aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
pam przykro mi, że sie nie udało. Prawdopodobnie to była ciąża biochemiczna, w którą kobiety zachodzą wiele razy w życiu, ale takie ciąże sie z rożnych względów nie utrzymują. Faktycznie łatwiej jest zajść po ciąży więc działaj. Bardzo mi przykro z powodu śmierci przyjaciela:-( Może przekona męża teoria życie za życie (stracił przyjaciela, ale może począć dziecko).
Noelko tak bardzo sie cieszę, że wasz maluszek sie rozwija
konfliktem serologicznym sie nie przejmuj, dostaniesz szczepionkę. Trochę to dziwne, ze nie zbadali krwi męża. Tak jak mówisz jeśli oboje macie - to chyba nie powinno być problemu.
Teraz tez miałaś scan dopochwowy czy juz brzuszny? Ten krwiak może sie wchłonął skoro go nie widać.
Edith ja miałam w czerwcu próbę drożności jajowodow (próbę, ponieważ nie mógł sie lekarz przedostać przez szyjkę macicy, bo podobno mam zacisnietą). Z rozmowy z lekarzem zrozumiałam, ze dlatego powinno sie robić do 14dc, bo tego badania nie wolno robić w ciąży a po 14 dc juz mogło dojść do zapłodnienia. Myśle, ze nie powinno być jakis problemów jeśli HSG jest w 20dc ale wstrzymałabym sie ze starankami w razie czego. A i mnie bolało okropnie przez tą szyjkę, ale podobno jest to uczucie jakbyś miała bóle @. Mi polecił lekarz wziąć 2 tabletki paracetamolu pól godz przed badaniem. Będzie dobrze!
Joasia Tarczyca bardzo często jest przyczyna nieplodnosci, dlatego jest to pierwsze z badań jakie sie wykonuje w klinice (pewnie masz zrobić tsh, ft3, ft4). Dobrze że ginekologicznie wszystko jest w porządku. Zazdroszczę urlopu w Polsce i "odnowy", to dużo robi na psychikę i a nóż...:-)
U mnie @ spozniła sie 3 dni dając znowu nadzieje...w sumie omijaliśmy dni płodne, ale nie obraziłabym sie na jakąś wpadkę...no cóż czekamy dalej.
Dziś w nocy mijają 2 lata odkąd straciliśmy synka...wracają wspomnienia tego koszmarnej nocy...:-(
Noelko tak bardzo sie cieszę, że wasz maluszek sie rozwija
konfliktem serologicznym sie nie przejmuj, dostaniesz szczepionkę. Trochę to dziwne, ze nie zbadali krwi męża. Tak jak mówisz jeśli oboje macie - to chyba nie powinno być problemu. Teraz tez miałaś scan dopochwowy czy juz brzuszny? Ten krwiak może sie wchłonął skoro go nie widać.
Edith ja miałam w czerwcu próbę drożności jajowodow (próbę, ponieważ nie mógł sie lekarz przedostać przez szyjkę macicy, bo podobno mam zacisnietą). Z rozmowy z lekarzem zrozumiałam, ze dlatego powinno sie robić do 14dc, bo tego badania nie wolno robić w ciąży a po 14 dc juz mogło dojść do zapłodnienia. Myśle, ze nie powinno być jakis problemów jeśli HSG jest w 20dc ale wstrzymałabym sie ze starankami w razie czego. A i mnie bolało okropnie przez tą szyjkę, ale podobno jest to uczucie jakbyś miała bóle @. Mi polecił lekarz wziąć 2 tabletki paracetamolu pól godz przed badaniem. Będzie dobrze!
Joasia Tarczyca bardzo często jest przyczyna nieplodnosci, dlatego jest to pierwsze z badań jakie sie wykonuje w klinice (pewnie masz zrobić tsh, ft3, ft4). Dobrze że ginekologicznie wszystko jest w porządku. Zazdroszczę urlopu w Polsce i "odnowy", to dużo robi na psychikę i a nóż...:-)
U mnie @ spozniła sie 3 dni dając znowu nadzieje...w sumie omijaliśmy dni płodne, ale nie obraziłabym sie na jakąś wpadkę...no cóż czekamy dalej.
Dziś w nocy mijają 2 lata odkąd straciliśmy synka...wracają wspomnienia tego koszmarnej nocy...:-(
Ostatnia edycja:

dzialanka byly w piatek zanim pojechalam do rodzicow... i proba w niedziele ale niezbyt sie udalo bo moj byl podlamany ale cos tam zawsze we mnie wpadlo
dzis go jeszcze dorwe bo juz sie dobrze czuje... moze cos jeszcze z tego bedzie