reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Myślicie, że torbiel może mi blokować okres? Bo na początku mocno krwawiłam prawie taki krwotok aż, potem nic, potem znowu mocniej i wczoraj był 3dc i już prawie nic, dziś tak samo

A możesz mi przybliżyć coś więcej na ten temat? Masz pcos? Czy jakie wskazania? Jak ja dawkujesz ?
U mnie za nim zdiagnozowali pcos trochę minęło. Postawili diagnozę dopiero jako tako pod koniec marca. A u mnie zaczęło się coś dziać w zeszłym roku przed okresem wakacyjnym.

Mam pcos, ale niby w niewielkim stopniu, bo miałam swego czasu swoje naturalne owulacje potwierdzone. W marcu miałam owulacje swoją. W zeszłym cyklu coś poszło nie tak. I do niej nie doszło i właśnie zrobiła się torbiel.

No i właśnie jestem w trakcie starań o dzidzie i z racji, że mam kłopoty z owulacją dostałam ten lek plus ze względu na wysoką glukoze. Ja biorę jedną tabletkę jak na razie do śniadania. Plus jeszcze lekka niedoczynność tarczycy i przyjmuje też euthyrox 50.

Ogólnie to dowiem się co i jak i jak lek działała za tydzień dopiero kochana więc będę mogła więcej powiedzieć. Mam na razie jedną tabletkę przyjmować, mam na miesiąc lek na razie. I wtedy 12dc monitoring, żeby zobaczyć jak lek zadziałał na mnie i czy będzie owulacja w tym cyklu.

Trochę słabo się czułam na początku przyjmowania. Mimo, że mam najmniejszą dawkę. Zawroty głowy, mdłości, a nawet wymioty, ale swoje też dodał torbiel bo przy tym wymiotowałam plus okres.

Ogólnie to teraz już lepiej się czuje i toleruje ten lek. Mam wrażenie, że zmniejszył mi bóle miesiączkowe. Praktycznie bezbolesna jest, a zawsze jak miałam swój okres to lądowałam na pogotowiu.

Oki dziękuje za odpowiedz. Ja tez mam PCOS i w ogóle nie mam owulacji, właśnie mam 5 dc i zaczynam znów brać lamette. W kółko to samo, dlatego zaczynam się zastanawiać czy czegoś więcej nie włączyć. A cukier mam podwyższony ale nie dużo, a wiem ze metformina może wywołać cukrzyce u zdrowych osób

Oki dziękuje za odpowiedz. Ja tez mam PCOS i w ogóle nie mam owulacji, właśnie mam 5 dc i zaczynam znów brać lamette. W kółko to samo, dlatego zaczynam się zastanawiać czy czegoś więcej nie włączyć. A cukier mam podwyższony ale nie dużo, a wiem ze metformina może wywołać cukrzyce u zdrowych osób
Przy pcos jesteśmy narażone na cukrzyce z racji jej podwyższenia. Lek ma powodować mniejszy wyrzut insuliny do krwi, czy jakoś tak. Ostatnio trochę czytałam o tym wszystkim ale nie chce wprowadzić w błąd. Ten lek jest też dla cukrzyków więc raczej cukrzycy nie powoduje [emoji28]

reklama
Przy pcos jesteśmy narażone na cukrzyce z racji jej podwyższenia. Lek ma powodować mniejszy wyrzut insuliny do krwi, czy jakoś tak. Ostatnio trochę czytałam o tym wszystkim ale nie chce wprowadzić w błąd. Ten lek jest też dla cukrzyków więc raczej cukrzycy nie powoduje [emoji28]

No tak, wiem ze dla cukrzyków, ale u osób z prawidłowym metabolizmem cukrów podobno działa to na odwrót. Nie wiem, nie znam się. Może to dotyczyło innego leku na cukrzyce i zle skojarzyłam.

Do góry