reklama

Staraczki Weteranki...

reklama
Hej, Tymonka nie wiem czy jestem jakąś specjalistką, ale mogę podzielić się swoim doświadczeniem. Ths zdecydowanie za wysokie. Zbadaj sobie jeszcze ft3 i ft4 będziesz miała jasność sytuacji. TSH sugeruje niedoczynność. Często niedoczynności tarczycy towarzyszy hiperprolaktynemia. Pędem do endokrynologa po euthyrox, zdecydowałabym się też na bromka - mi pomógł. Na tym zestawie zaszłam w ciążę a wyniki na początku miałam podobne do Twoich. Progesteron też mi się zdarzał wysoki w fl, raz nawet 24 a ciąży nie było. Niestety przy niedoczynności ta owulacja nawet jak występuję to jajeczko nie za bardzo jest zdolne do zapłodnienia. Pytałaś czy niedoczynność zagraża ewentualnej ciąży - zdecydowanie. Może bardzo szybko wywołać poronienie. Więc w momencie potwierdzenia ciąży MUSISZ być na lekach i zwiększyć ich dawkę.
W razie pytań, wal, służę radą.
Kochana straszne dzięki:) jestes nieoceniona:tak:
usg potwierdziło to co mówisz, że owulacja taka sobie była- ciałko żółte lekarz mówi że na pewno nie jest ładne i na oko widać że to nie to o co chodzi. poza tym prolaktyna wczoraj już była niższa =16 a dr mówi że to zdecydowanie za wczesnie na spadek (na wszelki wypadek dostałam też lutkę). No i oczywiscie euthyrox 1x dziennie 50mg i cyclodynnon (zamiast bromka bo ten może powodować zaparcia a ja mam tera problem z hemoroidem). poza tym co pisałas mam zbadać anty tpo i anty tg bo jest podejrzenie że mogę mieć problemy immunologiczne... pocieszjące że ten polecony lekarz okazał się fantastyczny!!! dokładny, wiedzę ma sporą w temacie i mam nadzieję że u niego własnie się uda. Zastanawiające że estradiol piękny, sluz płodny piękny i ogólnie regularne cykle a tu się pochrzaniło i to nieźle z hormonami i najważniejsze to nie wiadomo od kiedy:confused: tsh ostatnie było sprzed 2 lat.
Wyniki m są podobno rewelacyjne i tutaj nie ma co szukać problemów. czuję sie spokojna i że w końcu jestem w dobrych rękach.
dzięki kochana jeszcze raz.

mama - ja bym chciała tosta:)) nie mam chleba tostowego w domu...:((

Carola - a kotek ile ma???

tymonka - super, że udało Ci się trafić do dobrego lekarza, moim zdaniem lekarz,, któremu się ufa to już połowa sukcesu:)

teraz musze sobie coś pysznego na kolację wymyślić...a może zjeść pierogi ruskie??? bo dostałam dzisiaj od babci....

Tymonka - TSH powinno byc tak naprawde w okolicach 1, jesli chce sie zajsc w ciaze, wiec koniecznie wal do endokrynologa i bierz Euthyrox. Ja odkad zaczelam go brac to czuje sie o niebo lepiej. I wiesz co? Twoj zly nastroj to tez wynik niedoczynnosci tarczycy. Mi przy Euthyroxie sie swiat pokolorowal, malzenstwo poprawilo i w ogole swiat stal sie piekniejszy :)

O no poprawa humorku się przyda a nawet zaraz ide poinformować m-ka o tych cudownych skutkach leczenia tarczycy dla niego:) ostatnio faktycznie humor do bani

Esmeralda no to faktycznie kupę kasy wydajesz a nie ma innego dobrego endokrynologa??

Ja się teraz zastanawiam czy się zapisać do endokryn jakiegos bo ten mój doktorek nie jest endokr ale jak widać zna się na rzeczy i leki przepisał...może warto bo jak w ciąży bede to nie będę jeździła do niego 120km w jedną stronę.

Mamcia
ja uwielbiam czytać twoje posty, jestes kochana, pamiętasz o wszystkich lubię czytać też co u ciebie... wiesz jak jest te laski mierzą ciebie swoją miarą i stąd te pomówienia. innego wyjasnienia nie ma. nie trać czasu i nerwów na takich beznadziejnych ludzi!!!

Czołem dziewczyny ;-) mama nie przejmuj się głupim gadaniem, faktycznie-pustych lasek. zjola u mnie też się owulka objawia kłuciem, tak spostrzegłam ;-) bree ale kurcze to tyle wychodzi, bo ona musi się ze mna widzieć dwa razy w miesiącu ona jest jeszcze dodatkowo ginekologiem i robi mi tez monitoring. Najppierw usg jakie duże pęcholki zapisanie leków następnie zastrzyk i wizyta za tydzień i znów usgczy pęcholek pękł i kolejne recepty na leki na następne dni cylku no i jeszcze często kieruje na nadania krwi, głównie ostatnio hormony tarczycy,przeważnie co miesiąc. Kobieto a powiedz mi co to znaczy że się ma owu ale jajeczkao nie jest zdolne do zapłodnienia? Kiefy się tak dzieje? Może właśnie dlatego jeszcze nie zaszłam w ciążę... Ale owu miałam już trzy razy. Miesiąc po miesiącu. A na prl biorę już od pół roku dostinex. Co jeszcze mogę zbadać żeby coś więcej się dowiedzieć. Kochana a Ty powiedz mi, Ty przed ciążą chodziłaś do endo raz na pół roku, to jak on Ci zapisywał te wszystkie leki??np luteine clo it zastrzyki?? No bo w tym czasie też trzeba być monitorowaną... A może jak bym skupiła się nad tym żeby brać leki tylko na tarczyce i prl to w końcu owulka przyjdzie i wszystko się unormuje?? Czy nie mam liczyć na coś takiego??
Przepraszam że aż tak Cię zamęczam..
korau doktor szczurowicz
tymonkano kurcze ja nie mam gdzie już szukać pomocy to była moja jedyna deska ratunku. Ale od kwietnia ide do innego lekarza. Dokładnoe 24 kwietnia jesten umówiona. W sumie to nawet nie wieedziałam że takie sprawy niepłodności idzie załatwić taniej...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry