reklama

Staraczki na Wyspach

Witam wszystkich. :) Ja równiez staram sie o dzidzie od 1.5 roku i jestem w Dublinie. Musze powiedziec, ze fajowo ze jest takie forum. Bedzie mozna wymienic sie doswiadczeniamy, radami, spostrzezeniami. :-). Jak juz wspomnialam staram sie juz troszke o dzidzie. W tym miesiacu uzylam testu owulacujnego i czekam :P mam nadzieje ze sie uda. Trzymajcie za mnie kciuki.;-)

witaj aneczka:-):-)mam nadzieje ze bedziesz sie często udzielać w naszym forum:-):-)
trzymam kciuki za pozytywny tescik:-)

Witam kochane ja juz po wizycie u specjalisty wiec tak:
Przeprowadzono ze mna szczegolowy wywiad i z moim W. niestety jeszcze mi nie przepisali Clomidu zrobia jeszcze pare badan poniewaz moja mama miala cukrzyce a ja mam pco wiec mam wieksze ryzyko cukrzycy. Mam sie zglosic 3 dnia cyklu pobiora mi krew zrobia badania tzn. hormony (insulina itd.)Potym bede miala monitoring beda patrzec jak to wszystko przebiega i wtedy zdecyduja jak metode leczenia u mnie zastosuja( no chyba ze juz 3d.c dostane clo :confused:) aha beda mi robic usg co pare dni i pobierac krew:szok:. Wiec nadal czekam:-(.
Jedna dobra wiadomosc to ze wyniki mojego W sa wrecz rewelacyjne:happy:

hej ewka:-) super ze wyniki twojego meza sa rewelacyjne, juz jedno nasz z głowy:) a jesli chodzi o ciebie to dobre jest to ze beda cos działac w twoim kierunku :tak:napewno znajda dobre leczenie i juz niedługo bedziesz cieszyc sie upragniona fasolką:tak:

Testu nie zrobiłam....chociaż spędziłam z nim 10 minut w łazience....Siedziałam i przez te 10 minut wahałam sie .....myślałam że mi w końcu pęcherz pęknie.....ale w końcu nie zrobiłam.....jeszcze 3 dni.....moze dam radę:tak:

hehe dobra jesteś;-) daj znać jak zatestujesz:-):tak:

ja juz drugi miesiac staran i dostalam @ ahhh.....:wściekła/y:
mam strasznie krotki cykl25-26 dni i sama sie pogubilam jak to mam odczytywac... a testy owulacyjne tez mi nie wychodzily przez caly cykl (raz lekko rozowa druga kreska)

tera zkupilam w Bootsie monitoring termometr... a powiedzcie jak wkleic moj wykresik tutaj z FF...glowie sie juz jakis czas, moze cos poradzicie

przykro mi ze znowu ze@ przylazła ale 2 cykl starań to dopiero początek głowa do góry niedługo zobaczysz 2 kreseczki na tescie,czego zycze ci bardzo:tak:
krótkie cykle chyba nie sa takie zle masz wiecej szans na poczecie niz dziewczyny z długimi cyklami tak jak np ja bo mam po ok 40 dni, ważne czy miałaś owulacje i jaka jest długa faza lutealna a długosc cyklu 25-26 jest jak najbardziej ok
co do wykresów FF to wszystko na ten temat znajdziesz tu:
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/index2.html

reklama
dziekuje czytalam ale nie moglam doczytac cos...pisze jak wyslac so przyjaciol ale jak wstawic adres wykresy lub link na strone to juz jestem ciemna masa....

a no gdzies czytalam na forum zeby pic wisiolek i ziolka pomagaja na sluz itp... wiecie jaka one nazwe tutaj maja u nas...dzisiaj polece do sklepu i kupie:-)

no a glowe do gory staram sie miec, maz mi w tym pomaga kochany moj:happy2:

dziekuje czytalam ale nie moglam doczytac cos...pisze jak wyslac so przyjaciol ale jak wstawic adres wykresy lub link na strone to juz jestem ciemna masa....

a no gdzies czytalam na forum zeby pic wisiolek i ziolka pomagaja na sluz itp... wiecie jaka one nazwe tutaj maja u nas...dzisiaj polece do sklepu i kupie:-)

no a glowe do gory staram sie miec, maz mi w tym pomaga kochany moj:happy2:
evening promise oil -olej z wiesiolka o ziolach nic niewiem na endometrium dobrze jest jesc maslo orzechowe (ale nie nutelle), winko czerwone, suszone morele, orzechy
na sluz mozna tez siemie lniane
zycze powodzenia i trzymam kciuki ja wkrotce zaczne 12 cykl staranek:-(

no to i ja bede bardzo trzymac kciuki za ciebie...

rozgryzlam ta stronke FF
My Ovulation Chart

i wogole jak mierzycie tempke to gdzie najlpeiej?

wogole sie dzisiaj podlamalam lekko i mam dolka bo ja tutaj zaczynam starania a koloezanka z pracy mowi mi ze sie obawia ze zaszla w ciaze bo jej sie okres spoznia tydzien... szok ja tutaj chce i n ie moge a ona nie chce i byc moze MA :no::no:

rozgryzlam ta stronke FF
My Ovulation Chart

wogole sie dzisiaj podlamalam lekko i mam dolka bo ja tutaj zaczynam starania a koloezanka z pracy mowi mi ze sie obawia ze zaszla w ciaze bo jej sie okres spoznia tydzien... szok ja tutaj chce i n ie moge a ona nie chce i byc moze MA :no::no:
oj wiem jak to boli jak sie slyszy ze ta czy tamta kolezanka zaszla w ciaze a ja sie staram i nie zachodze :-(

rozgryzlam ta stronke FF
My Ovulation Chart

widziałam twój wykres i troche masz skaczące te tempki, a gdzie w ogóle mierzysz?? według mnie najlepiej jest mierzyc w pochwie wczesniej mierzyłam w ustach i mam porównanie że wykresy są czytelnniejsze jak sie mierzy w waginalnie, no i oczywiscie pamietaj zeby mierzyc zawsze o tej samej porze, najlepiej rano po min 3 godzinnym spoczynku:tak:

tak mierze w pochwie tzn mierzylam teraz mam @ :wściekła/y:

i zawsze mierze pierwsze co po przebudzeniu o 7 rano dzien w dzien, w weekendy czasmi jakis alkohol sie wyoije albo co to moze przez to troche skacze, sama nie wiem co mam robic dlaczego tak jest no i jednego dnia nie zmierzylam bo bylam na weekend w paryzu i zapomnialam hehe:-p

myslicie ze gdzies tam byla owulka? przytulanko mialam 31 i nic mam @... maz uwaza ze raz a pozadnie...
:-D

tak mierze w pochwie tzn mierzylam teraz mam @ :wściekła/y:

i zawsze mierze pierwsze co po przebudzeniu o 7 rano dzien w dzien, w weekendy czasmi jakis alkohol sie wyoije albo co to moze przez to troche skacze, sama nie wiem co mam robic dlaczego tak jest no i jednego dnia nie zmierzylam bo bylam na weekend w paryzu i zapomnialam hehe:-p

myslicie ze gdzies tam byla owulka? przytulanko mialam 31 i nic mam @... maz uwaza ze raz a pozadnie...
:-D

a jaki masz termometr ? rtęciowy czy elektroniczny? bo mi rtęciowym tez dziwne wychodziły wykresy chociaz piszą ze najlepszy jest;-)

owulka raczej była masz druga faze wyższych tempek tylko troche krótka bo tylko 9 dni to troche mało... a co do dnia przytulania to hmmm 31 to troche wczesnie jeszcze wtedy sluzu płodnego nie miałas a plemniczki żyja do 3 dni czasem 6 dni ale to wyjątki jakies są wiec małoprawdopodobne było ze dotarły do jajeczka,
teraz spróbujcie czesciej i w czasie sluzu płodnego bo słuz pomaga plemniczka przetrwać:tak: owulka jest tak gdzies ok 2-3 dni przed skokiem temperatury do 2 -3 dni wiec nawet działajcie po skoku temmki

no dzieki mellisa:-)

ja to pierwsze testy przed znalezieniem tego forum i pom iary to po przeczytaniu mojej kisazki z nauk przedmalzenskich hehehe

a termometr mam rteciowy i elektroniczny alke mierzylam elektronicznym (jakos lepiej mi sie odczytywalo i szybciej) ale teraz kupilam w bootsie promocja byla i zatsnawiam sie czy nie mierzyc na dwa fronty hehe

a sluz mialam (jak bialko rozciagliwe) dwa dni po @ - zero suchych dni czyli w 7dc i zniknal po 2 dniach, spadla tempka i do tego robilam testy owulacyjne gdzie nic nie pokazywaly oprocz tego dnia dwuch kresek (ta druga byla slaba) ale byla wiec dalismy sie poniesc emocjom z mezem i bylo przytulanko hehe..

troche mam problem bo moj maz ma bardzo odpowiedzialna robote i wraca do domu z pracy o 22:30..gdzie ja do 24 najpozniej ide spac wiec czasme nawet nam sie nie chce nic dzialac...

ahhh ja to mam :no:

dzieki za wszystko:-)

reklama
no dzieki mellisa:-)

ja to pierwsze testy przed znalezieniem tego forum i pom iary to po przeczytaniu mojej kisazki z nauk przedmalzenskich hehehe

a termometr mam rteciowy i elektroniczny alke mierzylam elektronicznym (jakos lepiej mi sie odczytywalo i szybciej) ale teraz kupilam w bootsie promocja byla i zatsnawiam sie czy nie mierzyc na dwa fronty hehe

a sluz mialam (jak bialko rozciagliwe) dwa dni po @ - zero suchych dni czyli w 7dc i zniknal po 2 dniach, spadla tempka i do tego robilam testy owulacyjne gdzie nic nie pokazywaly oprocz tego dnia dwuch kresek (ta druga byla slaba) ale byla wiec dalismy sie poniesc emocjom z mezem i bylo przytulanko hehe..

troche mam problem bo moj maz ma bardzo odpowiedzialna robote i wraca do domu z pracy o 22:30..gdzie ja do 24 najpozniej ide spac wiec czasme nawet nam sie nie chce nic dzialac...

ahhh ja to mam :no:

dzieki za wszystko:-)

nie ma sprawy:-)
dobry pomysł z tym mierzeniem na dwa fronty :-)moze cos pomoze.
a co do meczenia męża to rozumiem cię bo my tez nie zawsze mozemy trafic w owu niby wiem ze po wzroscie trzeba tez no ale 2 ostatnie cykle juz nie dało rady a na siłe tez sie nie da:tak:
ja zmykam własnie meza pomeczyć ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie bo go grypa dopadła :happy:
dobranoc i miłej nocki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry