reklama

Staraczki na Wyspach

Roxi-Przykro mi ze @ przylazla.Najwazniejsze ze sie nie zalamujesz i tak jak dziewczyny pisza kolejny cykl i staranka od nowa.

Lilith-Nie martw sie czasami i klotnie sa potrzebne w zwiazkach.Mam nadzieje ze dojdziecie do porozumienia i wszystko wroci do normy:tak:

Ja od rana cala opuchnieta jestem od zeba.Tyle dobrego z tego ze mnie ten zab nie boli bo inaczej nie wiem jak bym wytrzymala do wtorku.Dzisiaj z mezem planujemy nic nie robienie.Maz ma wolne do wtorku i super sie zlozylo bo znowu mialabym problem co z dziecmi jak ja do dentysty.Synek biedny takze idzie we wtorek na wyrwanie zabkow i stresuje sie jak nic.Beda go usypiac i tego najbardziej sie obawiam.

reklama
LILITH, Ja kupuje tam Holland and Barrett - Agnus Castus Category Page, tylko nie wiem czemu on jest niebieski na tej stronce, w sklepie 100 tabl. jest normalnie zielony.

Przezywałam to samo miesiąc temu, też się myślałam o powrocie do PL. Nawet zastanawiłam się wtedy jak moglismy razem planować założenie rodziny....Na szczęście nie długo wytrzymalismy nie odzywając się do siebie. A tydzień później znowu były staranka :)

Dziękuję Megan, podejde dziś i popatrze a od którego dnia cyklu się to bierze?? Mogę wziąść od 3 jak co?? I jedna tabletkę dziennie, tak?
I powiedz mi, nawet jak u mnie jest wszystko ok [ nie liczac gór i padołów na wykresie ], to nie zaszkodzi mi? Bo tak słyszałam właśnie, że nawet przy ładnym cyklu można brać, tylko wole się upewnić a właśnie lece do sklepu ;p

My mamy często takie kryzysy, ale nigdy nie wygląda to tak, że się nie odzywamy do siebie.. po prostu ja przestaje rozmawiać o tym co mnie męczy, wiem, mój błąd.. on zawsze się stara ale ja nie umiem się otworzyć.
Problem polega na tym, że powiedział mi wczoraj [ i to w sumie nie przy kłótni, tylko gdy próbował ze mną rozmawiać co mi jest ], że się stara, spełnia wszystkie moje zachcianki, łącznie z dzieckiem, które chce a jak on o coś prosi [ kwestia mojej nauki ang. ] to się nie może doprosić. To go zapytałam, czy skoro tak na nim wymuszam te starania i starania o Judytke też były wymuszone, to gdybym tego nie robiła, nie byłoby w ogóle dzieci - on, że pewnie tak.. No to sorry.. :(

Ostatnia edycja:
LILITH, ja poprzednio zaczęłam brać 1tabl. od 2 połowy cyklu, teraz od 5dc. i wszytsko ok.
Ja nie konsultowałam castagnusa z lekarzem, ale widze efekty wiec biore, a poza tym to zioła, a one chyba tylko mogą pomóc.

Dokładnie to samo było ostatnio u mnie. Też często się kłócimy, bo oboje mamy charakterki. Ale ostatnio ciche dni trwały 1,5 tygodnia, wcześniejszy rekord to góra 3dni, i naprawde wygladało to kiepsko.
Nie znam Twojego M. ale myśle, że on chciał Ci poprostu 'dowalić', żeby i Tobie było przykro, ale napewno tak nie myśli. Ciężko coś teraz radzić, ja nie znoszę jak mi przyjaciółki z uśmiechem na twarzy mówią:" a i tak się pogodzicie". Ale rzeczywiście później tak się dzieje. Bo chyba kochający się ludzie nie mogą się rozstać ot tak.
Czekają Cię pewnie teraz smutne dni, zanim się wszytsko nie wyjaśni. Życzę żeby stało się to jak najszybciej, no i żeby wasze godzenie zaowocowało w postaci II kreseczek :D

Kupiłam :D A bierzesz go w dawce 1 czy 2 tabletki? Na opakowaniu piszę, że dwie.. ale nei wiem czy to nie za dużo, gdzieś czytałam, że to od wagi zależy..

On powiedział to w normalnej rozmowie, tak szczerze.. za to ja mu po tym tekscie dowalilam. Ogólnie normalnie rozmawiamy ze sobą nawet po kłótniach, ale takie niewyjaśnione sprawy przeradzają się później w większe burze :)

LILITH, dziewczyny w Polsce biorą 1tabl. -do 60kg bodajże, i 2 powyżej 60kg. Ale w Polsce castagnus na 45mg, a ten ma 10xtyle 400mg. Chyba nie ma co ryzykować z dwoma.

No cóż ciężkie są stosunki między ludzkie( czyt. ze swoją gorszą połówą :P), z nimi źle, ale bez nich jeszcze gorzej :)

A właśnie miałam pisać jeszcze o tym teście Naszej Roxii, z tego wniosek, że tylko II mocne krechy wróża ciąże, a szkoda..:/

Tez mi się tak wydaję, że jedna w zupełności wystarcza.. tylko dziwi mnie, że na opakowaniu piszę, że po 2 brać. Jeszcze pytałam dziewczyn na innym wątku i też mówią, że lepiej jedną.
Więc teraz czekamy i zobaczymy jakie rezultaty będą u mnie z tym wszystkim co zażywam ;p
Dziś już @ się skończyła w zasadzie, może jeszcze jutro tylko jakieś lekkie plamienia będą i niedługo do dni płodnych. Ciekawe jaki teraz będę miała ten cykl.. jak zeszły był 26 dniowy.. Gdyby znowu tak było, to juz zeszeło mi 3 dc a zostało 23 od 26 odjąć 13dni fl to coś koło 12 dc mam owulkę, więc jeszcze z 5 dni i będą dni płodne, chyba dobrze to liczę :D

Dziękuję za słowa otuchy, wiem ze zwsze mogę na Was liczyć:tak: Dzieki:-)
Ja juz dochodzę do siebie, jakoś szybko pogodziłam się z nadejsciem @ to chyba dlatego że prawie nie mam juz nadzieji ze uda nam sie naturalnie zafasolkować :sorry: Starać się bedziemy oczywiscie dalej, ale w tym cyklu juz chyba sobie odpuszczę testy owu, skonczyły mi się i narazie nie bedę zamawiać nowych. W sumie i tak wiem bez testów kiedy jest owulka:tak: Muszę odpocząć od tej nagonki na dni płodne, trochę wyluzować, zobaczymy czy to się uda :-p
Bardziej od @ wyprowadziła mnie z rownowagi inna sytuacja, wczoraj rano przed wyściem do pracy przyszedł do nas list z kliniki. Wyobraźcie sobie że nie dotarł do nich nasz kwestionariusz który wysłałam 5 tyg. temu!!!:wściekła/y: I w liście było napisane ze oni odbierają to tak jakbysmy nie chcieli juz tej wizyty:wściekła/y: Dziewczyny tak się zdenerwowałam że ryczałam jak bóbr. Niedojrze człowiek musi czekac na tą wizytę 3 miesiące to jeszcze wszystko idzie pod góre:-( Pewnie poczta zapodziała gdzies ten list i niedoszedł:-( Nie wiem co teraz bo w pierwszym liscie z tej kliniki było napisane że czas oczekiwania na 1 wizytę to 12 tygodni od momentu kiedy otrzymają od nas ten właśnie kwestionariusz. A skoro ten kwestionariusz tam nie doszedł to nie wiem co teraz:-(:-(:-( Jutro bede tam dzwonić i powiem im ze wysłałam go 5 tyg temu ale nie wiem czy to coś pomoże... Jesli te 5 tyg przepadnie i od nowa bedziemy musieli czekać 3 miesiące to się chyba załamię:-( Dlaczego wszystko idzie nie tak dziewczyny powiedzcie mi... Ja normalnie nie mam juz siły walczyć z tym wszystkim...:no:

LILITH przykro mi z powodu waszej kłotni, czasem cięzko porozumieć się ze swoją drugą połówką, z czasem robią się zgrzyty i na wieszch wychodzą rzeczy ktre dusimy w sobie. Mam nadzieję ze szybko dojdzicie do porozumienia i wszystko bedzie dobrze:tak:
A powiedzcie mi dziewczynki jeszcze na co jest ten castngus???? w jakim celu się go stosuje, na co pomaga???

Witam z samego rana:-D

U mnie jak narazie bez zmian.Wczoraj wieczorem pekla mi bulwa gdzie zbierala sie ropa i jak narazie opuchlizna schodzi.Jutro jednak z samego rana robie test i zobaczymy co wyjdzie.Tak mysle ze nawet jak wyjdzie negatywny to dentystce powiem ze nie wiem czy jestem w ciazy bo jednak troche sie obawiam.Ogolnie ostatnio czuje sie kiepsko.Caly weekend praktycznie spedzilam w lozku tak sie slabo czulam i caly dzien praktycznie przespalam:sorry:Nie wiem czy sobie wmawiam czy to przez zeba.Jak narazie oprocz zmeczenia i czestego latania do kibelka to zadnych objawow nie mam:sorry:

Roxi-Przykra ta sytuacja z listem.Czlowiek tyle czeka i jest juz w polowie a tu sie okazuje ze trzeba od nowa zaczynac:no:.Mam nadzieje ze sytuacja z listem szybko sie wyjasni i 5 tygodni czekania nie poldzie na nic:-(

reklama
Kama, bardzo mi przykro, że tak źle się teraz czujesz, ważne że masz dentystę umówionego i prędzej czy poźniej coś Ci przepiszę. MI w takiej sytuacji dawali antybotyk - najczęściej penicyline, by zdjąć opuchlizne i rope wyciągnąć nim cokolwiek będą robić.

Roxii, jak wysyłać gdzieś listy, to wysyłaj z potwierdzeniem odbioru, nam się tu ciągle tak dzieję, że gubią nasze listy.. szczególnie taxy etc. Ostatnio to samo mieliśmy jak w kwietniu po 3 miesiącach się okazało, że niby nie dostali, na szczęście mieliśmy papierek i dowód, że ktoś na taxach odebrał list.

Ja miałam mieć dziś wizytę, jak wam wspomnałam bardzo słabo mówie po ang. więc zawsze chce mieć tłumacza - mam swojego , koleżanke :D I co się okazało.. zapomnieli go załatwić i mam przełożoną wizyte na przyszły tydzień :( Może wymęcze od nich wtedy usg i się dowiem co z owulką :D Jedyne pocieszenie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry