naciskaja bo mlode malzenstwo i jeszcze dziecka nie ma, w sumie u mnie na wiosce to trzy razy w ciazy bylam:D ludzie maja wyobraznie:-D

Ale mysle ze sie w koncu uda

reklama
Dzis "wywiedzialam" się jeszcze raz u ginki. Bezpieczny dzienny "jadłospis"dla Naszych panow :)
1x Salfazin
1x kwas foliowy
2x witamina C
1x magnez

Najlepiej dodac do tego 1x dziennie L-karnitynę,ale i bez Niej efekty sa bardzo dobre. Kuracja 3-miesieczna, ale efekty powinny być już po pierwszych trzech tygodniach stosowania. I mucosolvan jak najbardziej również możemy podawac, nawet 3xdziennie po 1 lyzce w okresie okoloowulacyjnym (4-5 dni).My również możemy same go zazywac jeżeli zauważymy ze Nasz sluz jest troszkę zbyt gesty :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry