reklama

Staraczki luty 2013

nuuska ja bralam kwas ale przestalam nawet nie wiem czemu,nie kupilam nastepnego opakowania i tak oooo

gdzie ty kupujesz tak tanio?U nas w tych aptekach tak drogo jest Falvitmama kosztuje 24.90 za 60 tabletek a ty 100 kupilas za niecale 30zl:szok:
a co dor oznicy to takie 9 czy 10 lat robi roznice. Sama wiem p sobie bo moj starszy brat jest 10 lat starszy ode mnie i roznica byla w dzieicnstwie zawsze moj brat byl poszkodowany bo jak rodzice wychodzili musial sie mna zajmowac. teraz jak jestesmy dorosli troche ta roznica sie zatarla kazdy ma rodzine i wiecej tematow. Najgorzej bylo w wieku mlodzienczym gdzie on juz panienki a ja go przez dziorke od klucza podgladalam:) Ah co za czasy...

Kochana ja kupilam u Nas w aptece, zamawiali w hurtowni ale mozesz zamowic nawet taniej przez internet, podaje Ci link gdzie mozesz kupic np :
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu masz cala stronke z Salfazinem :) Na pewno warto, bo szkoda zebys przeplacala, jesli za taka sama cene albo i mniejsza mozesz miec to samo.
paulinka88 a ja nigdy nie bylam za chodzikiem. Ola chowala sie bez Niego, sama nauczyla sie chodzic,bo wielu ortopedow bardzo odradzalo mi zakup chodzika ze wzgledu na ich budowe i fakt, ze bardzo oslabia miesnie nog u dziecka, bo niestety ale te w ktore mozna bylo dziecko "wsadzic" tak miedzy Bogiem a prawda wszystko robily za Nie, nie mowiac juz o tym jak koslawia stopki.
Ale wiem ze teraz sa inne chodziki, ktore dziecko musi pchac, a nie tylko siedzi w srodku i macha nozkami, takie sa kompletnie wedlug mnie bez sensu, mijaja sie z celem. Ja osobiscie odradzam zakup chodzika,chyba ze na prawde znajdziesz jakis sensowny i pomyslowy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ale ten chodzik za wczesnie tez nie jest zdrowy. Bardzo koslawi nozki. Jak za wczesnie sie dziecko do niego wlozy.;-)

jeszcze zapytam dokladnie w drugiej aptece. Jak beda drogie to od razu zamowie na alegro.

ja zamówiłam w doz.pl wczoraj dziś mam do odbioru :) chyba 26 z groszami:)
Kalina też chodzika nie miała bo zaczeła chodzić jak miała 9 miesiecy( za chrzestną podobno) tez czytałam , że krzywi nóżki, ale większośc moich znajomych używa-bo bez przesady ,niewiedomo jak długo dziecko w tym nie siedzi...
ja chciałam różnice 3 lat , ale niestety już zaraz na 4 idzie...siostrze teraz polecam -iść za ciosem:)nie ma to jak kłócić sie o zabawki a później o ciuchy przed wyjściem do szkoły jak my z siostrą:)

kasiol dlatego wlasnie zaluje troszke ze tyle czekalam z decyzja na drugie dziecko,ale trzeba cieszyc sie z tego co jest jak mawiaja, i nie patrzec za siebie. Ola mi codziennie dziure w brzuchu wierci kiedy wreszcie jej ta siostrzyczke urodze,bo ciagle tylko obiecuje i obiecuje :sorry2::sorry2:

Paulinka no wiec jestem :)
zaczelismy sie starac o drugiego dzidziusia bo nasz pierwszy synek byl baaaardzo grzeczny i zaszlam w drugim cyklu staran :D:D ni i jak tylko zaszlam to moj synek zaczal chodzic skakac biegac a ja byllam spiaca na maxa... mdlosci- ale bez wymiotow ... mialam tu tesciowa ktora mi pomogla, wyjachala przed porodem...potem jak sie urodzil Victor bylo ciezko , bardzo ciezko...jak mial 2 miesiace musielismy sie wyprowadzic :( i bylo zarabiscie duzo pracy, niko tu nie mielismy do pomocy ale dalismy rade :)
Powiem tylko tyle ze to byla najlepsza decyzja zeby miec dzieci w podobnym wieku :)

Ja mam vbrata starszego ode mnie o rok i 6 miesiecy i drugi starszy o 5 lat i ten satrszy byl dla mnei zawsze taki opiekunczy bo starszy a co nie duzo starszy, to ja mu jeszce buty wiazalam itd :P

np. moj Alex ma 5 lat i byl dlugo karmiony a jak sam zaczal jesc to Viki tez chcial i tez sam je, Alex sie sam ubiera, to Victorek tez chce (dodam tylko z emoj Viki niziutki jest i wyglada na 1,5-2 lataka :P::P wiec smieszne wyglada taki maluszek :)
wczoraj np. Victorek pokazuje mam ozbacz jak sam ubieram kurtke - Alex mial ubierana do tera, bo sam nie potrafil- nie chcialo mu sie (ale w przedszklolu sobie radzi sam)
no i jak zobaczyl ze Victor ubiera to i Alex sam teraz ubiera hehee

wiec nawzajem sie od siebie ucza :)
Alex jest taki baardzo dokladny i nei lubi nowosci, lubi rywalizacje , lubi pisac rysowac...
A Victor puki co jest taki calusny chlopczyk, wszystkich i wszystko kocha, rysowac to tak nei lubi tylko bazgroli sobie :P
lubi za to spiewac piosenki- a Alex zaczal dopiero nie dawno...
wiec jakby nie moge mowic ze Victor sie szybciej rozwija niz Alex w jego wieku bo Victor kopiuje Alexa a Alex wszystko sii uczyl przy nas.
Fajnie jest miec dzieci w podobbnym wieku :)
jakby nie patrzec trzeba dobrze wychowywac pierwsze bo wtedy przy drugim jest mniej pracy- chodzi o to ze bawiac sie ze starszym uczy wie pewnych zachowan :)

dobra lece do przedszkola po Victorka

jutro lece do pl .
w piatek o 7 rano zrobie sobie te horony .
Czy moge jeszce raz poprosic co zrobic ??
od podstawowych do innych waznych ? nie mam czasu szukac ..i przepraszam ze jeszcze raz pytam :)
ile ten specyfik na spermiki kosztuje ??
buziaki

Akuku zazdroszcze Ci tych dwoch chlopakow, ile musisz miec z Nimi ubawu :-) Alex-a masz Aleksandra czy po prostu Alex ? Viktor mi sie jakos spodobal, ladne imie nie wpadlam na Nie wczesniej, tzn, wczesniej w sensie wyklocania sie z moim Łukaszem o imie dla "jego"chlopczyka.
Do Polski lecisz sama czy wszyscy podrozujecie ?

kasiol dlatego wlasnie zaluje troszke ze tyle czekalam z decyzja na drugie dziecko,ale trzeba cieszyc sie z tego co jest jak mawiaja, i nie patrzec za siebie. Ola mi codziennie dziure w brzuchu wierci kiedy wreszcie jej ta siostrzyczke urodze,bo ciagle tylko obiecuje i obiecuje :sorry2::sorry2:

nuuuuska ja mam to samo-nawet potrafi bluzke mi podnieść i patrzeć, czy "braciszek nóżkami nie wypycha"
ale dokładnie nie ma co żałować , a się starać-tylko tyle możemy:) może Św.Mikołaj "przyniesię" pod choinke dzidzie w tym roku jescze:)jak nie to 2014 rok kolejne nadzieje:)

akuku wesoło masz z chłopakami, nawet sobie ich razem wyobraziłam po twoich opisach:)

Ja jestem chodzikowa i żadnych wad postawy nie mam... Wszystko z umiarem:) Ale prawdą jest, że chodzikowe dzieci stoją na palcach:)

U nas by było jakieś 1,5 roku różicy...:)

reklama
To prawda ze zalezy duzo od dzieci i rodzicow... No a chodzikowe dzieci opieraja caly ciezar ciala na paluszkach niestety i czesto jak za wczesnie wlozone nozki robia sie krzywe.Ale to mi sie wydaje od dziecka jak jest silne na nogach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry