• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

Oczywiście na pierwszy dzień w nowej szkole musiałyśmy zaspać. Na biega śniadanie, pakowanie, ubieranie. Dotarłyśmy 3 min przed dzwonkiem więc nie jest źle. Kaja szła jak na skazanie. Umie się przedstawić i powiedzieć że chce do toalety i na tym się zasadniczo kończy jej znajomość języka. Mam nadzieję że sobie poradzi. Jak zwykle rodzice martwią się bardziej niż dzieci. :)

Załączniki

• IMG_3670.jpg
    IMG_3670.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 56
reklama
dobry

my po intensywnym weekendzie, w sobotę zakupy ale dzieci już w pełni gotowe na zimę, potem nawał gości, mało snu.....

Sol super Karo;)) jak tam po pierwszym dniu szkoły??

pozdrawiam resztę koleżanek;))

hej..u nas łikend też szybkooo przeleciał ..

Paula
my tez zakupowo gotowi..

Sol
Karola jak ta lala :) jak dała radę??

ja uskuteczniałam grę na gitarze,ale dzieci już poszły spać to trza było skończyc :-p
mam dzis niepohamowany apetyt:szok: pół dnia jem :dry:

mama - zima nadciąga?

Kaja sobie poradziła tak że ze szkoły wybiegła rzucając się na mnie i wołając "Mamo było wspaniale" XD Po czym musiała się dwukrotnie cofnąć do sali: zapomniała torby i lunchboxa, wróciła z lunchboxem, nie mogła znaleźć torby - poszła z panią. Cały dzień się bawili, dwa razy byli na dworze, podobno jakieś karty wypełniali ucząc się pisać. Ma 3 dziewczynki i jednego chłopca z polski, ale jedna dziewczynka tylko rozumie po polsku a mówi tylko po angielsku. Bardzo zadowolona Kajcia ze szkoły więc jest ok :) Za to ja siedziałam jak na gwoździach w domu XD

Spadam sprzątać kuchnię bo mi zakupy przywieźli (kocham darmowe dostawy do domu - koniec z robieniem z siebie wielbłąda) :)

Spokojnego wieczoru wszystkim :)

powitać..

czuję się tak o --
przesilenie mnie bierze -nad ranem spała bym i spaaała :baffled:

Sol
super,że córa dała radę ..dzieci nie mają tej świadomości co my dlatego im łatwiej :tak:

pozdrawiam i kawę zostawiam :tak:

mama - podejrzewam że było by jej ciężej jakby nie miała żadnego polskojęzycznego dziecka w klasie, ale dała radę. Szczególnie że kazaliśmy jej słuchać co mówi pani i patrzeć co robią dzieci i kopiować je na zasadzie pani mówi "jump" - dzieci skaczą - ty też :D Najlepszy motyw bo zastosowała to w skrajnej praktyce jak robili jakieś karty pracy - bezczelnie skopiowała co piszą inne dziewczynki obok obrazków XD 6 lat i już ściąga XD no cóż - jakby nie było sama jej kazałam robić to co inne dzieci XD Ale ubaw miałam straszny jak to opowiadała :blink:

Sol takie dzieciaki szybko łapia jezyk, moja Maja zaczeła w tym roku pre school I nie ma problemów w komunikacji, pani jak jej cos mówi a ona nie wie to jej pokazuje I nazywa, powoli mówi I potwarza jej I ona szybko zapamietuje słowa, potrafi juz spiewac krótkie piosenki po angielsku :) Ala też juz rozumie wszystko co pani mówi, tylko nie zawsze umie dobrze sklecic zdanie zeby poprawnie odpowiedziec, ale umie juz super czytac krótkie zdania, pisac I liczyc :) nie martw sie minie 1-2 miesiace i bezie powoli gadac a na wakacje to juz w ogóle bedzie nie do poznania ;)

Mamcia zdrowia i pogody ducha, nie daj sie jesiennemu nastrojowi :)

miłego dnia wszystkim i duzo słonka na kazda chwile zycia :*

Sol
no to super sobie Karla radzi :) brawo.

Maran
:sorry: luknęłam sobie na Twój wykres...kurna taki piękny był ...ile razy przez te 3 lata starań ja taki miałam i też tempka tak jak u Ciebie leciała na łeb przed @...przykro mi ,ale walczcie dalej:tak:
ja tu wciąż &&&& zaciskam :)

Pralinkaaaaaaaaa??????????

Wisieńka,Bibinka,Ewa, Ewelinka,Paula i reszta gangu Olsena?????

reklama
przywitam się i zmykam dzieci pozawozić do szkoły..

u nas leje i wieeeeje,że hej..
oby zapisane dzis osoby przyszły bo mi chyba nie chciałoby się dzis wychodzić z domu

trzymajcie się ramy :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry