reklama

Staraczki Weteranki...

wczoraj nie miałam internetu...porażka... ale dzisiaj na szczęście wrócił, hehehe

Carola - z domami opieki nie pomogę, bo nie mam w ogóle doczynienia, wiem tylko, że długo czeka się na miejsce...
jak tam krechy??

Kinga - a jak wykres wygląda????

Mama - będę trzymała kciuki!!!!

malami - byłaś już u lekarza z tymi wynikami??? CO powiedział???

kahaka - jak samopoczucie???? Już niedużo przymusowego leżenia Ci zostało:))

jak myślicie długo będzie tak mroziło??? Bo słyszłam, że marzec ma być ładny ciepły, mróz tak mocniejszy niby ma być do końca tygodnia, do połowy lutego ma być jeszcze dość chłodno, a poTem coraz ladniej! Taka wersja mi się podoba, ale prognozy pogody nie bardzo to potwierdzają...

reklama
Hej
Ja już po wizycie u ginki, dostałam narazie na 2 miesiace Bromergon, po pół tabletki na noc i Luteinkę od 19-23 dc.Potem mam sie zgłosic do niej.
Zrobiła mi bardzo dokładne USG i wszytsko wyglada tam ok.W 10 dc pęcherzyki rosną , największy miał 8 mm, wiec chyba nie mam owulki tak jak mi sie zdawało w 11 dc.
Dostałam tez jedną cenna wskazówkę do staranek, otóz mimo że szyjka jest ok, to macica "lezy sobie" tak to ujęła po lewej stronie :) Poleciła więc po starankach poleżec na lewym boczku,żeby pomóc kolezkom
Tarczycy nie kazała ruszac, gdyz mimo TSH w górnej granicy hormony są ok, więc co lekarz to inna szkola.Ufam jej więc zaczeekam jak sie to dalej potoczy.

Wikula dziękuje :):)

Małami -no to &&& za działania !!
a jak długie masz cykle???
bo ja byłam w 9d.c. na usg i pęchol miałam juz 21mm-2 dni później miałam owu..
a Ty skoro masz 8mm to jeszcze wychodziło by z tydzień do owu-pęchol rosnie srednio 2mm na dobę -pękają przy 23,24 mm..
powodzenia ;)

Hej,
malami, no to fajnie, że coś się ruszyło. Prolaktyna na pewno ładnie Ci spadnie po leku.
wikula, jeszcze 6 dni leżakowania :-) co do pogody, to mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz, bo nastawiam się na wiosenne spacerki z wózkiem. Wolałabym uniknąć kupowania zimowego kombinezonu :confused:
Kinga, przykro mi z powodu 1 krechy :-( ale nie poddajemy się! Specjalnie dla Ciebie ~~~~~~~~~~

Wikula dziękuje :):)

Małami -no to &&& za działania !!
a jak długie masz cykle???
bo ja byłam w 9d.c. na usg i pęchol miałam juz 21mm-2 dni później miałam owu..
a Ty skoro masz 8mm to jeszcze wychodziło by z tydzień do owu-pęchol rosnie srednio 2mm na dobę -pękają przy 23,24 mm..
powodzenia ;)

Dzieki mama, cykle mam przeważnie 27-28 dniowe, więc nie wiem kiedy jest ta moja owulka :(.Zawsze zdawało mi sie ze 11 dc i że wtedy skakała mi tempka, ale teraz to nie wiem.Podejrzewam ,że prolaktyna hamowała mi ich wzrost.Czynnosciowa wzrasta mi 18 razy wiec chyba sporo, a ja taka ciagle zestresowana jestem wiec chyba u mnie pozostaje sie tylko wyluzowac.

malami - tak, jak mówi mama do owulki to masz jeszcze sporo czasu, u mnie w 10dc też tak wyglądają pecherzyki, tylko, że ja owlkę ma koło 20dc, a cykle mam ok 30dni
ja myślę, że prolaktyna ładnie ci spadnie i cykl się unormuje, wszystko się odblokuje i bedzie git!
Tobie ginka kazala leżeć na boku, a ja mam leżeć z dupą u góry, to dopiero jest ekstramalne, heheh

mama u Ciebie to wszystko tak szybciutko, owulka szybko, krótkie cykle, obiadek szybko, sprzatanie szybko, wynika z tego, że nawet twój cykl podporządkowany jest pod twoje tempo zycia:)

kahaka - ja jestem przekanana, że jak urodzisz to już bedzie ciepło! Ja na poczatku maraca wybieram się do znajomych i zamierzam z nimi chodzić nad jeziorko na dlugie (ciepłe!) spacerki!

Kinga- szkoda kurcze...ale coż trzeba walczyć dalej!
Ja czuję, że marzec będzie dobry miesiącem!

Małami to na pewno PLR Ci hamowała owu...
skoro masz cykle 27,28 dni to owu powinna wypaść nie dalej jak 14 dni prze @ czyli w 13,14 d.c....
bierz bromka i luzuj-niedługo bedę efekty:):)

Kahaka cześć :)

Wikula hahahaaa no tak,wychodzi na to ,że tak:):)

Ostatnia edycja:
Kinga- szkoda kurcze...ale coż trzeba walczyć dalej!
Ja czuję, że marzec będzie dobry miesiącem!
wika dla mnie marzeć owszem był dobrym miesiącem ale ponad 5 lat temu jak zaszłam w ciąże :tak:
W końcu musi sie udać!
ja ogólnie mam dobre nastawienie i wierzę że ten rok bedzie dobry i już ostatni;-)

reklama
mama, czeeeeeeść :-)
Kinga, tak trzymaj! pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :tak:

Ale mi się nudzi.....Już bym chciała wstać z tego łóżka. Ciasto jakieś bym zrobiła, a tu leżeć trzeba...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry