reklama

Staraczki na 2016 rok :)

mehle, gratuluję!!!

apostrofa, z Adaśkiem chodziłam do gina na nfz, który nie miał usg. Kiedyś w ogóle nie było i byli też ginekolodzy i kobiety rodziły dzieci. Miałam 3 usg u lekarza, który tylko tym się zajmował i miał super sprzęt i też na nfz. Ja znowu nie wyobrażam chodzić prywatnie i za wszystko płacić grubą kasę. Sama głupia wizyta to u nas koszt koło 200zł, plus usg, plus badania. Po co mi to jak mogę mieć to za darmo? A mnie nie zależy na milionach usg.

reklama
Nadżerkę miałam zamrażaną jak jeszcze nie było Adasia. Podobno to najlepsze dla kobiet, które jeszcze nie rodziły. I gdy wszystko się zagoiło to w pierwszym cyklu powstał Synek :)

Witam,
Staramy się rok... Czasami już jak widzę te negatywne testy to przechodzi mi ochota dosłownie na wszystko... Za każdym razem to samo rozczarowanie i żal, smutek, a nawet wściekłość...
Od dłuższego czasu zmagam się z dosyć długimi cyklami.. Mam 24 lata i moje ostatnie 6 cykli trwało następująco: 45 dni, 44 dni, 20 dni, 13 dni, 44 dni a teraz jestem w 64 dc... Z ciekawości w 40 dniu cyklu zrobiłam test owulacyjny, który wyszedł pozytywny... W tym też czasie kochałam się ze swoim mężem (no za dwa miesiące będzie moim mężem gwoli ścisłości :) ).. W 46 dc cyklu zrobiłam test ciążowy - negatywny. W 47 dc wybrałam się do ginekologa - dostałam luteinę na wywołanie okresu. Dziś mija 13 dzień od zakończenia brania luteiny - okresu brak, dzisiejszy test ciążowy negatywny. W marcu miałam robione badania na tarczycę - w normie. Ponadto od kilku dni utrzymuje mi się temp 36.8 - 37 st. Lekarz w przyszłym tygodniu dopiero a ja dziś po negatywnym teście znów nie mam sił...

Zuzanna ;-) ja już dzisiaj po. Byłam cała mokra, cała się trzepalam po ale dałam radę ;-). Mi też zostało 5 do wagi z przed ale chciałabym zrzucić więcej

Joanna witaj

Czarna a może ty poetka? ;-)

Sojnabig witaj
Przygotowania do ślubu jak idą? I wy tak bez slybuten tego ;-) nie no żartuje ;-)
Któraś tu też miała takie długie cykle tylko nie pamiętam która :-(

Ruda - Ja Artista! A co, taki ze mnie poetko-fryzjero-wariato- mamo-żono-kobieto;-)
Joanno - Przygarniamy, piątka i do przodu!:)
sojnabig - ruda, właśnie jak tak bez ślubu oni mogą się ten-tegować? nie wiem czy możemy w takim razie pomóc, co za czasy...:D a tak na serio to kochana nie załamuj się!! Jakby kobieta zachodziła "od tak" w ciąże to w wieku 40 lat miałaby 20 dzieci...a ja takiej nie znam, no co najwyżej trójka dzieciorków:) Na każdą mamę Aniołek grzecznie czeka i zjawia się w odpowiednim momencie:)

Dziękuję za przygarnięcie :-)
Męża będę miała w domu w sobotę, ale mam dzisiaj 3 dc, więc pewnie ten cykl będzie stracony. Płodne dni wg apki "Mój kalendarz" mają się zacząć od 27 listopada. Ale jeśli mąż będzie wracał do Niemiec 29 listopada, to kto wie ;-)

Czarna już myślałam że napiszesz matka żona i kochanka ;-) cuda robisz

Sojnabig chyba nasle na ciebie moja babcie ;-)

Apropo babć. Moja jest strasznie święta. Ostatnio coś opowiada A ja liczę liczę. Ciocia urodziła się w lipcu a ślub babci był w lutym liczę i mówię do babci Boże babciu to ty ciocie w 5 miesiącu ciąży urodzilas ;-) dziadzius to ze śmiechu się zaksztusil kawa a wiecie co mi babcia powiedziała?
Nie używaj imienia Pana Boga swojego nadaremne ;-) i tyle

CzarnaMadzia, Ruda - no wiecie jak to teraz mówią, "zero ślubu przed seksem" :D Przygotowania już w ostatnich etapach :) Najciężej było przeboleć nauki przedmałżeńskie ale ja a przede wszystkim mój przyszły dał sobie radę doskonale :) Już ostatnie poprawki sukni i wódka do kupienia :) Hmm może to na pewno racja, że nie można zajść "ot tak". Mam nadzieję CzarnaMadzia, że Twoje słowa się spełnią i rzeczywiście nasz Aniołek zjawi się w tym odpowiednim momencie :) Liczę na noc poślubną :D A te długie cykle mam nadzieję, że mój gin w końcu to jakoś ogarnie... W poniedziałek dopiero mam wizytę...

Ruda - Moje dwie babcie i mama też wychodziłoby, że urodziły w 4 lub 5 msc ciąży :D No u mnie na pewno tak nie będzie... :P A z drugiej strony, moja mi powiedziała, że wymodliła mi ciążę dopiero po ślubie kościelnym..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry