reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Hejka

Witam się i ja:-) dopiero wróciłam od rodziców, moja mama Barbara, więc obiadek imieninowy był.

Mój biedny chłop nieźle popłynął i śpi. Całe szczęście, że mu alkohol w nogi nie wchodzi tylko w mowę he he. Przynajmniej samodzielnie do mieszkania wszedł.

Bum jakbym ja wszystkie swoje testy zebrała to pewnie z pół reklamówki by było he he.

Karola śliczny syneczek! uwielbiam takie pulchniutkie noworodki:-) Na bolące brodawki mojej siostrze pomagała maść Maltan ( chyba nawet nie trzeba jej zmywać przed karmieniem, ale musiałabyś doczytać) ewentualnie swoim mlekiem możesz lekko posmarować. No i klucz to prawidłowe przystawienie do piersi. Jak mały dobrze złapie, to nie powinno boleć. I jest coś takiego jak muszle laktacyjne. między karmieniami można je nosić i wtedy brodawki nie są podrażniane przez biustonosz.

reklama
Bum a ja dziś 28dc ....właśnie dotarło do mnie ze w tym tygodniu @ przyjdzie i idę do szpitala na laparoskopie . chce to ogarnąć jeszcze w tym roku

Ja jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam,a potem jeszcze chwilę ..
I każdą następną też zaczekam..
[emoji188][emoji179][emoji188][emoji223][emoji516][emoji254]...

Anulka będzie dobrze:-) u nas po laparoskopii dziewczyny nawet w 2 dobie mogą iść do domku. A wiesz już jakie plany mają być w trakcie zabiegu? to taka zwiadowcza będzie tylko czy z drożnością?

Nie wiem ... Tego śluzu ciągle dużooo , ale wiem , ze ciąży nie ma zapewne ..
Niechce mieć cyklu dłuższego niż 40dni.
A to dziś zanalazlam po szafkach [emoji23]
1480868715-1d1mld.jpeg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Niezły arsenał ;) ok gdyby zebrać wszystkie swoje testy ovu i hcg to byłaby pokaźna kolekcja ;) a czemu myślisz ze nie ma ciąży zapewne?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bum a ja dziś 28dc ....właśnie dotarło do mnie ze w tym tygodniu @ przyjdzie i idę do szpitala na laparoskopie . chce to ogarnąć jeszcze w tym roku

Ja miałam laparoskopie z drożnością robioną po ponad dwoch latach bezowocnych staran. Dzis wiem ze im szybciej tym lepiej. Wyszło mi że lewy jajowód mam pozapychany. Usunęli zrosty w trakcie laparo. W ciąże zaszłam po 15 miesiącach od laparo.
Mam podejrzenia ze ten lewy jajowod mam ciągle niesprawny. Bo w ciaze z corka zaszłam gdy owulacja była z prawego jajnika, potwierdzona monitoringiem.
Teraz tez owulacje mam zawszez lewego jajnika i nie moge zaskoczyć.
W tym cyklu miał chyba z prawego bo czułam oba jajniki mocno, więc miałam większe nadzieje, ale chyba nic z tego. [emoji17]

"Wszyscy, wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu, liczymy na to, że zdarzy się coś niemożliwego."

Mania niestety podobno tak jest, że jeśli usuwano zrosty z jajowodu to po ok. 3-6 miesiącach one się znowu robią:-(
Dlatego właśnie czuje że przyjdzie mi długo czekać aż trafie na owulacje z prawego jajnika [emoji17]

"Wszyscy, wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu, liczymy na to, że zdarzy się coś niemożliwego."

No zobaczymy co mi tam wyjdzie ... najgorzej ze każą mi się zgłosić podczas @

Anula a czemu? Może jakieś badania hormonalne chcą zrobić i dlatego sam początek cyklu. U nas zawsze takie zabiegi się robi do 10-12 dnia cyklu, żeby na 100% ciążę wykluczyć i żeby jednocześnie było po miesiączce.

Mania a może koenzym q10 albo Inofem lub ovarin uaktywniłby prawy jajnik? ja z prawego też rzadko miałam owulacje. Nawet na usg był zawsze malutki albo wcale go znaleźć nie można było.

reklama
Do góry