• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol skoro mały się wierci to na pewno wszystko jest ok! Gdyby coś się działo to miałabyś jakieś objawy, plamienie, bóle czy zmianę aktywności Felka. Choć oczywiście stres rozumiem bo samej mi towarzyszy codziennie.. jak Cię to uspokoi to podjedź do ginki ale usg masz już za tydzień, także to tylko parę dni :-)
A ja mam jutro wizytę, dobrze pamiętasz. Mam nadzieję że bez problemu dostanę skierowania.

reklama
Kasiol kochanamaluszek jeszcze nie przybiera na tyle zebys czula duza roznice co tydzien. Nie stresuj sie kochana..najwiecej bedzie rosl na koncu. Ja bym sie cieszyla na Twoim miejscu ;) u mnie w druga strone.. brzuch jak w polowie ciazy przynajmniej ;( taka wypchana jestem ..a nie jem ani duzo an i slodyczy .. nie wiem jakby sie woda we mnie zbierala..
Mam 5 kg na plusie a to dopiero 8 tc z tym ze 2 kg zanim sie dowiedzialam o ciazy..ale wtedy jadlam duzo i wszystko..

Akuku a ciśnienie masz ok? Bo skoro tak szybko kg Ci przybywają to może właśnie masz za wysokie?
Aha, i jak masz problem z zatrzymaniem wody to sól ogranicz, zastąp innymi słonymi przyprawami jeśli koniecznie chcesz słone:-)

Natka ja bardzo malo sole .. ogolnoe nie lubie slonego..
A ciśnienie nie wiem ..bede ma wizycie to sie dowiem. Jak bylam z vikim w ciazy i karmilam Alexa to schudlam na poczatku.. a teraz takie rzeczy. .nie wiem moim zdaniem waga powinna stac w miejscu bo

Akuku to sprawdź bo jeśli to kwestia wysokiego ciśnienia to jest to naprawdę niebezpieczne. A bardzo łatwo się to leczy:-) ja np. na wadze praktycznie nie przytyłam, za to brzuszek mi wywaliło. No ale tak jak mówię, tylko wizualnie bo waga prawie ani drgnęła. Ale ja mam właśnie dosyć niskie ciśnienie.

Natka waga zaczela spadac..a jem tak samo tylko wiecej pije... mysle ze odkladala sie woda.. zobaczymy jak bedzie dalej. Chyba czulabym sie inaczej z wysokim cisnieniem ?

Wiesz co przy bardzo wysokim coś byś czuła, ból albo zawroty głowy na przykład. Ale jakby było nie bardzo mocno podwyższone to możesz nie mieć żadnych objawów. Najlepiej zapytaj położnej co to może być z tym zatrzymaniem wody. A ciśnienie w ciąży tak czy siak warto kontrolować, ja sobie mierzę co jakieś dwa dni, tak dla świętego spokoju:-)

reklama
Odpoczywaj, odpoczywaj kasiol bo nie warto się tak przemęczać! Po porodzie nie odpoczniesz więc korzystaj ;-)
Ja wizytkę mam dopiero o 18:20 także jeszcze sporo czasu. A dziś na dodatek pojawiły mi się wymioty, pierwszy raz. A już myślałam że skoro mdłości i nudności prawie całkiem minęły to już nie wrócą, a tu jednak dziś taka "niespodzianka" :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry