reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

sembonzakura, nie sugeruje ze wiecej niz 6tc, bo to zalezy kiedy mialas ostatnia miesiaczke, od tego sie oblicza na poczatku ciazy, pozniej usg moze dopiero dokladniej okreslic jak dlugo rzeczywiscie jestes w ciazy. Macica juz sie zaczyna dostosowywac w pierwszych tygodniach ciazy, takze nie panikuj, na pewno wszystko jest w normie, kazda z nas ma dolegliwosci rozne na roznych etapach. Zmeczeni, zmiana nastroju i mdlosci to normalne tyle ze kazda z nas jak napisalam jest inna, niektore babeczki nie maja mdlosci przez cala ciaze, takze nie sugeruj sie innymi, najwazniejsze zeby wartosc hormonu rosla bo wtdey masz pewnosc ze ciaza sie rozwija. Wszusyko z toba dobrze :-) ekscytujesz sie a to normalne, w koncu to nie lada rewolucja w naszych zyciach i super nowina.

reklama
Ja tylko mowi jak bylo w moim przypadku.... jak bedziesz u lekaza to sprawdz powiedz mu jak sie czujesz jesli wiesz ze nie wysle cie na usg to moze mu nagadaj ze cie boli ze to ze tamto i wtedy cie wysle bo u nas w Irlandii przed 12 tygodniem wysylaja tylko w bardzo wyjatkowych przypadkach nie wiem jak u was. Ja bym na twoim miejscu ugadala tak zeby wyslal cie na usg i wtedy bedziesz wiedziec

wiesz jak to jest na wyspach... Pewnie na usg mnie wyślę dopiero po 16 tygodniach (tak jak moją koleżankę) więc chyba będe musiała naściemniać. Wiem że pewnie się strasznie ekscytuje no ale przecież to nie byle co - tylko moje dziecię :) a na dodatek hormony wariują... Będe wiedziałą co jest grane w poniedziałek to wtedy napiszę - ważne by ciąża się rozwijała zdrowo bo ja mam bardzo stresujacą pracę i trochę się martwie o to :(

Pam trzymam kciuki żeby jutro pojawiła się ta druga kreseczka &&&&&&&&&&&&&&&
sembonzakura dziewczyny dobrze tu mówia, nie ma co się kierowac innymi, bo kazda kobieta ciążę przechodzi inaczej, ale Towje objawy są jaknajbardziej prawidłowe i tez możliwe że psychika trochę robi, po teście bardziej się wsłu****esz w organizm i bardziej wszystko czujesz:tak: Ja po in vitro tez wyczówałam każdą zmianę w organizmie bo spodziewałam się, że cos tam może się dziać, a przecież tak normalnie czasem kobiety nawet do 3-4 miesiąca nic nie zauważają jeśli nie spodziewają sie ciaży. Pokombinuj z tym usg może zrobią Ci wczesniej;-)

Witam wszystkich!:-)
czy moglabym sie do Was przylaczyc? jestem mamuska 9 letniego synka a od tego miesiaca zaczelismy staranka o rodzenstwo dla Kuby.Pozdrawiam:-)

basik77 cześć, powodzenia w staraniach, gdzie mieszkasz?

pewnie macie rację dziewczyny, ja zawsze byłam trochę cykor więc teraz pewnie wszystko przeżywam 3 razy bardziej... :) poproszę o USG bo powiem że przeczuwam że mogę być dalej niż 5 tc. Przed chwilą o mało na zawał nie zeszłam bo poszłam d ubikacji a ta pojawiły się plamy tak jak na początku okresu - mieszanka rzadkiej krwi i wydzieliny. Dopiero mąż mnie uspokoił że to normalne

Dzien Dobry :)
Mam pytanko, czy ktoras z Was miala robiony monitoring cyklu na wyspach?? Jesli tak to po jakim czasie starania i jak udalo wam sie namowic lekarza na badania, bo mi sie nie udaje...

Dziub a jak długo się starasz bezskutecznie o dzieciaczka? Może trzeba lekarzowi wytłumaczyć że sama sobie nie poradzisz z tym, na wyspach niestety z lekarzami jest kiepsko bo to straszne niemoty ...

reklama
Czesc dziewczyny.... dla mnie to chyba nie byl jednak szczesliwy cykl.... zrobilam dzis rano tescik o czulosci 25 i wyszla jedna kreska.... dzis powinnam dosctac @ zobaczymy czy przyjdzie.... jesli nie jutro bede testowac znowu z tym ze juz u pielegniarki... jak dlaej nie bedzie @ i test niegatywny to ja ublagam zeby mnie wyslala na Early Pregnancy na USG

Do góry