reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
gwiazdeczka27 no wlasnie juz mi ktos pisal, ze sie nie sprawdzaja, ale nawet te digital z clearblue? wlasnie je teraz stosuje.
ale wiesz wydaje mi sie ze i tak mam cykle bez owu, ten to raczej na pewno bo sluzu prawie wcale nie mam:(

noelka tak jak Ci wczesniej pisalam mnie testy owu nie wyszly ani razu, robilam je przed ciaza a jakos zaszlam. a czy duphaston zaszkodzi jak wezmiesz go np przed owu?

gwiazdeczka ja jak co miesiac przychodzi @ trace nadzieje, ale walcze, próbuje od nowa, bo nic innego mi nie zostalo. Chce wierzyc, ze wywalcze kiedys maluszka. Kiedys bylam w takiej desperacji, ze postanowilam odwiedzic wrózke...ja wierzaca, ja która zawsze byla temu przeciwna...powiedzala mi, ze moja cierpliwosc sie oplaci i bede mama (ziemska nie tylko Aniolka) dwojki dzieci, ktore beda dla mnie calym sensem zycia...ale swoje musze odczekac. Wierze jej, bo to mnie trzyma przy zyciu...

mousefish, dzięki za podanie angielskich nazw wiesiołka i innych. Już nie będę musiała zamawiać z Pl albo kupować w internetowych aptekach.

noelka, mnie testy owu z Clearblue zawsze wychodziły, teraz mam kupione z internetowej apteki polskiej, były tanie, jakieś 5f za 5 szt, ale nie jestem z nich zadowolona, jakieś te kreski dziwne, trzeba czekac 5 min na wynik. Jak w tym miesiącu nic sięnie uda, a podejrzewam, że nie:-( to w przyszłym miesiący znowu kupię te clearblue.

aniolkowa.mama no wlasnie boje sie, ze dupek mi zablokuje owu, tak chyba kiedys pisala Mousefish i nie wiem co robic:(

katiuszka
czyli na niekrorych testy nie dzialaja, a na innych dzialaja, roznie to bywa jak widac.
w moim przypadku raczej nie ma owu i pewnie nigdy nie bedzie, ja to ostatnio mam wciaz pod gorke:(

aniolkowa.mama wiesz ja tez bylam kiedys u wrozki, ale b.dawno temu i tez jestem b.wierzaca. Ale poszlam tam przed wyjazdem do Uk, jeszcze nawet nie znalam mojego M. w tamtym czasie. Juz nie pamietam co mi mowila, ale wiem, ze jedna b.wazna rzecz mi przepowiedziala i sprawdzilo sie w 100%. Wiec wierze, ze w Twoim przypadku tez sie sprawdzi i bedziesz miec dwojke slicznych i zdrowych dzieci!
Ja ostanio tez sie zastanawiam, zeby znowu isc do wrozki, a Ty bylas tutaj czy w PL?

noelka ja bylam w Pl u takiej z polecenia. Moja przyjaciólka chodzi do niej co kilka lat i wszystko jej sie sprawdza. Mi powiedziala cos co mi dalo do myslenia "bedzie to znowu ciaza zagrozona, ale tym razem zakonczenie bedzie szczesliwe" - nic nie wiedziala o mojej stracie. Przepowiedziala mi blizniaki lub dzieci rok po roku urodzone w tym samym znaku zodiaku. Absolutnie nie chce nikogo namawiac, ale bardzo mnie wtedy uspokoila i trzymam sie tych slów jak tonacy brzytwy.

nie wiem co ci doradzic z tym duphastonem. Ty go bierzesz na wywolanie @? a nie chcesz zobaczyc czy teraz sam nie przyjdzie? mowilas, ze mialas krwawienia ostatnio, wiec moze sie ureguluje juz? a potem sprobuj mierzyc tempke jak Ci testy nie chca wychodzic.

aniolkowa.mama watek wrozkowy strasznie mnie korci, bede sie nad tym zastanawiac:)

z tym duphastonem to nie wiem na prawde, z jednej strony boje sie wziasc bo moze owu bedzie opozniona, a z drugiej strony watpie zeby owu byla w ogole i przynajmniej duphastonem wyreguluje cykl jak radzil gin w pl. musze sie zastanowic do jutra wiczorem jutro mam 16dc, wtedy powinnam zaczac brac duph.

hej dziewczyny jeszcze jedno pytanie zanim wyrusze do pracki, czy wiecie moze jak zaczne brac ten duphaston od 16dc to na 100% zablokuje owu i nie ma co sie nawet juz starac do @ o dzidzie?
no i jesli mi @ znowu sie nie pojawi to sie wkurze na maxa bo znowu nie bede wiedziec kiedy mam dni plodne:wściekła/y:

reklama
noelka ---no faktycznie te testy clearblu sa dobre ale tez trzeba je odpowiednio zrobic 2 godz p[rzed chyba nie sikac co dziennie o stalych porach itd ja sie mieszalam z tym wiec tak bardzo sie nie przejmuj zycze ci zebys zobaczyla 2 kreski na ciazowym tescie zamiast na owu :-):-):-)

aniolkowa mama ----cieszy mnie Twoje podejscie i to ze walczysz ja czasem nie mma sil trzyam kciuki zeby wrozba sie spelnila i napewno tak bedzie :-):-)

wrozka -- mnie wrozka tez powiedzila ze zajde w ciaze i to juz bardzo nie dlugo nawet nie che pisac za ile bo wydaje mi sie to tak nie prawdopodobne a wczesniej ta sama wrozka powiedzila mi ze za dwa lata pomysllam glupia nie wierze ze az tak dlugo bo co bo to tak prosto i niestety pomylilam sie i niedawno po tym czasie zadzwonilam do niej i juz powiedzila ze nie dlugo podala od ilu do ilu miesiecy wiec jakas nadzieje jest a jesli checie namiar do tej wrozki chetnie dam ona mieszka w uk dzwoni sie do niej 15 f za pol godziny a wiadomo polaczenie jest za free jak ma sie darmowe minuty --najpierw sie pisze smsa ze chce sie powrozyc potem ona albo wy piszecie kiedy i o ktorej i daje nr konta wplaca jej sie kase i sie dzwoni -ja dzwonilam juz 2 razy bardzo duzo ludzi do niej dzwoni i naprawde sobie ja chwala

Do góry