agnesis
Fanka BB :)
a no właśnie nie ... no nic .. zobaczymy
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
To też bym się bała :/ światła to zawsze odrobina więcej pewności
Tym bardziej że wiem i widzę jak jeżdżą przez wioski co niektórzy
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
a no właśnie nie ... no nic .. zobaczymy
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Wiesz że trzymanie tak dzieci na uwięzi nie wróży nic dobrego - ja mając 6 lat już sama wszędzie pomykałam - a musiałam przejść przez przejazd kolejowy bez zapór...
Kanapki do szkoły też sama sobie robiłam - mama tylko chleb pokroiła
Wynikiem tego szybko stałam się samodzielna.
Obowiązuje prawo, że dzieci do 7 rż muszą się znajdować pod opieką opiekuna ew. rodzeństwa od lat 10.
Paraplu tutaj urzędujesz czy na staraczkach '17? ;-) zamowilam diete bebio, dzis maja przyslacciekawe jak dlugo wytrzymam ze stosowaniem
![]()
U mnie nie było mowyuparłam się - zresztą rodzice do pracy na 6 chodzili - więc mama i tak nie dałaby rady mnie zaprowadzać ani tym bardziej odbierać. Tylko powiedzieliśmy wychowawcy że nikt mnie nie będzie odbierać, żeby się nie martwili. Ale byłam też krótko trzymana, od małego wbijane do głowy przechodzenie przez tory i drogę, człowiek wiedział czego nie robić, a zwykle i tak nie wracało się samemu.
W dzisiejszych czasach można być bardzo uważnym a i tak się trafi imbecyl, który rozpędzoną BMką potrąci kogoś na pasach.... czasy się zmieniły. Teraz można kupić auto za 300 zł i byle 18-to latek w przeładowanym starym golfie z muzyką na full, jest potencjalnym ''wariatem''.
Niby tak - aczkolwiek w 1996r też zdarzały się wypadki, zresztą jak ma się coś stać to i samochód wjedzie w samochód w drodze powrotnej do domu. Teraz to nigdzie człowiek nie jest bezpieczny. A że telefon teraz króluje w rękach młodych to się zgodzę, ja pierwszy telefon dostałam jak poszłam do 4 klasy za dobre oceny, i to jeszcze na spółę z moim o rok starszym bratemcegła jak nie wiem ale dzwoniła i można pisać smsy
![]()