reklama

Staraczki Weteranki...

lilith to nie macie tam polskich lekarzy?? Mnie sie wydaje ze gdybym poszla do irlandzkiego, to tez by mi nie zrobil monitoringu, ale polscy lecza tak jak w polsce i tyle. I nawet maja te fotele ginekologiczne hheh bo irole nie uzywaja, tzn nie maja ich podobno nawet, chyba ze wymaz juz biora lub cytologie, ale w sumie to nie wiem bo nigdy nie bylam, tylko slyszalam o tym

reklama
Ja nie miałam zadnych badan... Podczas normalnej wizyty u gina mowilam ze chce miec dzidzi i jakos nie zaskakuje..stwierdzil ze to dlatgeo ze mialam nadzerke ze po zamrazaniu od razu zafasolkuje...to mu sie wrozenie nie udalo;-) hehe powiedzial ze wszytsko jest ok ale nie mialam zadnych badan hormonow itp wiec nie wiem czym sie sugerowal. A to najlepszy lekarz w mojej okolicy. juz chodziłam do 5 ginow temu zaufalam wiec pojde znowu i niech robie badania.. bo za cos mu płace wkoncu:[
A ja @ mam dostac 17 maja i wogole cykle mi sie ostatnio wydluzyly na 33 dni..i przed @ wogole nie mam zadnych objawow ze ja dostane..

LILITH, nie rozumiem, jak to się z moim Acardem pogubiłaś? Zaczęłam brać w poniedziałek in to cała filozofia hehe.
Karolciak, pewnie, molestuj swojego gina o te badania! Po takim czasie nie ma wyjścia i musi Ci dac skierowanie!

Kahaka, chodzi o to że myślałam, że bierze się go dopiero po owulacji :)

Karolciak, to super ten najlepszy lekarz. Jeszcze jak płacisz za wizyty heh. Powiedz, by zrobił CI monitoring. Wysłał na badania hormonów wszystkich możliwych. Plus dał skierowanie na badania Twojego. Szkoda czasu tracić.. czasem to tylko jakaś drobnostka..

Amalfi, pisałam CI kiedyś, że jest w Manchesterze klinika polska. Taka ogólna, z ginami, okulistami etc. Ale kwoty za wizytę są po prostu straszne!! A jeszcze trzeba tam dojechać..
Tu mam obiecane, tylko jeden szpital przeciąga [ miałam w nim robione badania hormonalne, plus wymazy wszystkie ] a klinike też mam mieć zapewnioną tylko tu pojawia się problem z pracą męża ;/

Poszukam zaraz tego linku do kliniki z polskimi lekarzami.

Karolciak, może dać Ci skierowanie ze szpitala (moja gin tak zrobiła). Jak nie to musisz zapłacić. Jak chcesz zbadać hormony tylko, to jeszcze nie jest taka tragiczna cena. Ja w tamten poniedziałek za komplet badań: FSH, LH, prolaktyna, testosteron i estradiol zapłaciłam 125 zł.

Amalfi.. w jednej klinice płaci się za każdą sprawę 50f, czyli np. badanie plus scan to 100f.
Jest jeszcze druga, zielona przychodnia.. tutaj cennik wygląda tak [ bardziej rozbudowany ]:
Ginekolog cennik - Prywatna Przychodnia w Manchesterze - Najwieksza przychodnia lekarska w Manchester

I tak to rozumiem.. iść na usg w ciąży.. i tyle płacić ale teraz?? Kiedy problemem jest brak czasu męża a nie brak możliwości zrobienia wszystkiego tutaj?

Tym bardziej, że ja chodzę do GUMA czy jak to się tam zwie, mam na miejscu kiedy potrzebuję badania ginekologicznę, cytologię robią mi i tam i u GP, podobnie z hormonami..

A polskiego gina jakoś znaleźć nie umiem ;/ Dla mnie najważniejsze, to skupić się na mężu, by on zrobił badania.

A i mam takie pytanie, choć może dziwne. Czy po cc można mieć zrosty uniemożliwiające zajście??

Ostatnia edycja:
reklama
Karolciak, prolaktynę mam beznadziejną, bo 50,2, a norma 1-25...:confused: Więc jest średnio. Poza tym w ten poniedziałek miałam dodatkowe badania w poszukiwaniu przyczyny poronień (przeciwciała itp.) i na te wyniki muszę jeszcze sporo poczekać...

Ja lecę dziewczynki na chwilę do urzędu pracy i do przychodni zapisać się w końcu do tego okulisty.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry