reklama

Staraczki na Wyspach

Lilith-Wlasnie nad antybiotykiem sie zastanawialam bo wiem ze napewno bedzie chciala mi przepisac.Do okresu pozostanie mi 3 dni i nie wiem czy na tescie mi wyjdzie ze w ciazy jestem a nie chce ryzykowac.Co prawda kupilam test ktory mozna robic 4 dni przed @ ale nigdy nie bede pewna.Co do zabiegu to nie obawiam sie bo zamiast znieczulenia zamrozi mi miejscowo ale co potem??

Jak na razie siedze w domu i sprzatam,maz ma jeszcze dwa dni wolnego i dlatego wykorzystuje go i wygonilam na ogrod z dziecmi:-p Mam nadzieje ze w koncu ktoras z nas zafasolkuje a pozniej bedzie sie sypac:-D Jak ja juz bym chciala piatek i zobaczyc 2 kreseczki na tescie:sorry:

reklama
Kama, może nie ma co się martwić na zapas, bo dentystka będzie osobą rozumną i miała już podobne przypadki. Ja w pl dostawałam swego czasu znieczulenie komputerowe, może ono jest dobre w ciąży? warto zapytać. Czytałam też, że dziewczyny jak brały znieczulenie nie wiedząc jeszcze, że są w ciąży, nic się fasolką od tego nie stało. No i trzymam kciukasy za teścik.

U mnie jakaś masakra :( Nie wiem co się dzieję.. w dniu @ [ która tak czy siak przyszła wcześniej ] spadła mi temp. z 37 na 36,8 ale tak się ciągle utrzymuje.. z czego wczoraj miałam znowu 37..
@ też miałam dziwną.. taką gęstą jakby, i jak nigdy bez skrzepów.. na @ przestało boleć podbrzusze, jajniki i krzyż a od wczoraj zaś pobolewa.. no chyba, że owulka tak szybko będzie.. do tego zaczęłam wymiotować i ciągle bolą mnie piersi, juz mam tego dość :(
Megan, czy te bóle w piersiach to wina castagnusa?? bo już nei wiem czym to sobie tłumaczyć, dla mnie jak @ to @ tylko też ta temp. mnie zbiła z tropu bo w tych dniach mam około 36,4..

LILITH tak to jest tutaj z tymi wizytami z tłumaczem, my tez kiedyś mieliśmy taki przypadek że czekaliśmy na zabieg dla mojego M 3 miesiace, kiedy przyszedł dzien zabiegu pojechalismy do szpitala i wiesz ze zabieg się nie odbył bo oni zapomnieli zamówić dla nas tłumacza:szok: potem czekaliśmy kolejny miesiąc:no: Tutaj często sie to zdarza z tego co słyszę. Przykro mi że ta wizyta nie wyszła:sorry: Ehh ciężkie to życie na emigracji....
A co do Twojej @ to faktycznie jakoś dziwnie z tą tempką poczekaj moze jeszcze pare dni i zobaczysz jak bedzie:tak:
Kama to kiedy robisz ten teścior?? trzymam kciuki za 2 kreski:tak: A dentyście powiedz tak jak radzio LILITH że nie jesteś pewna ale możesz być w ciąży. Napewno coś Ci poradzi i da takie znieczulenia które ewentualnie nie zaszkodzi fasolce:tak:

Roxii, oby ludzie w klinice, byli ludzcy i poszli Wam na rękę, szkoda by było stracić te 5 tyg.
Super podejście to nowego cyklu, może akurat ;)
Castagnus :
Tabletki Castagnus® poprzez stymulację receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.
Wskazania do stosowania:

• zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu)
  • zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki, objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi ( mastodynia), zaburzeniami równowagi emocjonalnej, bólami głowy typu migrenowego, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp).
LILITH, właśnie przeglądnełam moje cykle z castagnusem i bez, i rzeczywiście castagnus podwyżał mi tempkę w I fazie, ale za to w III fazie też mam wyższą i bez dolin. Co do piersi, to castagnus powinien eliminować ból piersi związany z zespołem napięcia przed miesiączkowego.

Kama,życzę II kreseczek :)

Wiem Megan o tempce, że ona po tym rośnie ale ja ją już taka miałam nim go wzięłam :D Myślę, że te wymioty u mnie to skutek uboczny po nim.. troche przez to boje się go brać, no i czytałam, że może wpływać negatywnie na owulację, już sama nie wiem co robić.. akurat bardzo chciałam by pomogło mi to na pms, bo ja przed @ mam straszne jazdy jak i fizyczne tak i psychiczne a tu wzięłam dopiero 2 tabletki i takie cyrki.. zastanawiam się więc czy by tego cyklu nie olać jeszcze, poczekac do przyszłego tygodnia, może wysępie usg i badanie prolaktyny i wtedy, jak będzie coś nie tak, zacząć go łykać od kolejnego cyklu..

Roxii, co do tych tłumaczy to niestety wiem.. od 2 miesięcy nie mogę iść z córą do lekarza, bo oni w ogóle nie chcą mi tłumacza załatwić.. a mąż pracuje od rana do wieczora.. gdyby to było jakieś durne szczepienie etc to co innego ale ja się staram załatwić bilans, który miała mieć już w maju!! [ wszystko poprzesuwane było przez przeprowadzkę ] zreszta szczepienie też ma zaległe i mają to w nosie.. już sił na to nie mam :( przez ten mój wybrak w języku czuję się dla wszystkich ciężarem i dość kiepsko znoszę to psychicznie, bo w pl. wszystko było na mojej głowie, lekarze, sprawy urzędowe etc.

Wracam z ogrodu i jestem padnieta:-( Ogolnie to juz 3 dzien sie tak czuje.Dzisiaj jest super pogoda wiec caly dzien spedzilismy na ogrodzie i w parku.Nawet nie denerwowalam sie na dzieci bo maz przejal paleczke:-DTestowac bede jutro rano.Mam zakupiony test ktory pokazuje ciaze 6 dni przed spodziewana @.Gdyby nie wizyta u dentysty to najwczesniej testowalabym w piatek:tak: Niezaleznie jednak jaki bedzie wynik dentystce powiem ze jest mozliwosc ciazy:tak:Jutro rano takze jade z synkiem do szpitala jemu zabki wyrwac i caly czas sie zastanawiam czy jechac czy nie bo strasznie sie boje tego uspienia:-(

Lilith-Od dwoch lat chodze z nim do dentysty i od poczatku mial problemy z prochnica.Za kazdym razem mowili mi ze nic nie moga zrobic i mam mu tylko zabki myc.Od dluzszego czasu widzialam ze mu sie robia dziury w 4 i oczywiscie takze nie moga nic zrobic.Dopiero tutaj gdzie mieszkam od 2 miesiecy poszlam do dentysty a ona wyslala mnie do szpitala.W szpitalu niestety dentysta stwierdzil ze zabki sa nie do leczenie i trzeba mu usunac wszystkie 4 :no:Dodatkowo chcieli mu usunac jedynki i dwojki na gorze ale tu juz sie nie zgodzilam:no:Jestem zla na tutejszych dentystow ze nie potrafili nic zrobic a jedyne co moga to wyrywac:wściekła/y:Maz jest za tym zeby mu usunac te 4 a ja nadal sie zastanawiam czy warto.Niby Dominik czasami narzeka ze go boli ale tak naprawde nie jestem pewna:sorry: Boje sie takze co bedzie pozniej jak zaczna mu wyrastac zeby stale czy aby mleczne nie przesuna sie i nie bedzie mial krzywych zabkow:-( Od miesiaca tak siedze i mysle co robic:no:

Moja ma popsuty ostatni dolny ząbek i właśnie idziemy cała rodzinka 13.08 do dentysty i zobacze co powiedzą. I masz rację, tu tak jest.. oni by wyrywali wszystkie zęby jak popadnie, bo nigdy się nie da z tym nic zrobić. Przyleciałam do UK, 3 lata temu, zęby wszystkie porobione, tylko górna 4 z lekarstwem, miałam ją już tu robić. Jak zaczęła boleć [ za długo było lekarstwo ] pojechałam na pogotowie i tam, że to tylko do wyrwania.. jasnee, miało być w pl kanałowe robione, po to dali lekarstwo. W ten sposób dziewczyny to ja chyba pół szczęki straciłam, jak nie więcej, zawsze tak mi robią, nic nie chcą wyleczyć.. i jak wyrywają uszkadzają zęby boczne od tego rwanego, od razu jak się zagoi to mówiłam ale co.. to oni mogą wyrwać.. To jakaś paranoja z tymi dentystami.. nas nie stać na to by latać co chwilkę do pl i naprawiać zęby. Nie wiem jak tak można postępować.. Ja mam do tego taki problem, że niby z kolorem szczkliwa a1 zęby są tak słabe że momentalnie się sypią, i wierze w to, bo w pl musiałam na prawde często latać z nimi.
Też się Kama martwie jak to z Jud będzie, ostatnio słyszałam, że jak dentysta mówi, że do wyrwania to trzeba pogrozić, bo oni po prostu są leniwi i nie chce im się nic robić.. a mają taki obowiązek.

reklama
LILITH, ciężko mi coś powiedzieć o skutkach uczocznych castagnusa. Ja nie mam żadnych, nic a nic. Szkoda, że tak na niego reagujesz( jesli to jest rzeczywiście przyczyna). A może mi nic nie jest, bo ja mam strwierdzoną niewielką hiperprolaktynemię, a ty masz PRL w normie, i po castagnusie masz za niską??? Nie mam pojęcia :P

Kama,obyś ujrzała II krechy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry