reklama

Staraczki Weteranki...

Jejku dziewczyny nie zauważyłam :-D

Stawiam wam drinka, ale zapomniałam jak wejść w te wesołe obrazki, więc wierzcie mi na słowo :)

Ewcia bidna czeka tyle o suchym pysku a ja dzieciakom bajki czytałam, he he :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorem! :)
Kahaka przeanalizowałam Twoje wyniki i wychodzi mi, że:
FT3 - 44% normy
FT4 - 28% normy
Są to dość niskie wartości w bliżej niższej granicy. Szczególnie FT4. Jest to sprawa bardzo indywidualna więc nie chcę tu formułować żadnych diagnoz ale większość ludzi zdrowych ma wyniki w połowie normy około 50% a chorzy z Hashimoto zwykle najlepiej czują się i najlepiej funkcjonują przy obu wynikach około 60% normy. Sprawdź koniecznie antyTPO. Może to być początek niedoczynności. Tzn tarczyca może być już atakowana przez przeciwciała dlatego nie wytwarza już dostatecznej ilości hormonów. Same przeciwciała mogą powodować poronienia. Kolejna kwestia to niska wartość TSH - ona szczególnie zaburza obraz wyników - sugeruje, że są prawidłowe. Jednak moim zdaniem, przy niskim poziomie hormonów powinnaś mieć TSH w górnej granicy normy a ono jest bardzo blisko dolnej. Powtórz ten wynik - tylko THS - jak będziesz robić przeciwciała. Czy nie byłaś przypadkiem we wczesnej ciąży jak robiłaś te wyniki? HCG działa na tarczyce podobnie do TSH dlatego w ciąży wynik TSH może być fałszywie niski. Niski wynik TSH przy niskiej FT4 może też świadczyć o dysfunkcji przysadki podobnie jak wysoki poziom prl, ale to już inna historia.
Kochana życzę, Ci żebyś jak najprędzej dowiedziała się co Ci jest. Oby to nie była tarczyca ale jeśli się okaże że to to, będziesz mogła podjąć leczenie a to daje nowe nadzieje.

Ps. bardzo ładna kiecka :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, pomóżcie wymyślić prezent dla mamy na 50 urodziny! Ma za tydzień, a my z siostrą juz od m-ca myślimy i nic! Tak do 300 zł.

Słuchaj, my w tamtym roku zastanawialiśmy się co kupić mojej teściowej. Mąż i szwagierka zawsze się upierali przy czymś praktycznym. A to obrus, a to jakieś filiżanki, raz się nawet uparli na maszynkę do mielenia mięsa uhhhh!! Bo mama jest praktyczna i nie będzie się cieszyć z pierdół! Teściowa nie umie niestety ukryć rozczarowania i widać było, że nigdy nie była zadowolona. W tym roku się uparłam i kupiłam prezent wcześniej - powiedziałam im już po fakcie. Śliczny zestaw srebrne kolczyki i zawieszka migdał Crystal AB ze Swarovsky. Widziałyście tą biżu? Jestem jej fanką od jakiegoś czasu(można kupować elementy na allegro i wychodzi połowę taniej niż u jubilera). Teściowa była zachwycona - od razu wszystkim koleżankom się pochwaliła i zakłada zestawik na każdą impreze. Może dla Twojej mamy też będzie to dobry prezent?
Dla przykładu:
Wielkie Serce * Swarovski * Mega Zestaw Crystal AB (1584017103) - Aukcje internetowe Allegro
SWAROVSKI MIGDAŁ CRYSTAL AB KOMPLET ŚLUBNY -PROMO- (1579127416) - Aukcje internetowe Allegro

A może 2w1? Skoro lubi książki i działkę:
Np.: http://merlin.pl/1001-porad-jak-zos...essionid=75AC7EEE51B4454A068A587EE635A095.LB3

Ostatnia edycja:
Bree, jesteś wielka :tak: anty TPO będę robić w poniedziałek, razem z innymi tarczycowymi i wieloma innymi. Te badania listopadowe nie były z ciąży - robione tuz po @, w tamtym cyklu też od razu zaszłam w ciążę (ale ze 2 tyg później). Jak tak się naczytałam o tej tarczycy, to mam coraz większe przekonanie, że to to. I szczerze chciałabym, żeby coś wyszło w tych badaniach, bodajże ta tarczyca nieszczęsna, żebym w końcu wiedziała na czym stoję.
Dziękuję Ci raz jeszcze bardzo bardzo bardzo!!!!

Bree, jesteś wielka :tak: anty TPO będę robić w poniedziałek, razem z innymi tarczycowymi i wieloma innymi. Te badania listopadowe nie były z ciąży - robione tuz po @, w tamtym cyklu też od razu zaszłam w ciążę (ale ze 2 tyg później). Jak tak się naczytałam o tej tarczycy, to mam coraz większe przekonanie, że to to. I szczerze chciałabym, żeby coś wyszło w tych badaniach, bodajże ta tarczyca nieszczęsna, żebym w końcu wiedziała na czym stoję.
Dziękuję Ci raz jeszcze bardzo bardzo bardzo!!!!
No nie ma za co :zawstydzona/y: Dziwny jest ten niski TSH. A byłaś wtedy może stymulowana farmakologicznie?

Bree, nie wtedy nic nie brałam poza kwasem foliowym. Zobaczymy jakie teraz będą wyniki. A Ty tez masz problemy z tarczycą, bo tak dużo wiesz? Czy może lekarzem jesteś? :)

Bree, nie wtedy nic nie brałam poza kwasem foliowym. Zobaczymy jakie teraz będą wyniki. A Ty tez masz problemy z tarczycą, bo tak dużo wiesz? Czy może lekarzem jesteś? :)
Mam niedoczynność spowodowaną chorobą Hashimoto. Niestety u nas żeby cokolwiek wiedzieć trzeba samemu dociekać, czytać, pytać bo na lekarzy nie ma co liczyć - stąd sama musiałam się dowiedzieć co robić z moją przypadłością. Chętnie się dzielę z innymi tym czego się już dowiedziałam :)
Bree też kocham taką biżuterię przepiękna:)
Ja to już chyba uzależniona jestem ;) kupuję na potęgę, choć i tak noszę tylko kilka :) reszta czeka na szczególne okazje

No tak to u nas jest-jak człowiek sam nie poszuka, to się nic nie dowie.
Co do Swarovskiego też uwielbiam. Chociaż mam tylko jeden komplet - ślubny :tak: Ale może skuszę się na jakis kolorowy.

Uciekam spać.
Dobranoc!
Bree, jeszcze raz dzięki :wink:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry