reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

cześć podczytuję Was bo ja będę staraczką ,ale wrześniową i strasznie Wam kibicuję ;)
doczytałam o problemach z tarczycą , otóż ja mam niedoczynność tarczycy i muszę być na lekach letrox sobie łykam 75 i lekarz kazał na czas staranek łykać troszkę więcej to znaczy mam brać te 75 ,a w dwa dni w tygodniu 100 tak mi zalecił ogólnie tarczyca jak szwankuje może powodować problemy z zajściem , a jakie masz wyniki np tsh czy ft 3 czy ft 4 ????? masz stwierdzoną np nadczynność lub niedoczynność ?

reklama
Hejka :-)

Można nieśmiało dołączyć? ;-)
No i my z mężem zdecydowaliśmy się na drugiego bobasa :tak: mięliśmy zacząć się starać w przyszłym roku ale zdecydowaliśmy się wcześniej. Odstawiłam tabletki, aktualnie mam @ no i zaczynamy działać.
Mamy już Michałka, który ma 13 miesięcy :-) teraz by się przydała córcia, ale wiadomo że najważniejsze aby było zdrowe :-)
z Michałem staraliśmy się jeden cykl, ciekawa jestem jak będzie teraz.

Lebara gratulacje!

Miłego dnia :-)

wow gratuluję pięknych 2 kreseczek
ja już nie mogę się doczekać do terminu @ i żeby były kreseczki 2 :-) tak bym chciała ale czuję że coś się dzieje dziś obudziłam się z mdłościami że hej

natkusia - witamy i trzymamy kciuki &&&&&&&&
Kolejna mama, która ma maleńką pocieche w domu. Podziwiam, naprawde! :tak:

Kobietka22 - ja miałam problem z nadczynnością. Ale od kilku miesięcy można powiedzieć, że poziom hormonów w normie. Leków żadnych już nie biorę.. Ale tak się teraz zastanawiam, czy może znowu się coś rozregulowało i czy przypadkiem nie może to wpływać na moje staranka.
Strasznie chuda jestem - 45 kg przy wzroście 170cm. Ostatnie dwa miesiące to - 3 kg. Ale od zawsze szczupła byłam, więc nie będę chyba winić za to hormonów. Tylko taka senność mnie męczy :confused2:
Trzymam kciuki za wrześniowe staranka &&&&&&&&&&&&&. :tak: Jak długo się staracie? Czy też dopiero zaczynacie?

Asica86 - powodzenia, wakacyjny czas sprzyja prokreacji :rofl2:

Lebara - Gratuluję! Nie wiem, może nie doczytałam - ale na kiedy termin wg OM? ;-)

Matik - trzymam kciuki! &&&&&&&&&&& Kiedy testujesz??

straciatella - dzięki :) dopiero zaczynamy od września niby mam zielone światełko ,ale miesiąc muszę poczekać bo odstawiłam dopiero lek , przez który zachodzić nie mogłam bo mógł uszkodzić dzidzię ,a brałam go 2 lata także się naczekałam trochę ;)
No ja jakbym widziała siebie z przed paru lat to samo 1.70 i podobna waga do twojej zawsze byłam chuda właśnie przy nadczynności się chudnie podobno ,a ja znowu utyłam przy niedoczynności i teraz wyglądam jak kobieta,ale mam brzuszek , który mnie denerwuje :confused2: coś za coś ważyłam już 72 kg teraz ważę jakieś 67 to chyba nie jest tragicznie ,ale wolałabym ważyć 60 to tak akurat by było .

Kibicuję Wam gorąco i sama się zastanawiam ile mi zajmą staranka mam nadzieję ,że nie długo wyniki tarczycy dobre, morfologia też ,wymazy porobiłam jeszcze kilka badań i do dzieła jak wyniki będą dobre :)

Straciatella decydujemy się tak szybko bo nasz Michał nie sprawiał nam żadnego kłopotu.. jest uśmiechniętym dzieckiem, nie marudzi, od 2 msca przesypia nam noce czasami zastanawiamy się czy mamy dziecko w domu :-D pewnie jakby dał nam popalić to byśmy mięli inne podejście ;-)

Kobietka to długo się naczekaliście! Trzymam &&&&& za szybkie zafasolkowanie :-)

Jenny dzięki :-) zdjęcie kilka mscy temu jak jeszcze tylko leżał, teraz szogun już biega :-D

czy któraś z Was zaczęła się starać po odstawieniu tabletek anty? Zastanawiam się jak tam będzie wyglądał ten mój cykl..

Natkusia - Ja odstawiłam tabletki anty na początku maja. Maj/Czerwiec to cykle "na odczekanie" i dopiero od lipca staranka. :sorry: Po odstawieniu miałam cykl równo 28, 28, 27 i teraz się okaże.

Gdyby mój Szkrabek był bezproblemowym dzieckiem, pewnie też myślałabym nad rodzeństwem dla niego nieco szybciej. Ale począwszy od ciąży z komplikacjami, okropnym porodem poprzez utrudniony okres niemowlęcy... stwierdziłam, że NIGDY WIĘCEJ!
Do tej pory... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki dziewczynki za zainteresowanie moimi postami :)
no tsh mam 2,06 i trzeba troszkę obniżyć,ale delikatnie żeby było 2 stąd mam brać dwa razy w tygodniu setkę letroxu , z tego co mi logika podpowiada to chodzi o to by był jakiś zapas hormonu dla dzidzi bo letrox to nic innego jak hormon tarczycy .

mam problem z cyklami natomiast odkąd mi się zatrzymała @ jakiś czas temu przez niewielką torbiel mam nieregularne cykle najpierw miałam 37 dni (wtedy kiedy się zatrzymała ) potem 32 dni ,a teraz 25 dni ciekawe ile będzie miał cykl w tym miesiącu spodziewam się go około 30 sierpnia dotąd miałam regularne,mam jeszcze wizytę u ginka 19 sierpnia to zobaczymy co powie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry