reklama

Staraczki na Wyspach

LILITH, dziękuję za te wszystkie informacje, w sumie już od 4 lat mierze tempkę ( z przerwami), wiec mniej wiecej mam to już opanowane :-p Pytałam Cię o to kiedy Ci wzrosła tempka, bo z Twojego postu właśnie wywnioskowałam, że go monitorowałaś...:) i wiesz kiedy dokładnie była owulka.

Ciesze się, że ten cykl się monitorowałam bo zauważyłam, że owulacja była dużo wcześniej niż w poprzednim cyklu. Olej z wiesiołka nawet, nawet działa, ale marzy mi się guajazylek :(
Nie wiem czy to normalne, ale w tym cyklu nie przeszły mi jeszcze bóle po owulacyjne ;/ boli mnie nadal podbrzusze i do tego krzyż. Dodam, że jestem już w 5 dniu po skoku temperatury.. zupełnie nie wiem co jest grane.
Ale z tego wniosek, że po prostu mierzyłaś temp. :-)
A swoją drogą, to może przez to że temp. do owulacji ma się różnie to może Wy trafiliście jednak z serduchowaniem i te bóle są związane z zafasolkowaniem :D
Życze Ci tego z całego serca i trzymam kciuki.

Zuzia, jakoś się nie zoriętowałam, że Ty już jutro do PL jedziesz.
Szkoda, że @ się rozkręca..:( Czemu Nas ciągle to spotyka??? A tak wierzyłam, że się uda.
A może warto skorzystać z okazji i zapytać jakiegoś zaufanego lekarza w PL jednak o te plamienia.
Życzę udanych wakacji i odpoczynku psychicznego.

Kama, ale by było super jakby Wam się udało. Lepszego prezentu na urodziny nie ma. Ja mam urodziny za miesiąc i marzy mi się żeby życie podarowało mi 2 krechy.

Roxii, rzeczywiście testy wychodzą :-) Co prawda, wczoraj jak go zrobiłam, wyrzuciłam go po 30 sek. jak tylko się pojawiła krecha testowa, myślałam że negatywny wyszedł (jak ciążowy), a potem, mój M chciał zobaczyć jak te testy wyglądają, wiec wyjęłam go z kosza, i byłam zdziwiona widzą 2-gą krechę. Dziś już poczekałam 7 min. i 2-ga krecha była, tylko jeszcze trochę bledsza, czyli wg. ulotki dalej negatywny.
A wg. Was czekać dalej czy już 'startować'?

reklama
Witam

Kolejny dzien mi zlecial jak nic. Jutro Daniela pozostaje w domu z mama wiec bede sama z Dominikiem i moge wam napisac ze na sama mysl juz sie ciesze:-D.Nie jest zla dziewczynka ale nie potrafi sobie znalesc zajecia na 5 minut i co chwile tylko slysze ciocia lub Dominik mama:sorry: Ja juz rozpoczynam staranka na calego.Nie mam pojecia kiedy bedzie owulka , ale widze po sluzie ze zbliza sie duzymi krokami, wiec jeszcze mam szanse:-D Do tej pory sie serduszkowalismy co 2-3 dni ale do dnia owulki nie odpuszcze mezowi:cool2:

Zuzia2011-Przykro mi ze @ przylazla.Nie mysl za bardzo o tym.Wypoczywaj w Polsce i wracaj do nas szybciutko.

Megan_uk-Zycze ci abys zobaczyla wymarzone dwie kreseczki w dniu urodzin:tak:

Hej dziewczynki

Chcialam dac znac ze we wtorek tzn 03.08 ide na HSG. Strasznie sie boje. Ale przynajmniej sie cos wiem.

Zuzia- przytulam Cie, ta @ na serio usiadla na nas i co miesiac przychodzi. No ilez mozna.

Buzki

Zuzia, życze Ci miłego odpoczynku i najlepiej takiego, podczas którego zapomnisz o tych całych starankach i wyprzytulasz fasolinke. Takie "wczasy" dobrze robie, więc życzę Ci tego z całego serducha. I jak pisała Megan idz do lekarza i zapytaj o te plamienia, na pewno nie zaszkodzi.

Megan, masz rację, źle napisałam :D Chodziło, że ja się monitorowałam :D U mnie skok nastąpił między 14 a 15 dc. Nie wiem, który uznać za pierwszy po na 4 dni przed padł mi ten termometr a i przez tą infekcję nie chciałabym nic tam wkładac :D Co do bóli, to wczoraj były juz tylko lekkie i dziś podobnie. Za to ten wiesiołek nie taki zły.. aż mąż się dziwi, że ja po dniach płodnych i ciągle "zalana" :D

Znalazłam guajazyl w aptece internetowej. Czy któraś z was coś z takich aptek zamawiała?? Odpowiednika by kupić w ang. aptece znaleźć nie mogę, więc nie ryzykując wole zamówić, tyle że to będzie mój pierwszy raz :D

Megan, a jak długą masz faze lutealną ?? Zdaje się, że owulkę będziesz miała kolo 19 - 20 dc, tak więc przytulanko co jakieś dwa dni :D

Kama, trzymam kciuki by przytulanka były owocne, przydałyby się w końcu jakieś fluidki..

Ola, daj znać jak poszło i czy się czegoś dowiedziałaś. Oby w końcu się coś wyjaśniło, ściskam mocniutko.

cześć
jestem tu nowa (hm i całkiem zielona jak się tu poruszać)
natrafiłam na Was przypadkowo i postanowiłam się przyłaczyc -o ile mnie przyjmiecie:))

Oczywiscie tez mieszkam w UK i tez staramy sie o dziecko
Mam juz synka który ma teraz 22miesiące i chcielismy aby miedzy dziećmi była mała różnica i tak od 6 miesięcy się bezowocnie staramy
ja wiem mam juz jedno dziecko i moze te 6miesięcy starań to jeszcze nic wielkiego ale jednak martwi mnie to
przy synku udało się nam za pierwszym razem
i miałam nadzieje ze teraz tez tak będzie

postaram się regularnie pisać:)

Ola, Odwagi :) Może badanie nie jest najprzyjemniejsze, ale może wiele wyjaśnić. Bo przecież my jesteśmy w stanie tyle znieść dla tego upragnionego maleństwa, setki badań, tony lekarstw...

Dzięki Kama, ja Ci natomiast życzę żeby Wasze maleństwo urodziło się w dn. urodzin męża :)

LILITH, u mnie lutealna była 12, teraz po lekach 14, ale ostatnio jak byk wychodziło znowu 12. A to nie powinno tak skakać..:? Boję się ze przegapie owulkę, bo moje cykle trwają od 32-35 dni. A do tego stało się to czego się obawiałam ... mocz prawie całkiem przeźroczysty i na teście 1 krecha..:shocked2:

Witaj Misiulinda, gratuluje synka. Co do staranek, to sie nie przejmuj, to że wtedy udalo się za pierwszym razem to na prawde wielkie szczęscie! A jak tam Twoje cykle??

Megan, a nie za krótką masz ta faze?? Chociaż 12 dni to chyba też dobrze. Spróbuj zatestować jeszcze raz koło godziny 18, tylko nie pij juz nic do tego czasu. A w poprzednich cyklach miałas skoki temperatur?? Jak po temp. widzisz jakieś rozchwianie, lub jajniki źle pracują pomyśl by nie wypróbować castangusa, bo on na pewno nie zaszkodzi a poprawia gospodarke hormonalną - czy jak to się tam zwie ;p Dużo dziewczyn to chwali.

Co do apteki, już mi nie potrzebna :D Znalazłam odpowiedni zamiennik Guajazylku i tylko czekam na @ by znowu go wypróbować :D A nie ukrywam, że stęskniona za jego efektami jestem.

LILITH, nawet te 12 to jest ok, musi być dłuższa niż 10. A tempki raczej ładnie wzrastają po 20 dniu.
Testowałam o 17 i krecha była ale słabiutka, słabsza niż wczoraj.
A castagnusa biore od marca;) Czerwiec, lipiec była przerwa i teraz znowu kuracja 3 miechy. A oprócz tego bromek też od marca i luteina.
Napisz coś o tym Guajazylu, co to za zamiennik i gdzie go znalazłaś. Bo jak Nam się nie uda to może ja go wypróbuje. Bo ten wiesiołek, chyba jednak nie działa. Niby było ślisko i sluz płodny,ale od wczoraj nic- sucho...;/ I bądz tu człowieku mądry.

Witaj Misiulinda :)

Ten odpowiednik to Robitussi. Wiesiołek działa inaczej niż guajazyl, bo guajazyl rozrzedza śluzik, przez co jest go duuużo więcej. U mnie przynosił zawsze dużo lepsze efekty niż wiesiołek. Wiesiołek zwieksza ilość a guajazyl właśnie rozrzedza. Teraz zastosuje jedno z drugim. Dodam, że właśnie na guajazylku zaciążyłam wcześniej 2 razy :)
Co do śluzu to się nim tak nie sugeruj, może jest go zbyt mało. Ważny jest skok, czyli że owulka była, więc w tych najbardziej prawdopodobnych dniach co dwa dni się przytulać. A szyjkę sprawdzasz?? Zobaczymy jak test jutro wyjdzie. Czujesz po castangusie, że jajniki pracują?? Kurcze, troche to zagmatwane ale jak mówie, skoro skok widzisz to owulka powinna być a śluz to nie wszystko. Czasem też śluz może zaniknąć i wyjdzie Ci nagle za dwa dni, podobnie z szyjka, może opaść a tu nagle po 2 dniach poleci do góry i zmieknie z powrotem. Każdy organizm jest inny, wiem, że to ciężko i łatwo się mówi - szczególnie, że ja sama świruje czasem i to bez powodu. Trzymam mocniutko kciuki za Ciebie, by w końcu teścik pokazał ładne II krechy owulkowe a później fasolkowe :)

Wybacz za chaotyczność ;p

reklama
Właściwie to nie 'czuję' większej pracy jajników, żadnej różnicy odczuciowej :). Ale mną się nie można sugerować bo jestem po laparoskopii i zrosty na jajniku sprawiają, że boli mnie bardzo często, nawet jak za długo trzymam siusiu ;)
Szyjki nie badam, próbowałam ale nic z tego, odróżnienie otwartej od zamknietej to już za dużo dla mnie:P.
Jednym słowem mamy w życiu przegwizdane:sorry2: Wyliczanie, testy, szyjki, śluzy..i bądz tu kobietą.
Dzięki za kciuki-przydadzą się.

PS. A gdzie reszta? Piszcie co u Was kochane? Roxii na kiedy termin @?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry