reklama

Staraczki na Wyspach

hej dziewczyny moja wizyta trwala ponad godzine:) wilekosc kruszynki 5.15cm odpowiada dokladnie na 12 tc, moze byc jedynie odchylenie 2 dni wczesniejszej ciazy. czyli termin bylby na 21-23 marzec. kruszynka strasznie sie ruszala, lekarz probowal zbadac przeziernosc karkowa, ale nie mogl przez to. mowil, ze wydaje sie troche grubszy, ale trudno to jeszcze potwierdzic i mamy wrocic we wtorek i za darmo zbada jeszcze raz ten kark. bede miec kolejny powod do zmartwien, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. nigdy nie bralam pod uwage syndromu Downa. tutaj w anglii mozna zdecydowac sie na legalna aborcje, ale my bysmy nigdy sie na to nie zdecydowali, za dlugo czekalismy na kruszynke
kruszynka ogolnie wyglada normalnie, ma dwie raczki, nozki, dwie polkule mozgowe, widac bylo pecherz moczowy, ladnie serduszko, ssala palec i machala rekoma:) jakos to wszystko jest dla mnie nie do opisania, ze taka mala istotka jest we mnie, jeszcze nie dochodzi to do mnie:)
co do krwiaka to niestety nie bylo go widac bo prawdopodobnie jest teraz przy szyjce macicy a wogole szyjki tez nie bylo widac bo nie mogl wejsc glebiej z usg, strasznie mnie bolalo. mialyscie tak kiedys? boje sie tego, ze moze to krwiak jakos blokowal tam wejscie. nie wiem juz sama we wtorek to jeszcze zbadamy. najwazniejsze, ze nie ma krwiaka przy dziecku.
takze do wtorku bede sie zamartwiac i myslec:)
w szpiatlu mam usg za 2 tyg i tam mi tez beda robic badanie na syndrom Downa z usg i z krwi, wiec w razie czego bede miec 2 opinie.

reklama
Noelka to są naprawdę wspaniale wiadomości:-) a miałaś usg brzuszne czy dopochwowe? Widzę że masz bardzo żywego dzidziusia:-) ogromnie sie cieszę:-) przeziernością sie nie martw, bo skoro nosek był w porządku to chyba jest ok. Przeważnie dzieci z zespołem downa nie mają przegrody nosowej. A krwiak być może zniknął albo faktycznie jest przy szyjce co jest bardzo dobre, bo oznacza że niedługo sie wydali. I juz tak nie zagraża dziecku, zreszta ono rośnie i nabiera siły. Nie dał rady zobaczyć płci? Mi w 12tc juz widać było dokładnie siusiaka:-p
fajnie, że jeszcze we wtorek zrobi ci za darmo, uspokoisz sie no i jeszcze raz zobaczysz sie z malenstwem. A potem nie tak długo i kolejne usg- szczesciara:tak:

Podczytuje was kobietki, ale jakos nie mam weny ostatnio. Cieszę sie, że mamy weekend, bo ten tydzień był dziwny. Muszę sobie wiele rzeczy w głowie poukładać i z wieloma sie oswoić.

aniolkowa na poczatku probowal brzuszne, ale jeszcze kiepsko przez nie bylo widac, wiec robil dopochwowe. nie widac bylo jeszcze przegrody nosowej takze nic nie wiadomo z tym syndromem Downa. Ale jestem jakos dobrej mysli jesli okarze sie najgorsze i to tak juz kochamy kruszynke i nigdy w zyciu bym nie usunela ciazy.
dziwne troche, ze nie widac bylo tej szyjki i ze mnie tak bolalo jak chcial glebiej zobaczyc.
Co do plci to mowil, ze tez jeszcze nie widac, ale mi sie wydaje, ze przy dupce widzielismy cos dluzszego. Jesli sie okarze to prawda to instynkt mnie tak samo zawiedzie jak abed:)
Gin mowil ze lozysko jest juz grube i silne wiec jakby odpukac krwiak sie rozlal w srodku to mam nadzieje, ze nie zaszkodzi kruszynce.

Widze aniolkowa ze malo Cie ostatnio tutaj i Roxii tez, ale wiem, ze potrzebne wam takie milczenie. Mam nadzieje, ze sobie wszystko poukladasz na miejscu. Masz jakies wiesci co do terminu laparo?

Noelka spokojnie... poczekaj jak zrobią ci badania z krwi... wtedy jeśli Ci wyjdzie wysokie prawdopodobieństwo to w 16 tygodniu zrobią ci jeszcze raz badania z krwi i znów określą z prawdopodobieństwem... ja dużo o tym czytałam rok temu i to nie jest tak że jak wam określą prawdopodobieństwo to dziecko urodzi się z zespołem downa... ja podchodziłam do tego że jeżeli będzie wysokie prawdopodobieństwo to po prostu przygotujemy się na to a dziecko i tak się urodzi... tak że spokojnie nie denerwuj się :-)

Noelka wspaniałe wiadomości:-) bardzo się cieszę, że dzidzia ładnie rośnie i jest oraz silniejsza:tak: ja myślę, że to bardzo dobrze, że krwiaka nie było widać, znaczy że jest daleko od dzidzi i już jej nie zagraża. Tym badanie na syndrom Downa się nie mart, napewno jest wszystko wporządku:tak: Trzymam kciuki, za kolejne dobre wieści:tak:

U mnie wsio wporządku, tylko brak weny na pisanie, potrzebuję czasu.... czasem Was podzytuję i za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

reklama
Witajcie dziewczyny!

Tak cieszyłam się z weekendu a on tak szybko minął że płakać mi się chce
unhappy.gif
Sobota zabiegana na maksa.Grillowaliśmy :) Grill udany.Zdążyłam ze wszystkim do ostatniej minuty.Szaszłyki i sałatka wyszły rewelacyjnie,niesty nie zdążyłam zrobić zdjęć bo w osttaniej minucie poszłam się szykować a goście stali już pod drzwiami.Następnym razem zrobię i się pochwalę.
Niedzielę spędziliśmy na dworze,pogoda cudna,chyba ostatnie dni lata.Tyle u mnie...

noelka jak samopoczucie?
Roxii wracaj,plisss :blink:(potrzebujesz czasu wiem wiem,poczekamy tu na Ciebie!)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry