• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Oleczka nie na się co denerwować. W końcu i tak się dogadacie jako siostry :)
Bum te wszystkie które nie przekraczają 20 cm wysokości i 3kg ;) pamiętam jak byłam z moją Aza na placu, leży sobie grzecznie przy ławce przysypia już a tu leci w nasza stronę jakąś miniaturka yorka... Szczeniak to nie był tylko jakieś takie jeszcze zmniejszone. Szczeka leci na nas, na komendy nie reaguje, moja się podniosła, ten ja zaczal po łapach gryźć z takim zawzieciem. Aza go nagle za kark i pyrgnela nim o taki murek niski za nami. Se myślę no ładnie zabilas z 1000zl... Karakan poleciał z piskiem a my oczywiście uslyszalysmy że pies niebezpieczny i uśpić takie niewychowane jak nie umie się zapanować :D Panu poradziłam grzecznie żeby się zgłosił razem ze swoim gryzoniem do jakiegoś terapeuty bo ewidentnie maja jakiś problem z osobowością ;)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kruczyca dokładnie o tym pomyślałam [emoji16] to małe to takie agresywne , że masakra a larma narobi za wszystkich duzych [emoji23]
Ja tam o psach mogę pisać dużo , ale śmieszy mnie to bardzo jak idę sobie a tu się ktoś chwali , ze yoreczka za 600 zł kupił , przecież wiadomo od razu że to jakaś pseudohodowla , żadna rasa , tylko jakaś podroba , zwykły kundelek za 600 zl a człowiekowi nie przegadasz [emoji23]

Kruczyca dokładnie o tym pomyślałam [emoji16] to małe to takie agresywne , że masakra a larma narobi za wszystkich duzych [emoji23]
Ja tam o psach mogę pisać dużo , ale śmieszy mnie to bardzo jak idę sobie a tu się ktoś chwali , ze yoreczka za 600 zł kupił , przecież wiadomo od razu że to jakaś pseudohodowla , żadna rasa , tylko jakaś podroba , zwykły kundelek za 600 zl a człowiekowi nie przegadasz [emoji23]

No dokładnie Bum ludzie są durne tylko tych psów szkoda

Mam wyniki. Beta ok ale progesteron to jest śmiech na sali tak jak myslalam...
1464958080-1d1mld.jpeg
1464958086-1d1mld.jpeg

Ja też, psiaki najlepsi przyjaciele. Wszystkie kocham procz tych których nie widać znad trawy a słychać na pół miasta :D

No wiesz :p moje dziewczyny czuja sie urazone :p zwlaszcza Popcia bo nie dosc, ze jej nie widac za bardzo znad trawy to jeszcze wiekszosc kotow jest od niej wieksza [emoji23]

Ja mam zwykłego mieszanca ;) w październiku skończy 15 lat ale wcale po niej nie widać ;D
1464953283-1d1mld.jpeg

Kurcze w zyciu bym nie powiedziala, ze ma 15 lat! Bardzo mlode oczka ma :)

Kruczyca nie agresywna , tylko ciągnie strasznie na smyczy ...
Nawet na automatycznej...
11kg waży , ale siłę ma , Lenka rośnie więc musi się nauczyć ładnie chodzić [emoji16]
Czasem po spacerze to aż barki bola ...
Zobacz załącznik 759307

Tylko pamietaj aby zawsze przed spaceren sprawdzic czy moze swobodnie ziajac :)

Zobacz załącznik 759311

A to mój Prezesik :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Czesc Prezesiku [emoji8]

Ehh z tymi zwierzakami za 600 zl to plaga :( siedze na fb na grupie o maltanczykach i co chwila jakas tragedia. A to parwo a to nuzyca a to robaki a co szczeniak wydany ludziom niemajacy nawet 6 tygodni. I to dotyczy tylko tuch psiakow kupionych za 500 zl. Ani razu jeszcze nie spotkalam na forum chorego maltusia z uznanej hodowli. No ale nie wazne czy dobra hodowla czy nie, wazne, ze 2000zl w kieszeni :/

1464958205-u2twub.jpeg

Moje diabołki :)

A to na poprawe humoru :))
1464958228-suf1ei.jpeg

8tc [emoji7]

Kruczyca no beta cudowna !
A ile ma ten progesteron wynosić ?....

Paraplu ona na pysku ma luz a luz no chyba , ze będzie ciągnąc o już ją będzie na bok ciągnąc , to nie kaganiec [emoji6]
Plaga i to bardzo co z tego, ze takie urocze to i podobne do np yorka jak chorób przy tym będzie więcej i za wizyte u weta będzie na rok 600 zł...
Śliczne dziewczyny [emoji7]

reklama
paraplu: ale babsko :/ Może wróci jej rozum i jeszcze się odezwie. Hmmm może nawet przeprosi?

xbum: aa już zmieniam w takim razie w kalendarzu :) No zobaczymy co tam wyhodowałaś przez tydzień :D Jak twarzowo pieseł wygląda!

karola: ale przeboje :| Ogórki zdrowe to jedz :D I trawę też wąchaj :D Teraz dobry czas, bo często koszą :D

anula: wychodzi na to, że po owu u mnie. Ale pięknie twój prezes pozuje :D

lusia: aaa to już w domku. I fajnie :)

oleczka: oj to jakoś poważnie się pokłóciłaś z siostrą. Może się szybko pogodzicie...Siostrzana więź dużo zniesie.

kruczyca: betka bardzo ładna, a progesteron faktycznie mógłby być trochę wyższy, ale nie panikuj, bo raz, że nie masz plamień, a dwa, że łatwo go suplementować. Poza tym we wczesnej ciąży norma progesteronu nie jest 40. Znajdź sobie ulotkę luteiny czy dupka i tam nawet napisane, że ciąża jest się w stanie utrzymać przy wartościach ok. 10 - 15 (w zależności od tego co piszą). A w laboratoryjnych normach to jeszcze niżej podają... Poza tym można mieć progesteron 30 i mieć plamienia, a można mieć 10 i nic się nie będzie działo, bo będzie lepsza gospodarka tym hormonem. No i on pulsacyjne jest wydzielany, więc mogłaś trafić na ten dołek. Najlepiej progesteron oznaczać rano. Niemniej jednak zaczęłabym suplementować. Masz dupka albo lutkę?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry