reklama

Staraczki Weteranki...

Olunia - No to wychodziłoby, że masz 13-14 dniowe fazy lutealne (czyli faza po owulacji) prawidłowo powinna trwać 14+- 2 dni...
Szkoda, że nie obserwowałaś się wcześniej bo być może teraz interpretacja byłaby łatwiejsza :tak:
A JAK SIĘ CZUJESZ??? Byłaś już w ciąży więc możesz się, że tak powiem wypowiedzieć na ten temat... coś się dzieje czy nie???

reklama
Nikusia ja się dowiedziałam o ciąży w 6 tygodniu nie bardzo pamiętam ale wiem że byłam bardzo senna i zmęczona no niby teraz także tak jest ale mam 2 dzieciaków w domu ko by nie był zmęczony ja moja pierwszą ciąże przeszłam super zero wymiotów, mdłości tylko zgaga mnie męczyła a od 7 miesiąca nie mogłam chodzić bo byłam spuchnieta i bolało mnie w pachwinie ale sam początek rewelacja

Ja juz mam takiego bzika na punkcie objawów że sporo ich widze ale raczej sobie je wmawiam :(((teraz czuje sie typowo na @ tylko nie bolą mnie krzyże pobolewały tydzień temu i przeszło piersi bolą i są wielgachne:) sutki mam mocno czerwone,ja zawsze wiem że dostane w dany dzień bo nie mogę z wyra wstać i mam silne bóle jajników

a mam pytanie jak biore dufaston to jesli nie jestem w ciąży to powinnam lada dzień dostać @ bo on wywołuje@???

olunia, po prostu wzrost temperatury świadczy o tym, że odbyła sie owulacja (tzn. musisz mieć 3 wyższe). Potem temp. może się wahać, ale i tak jest na wyższym poziomie przez ok. 14 dni - i to jest właśnie faza lutealna. Wzrost temperatury jest powodowany wzrostem progesteronu, który wydzielany jest po owu. Jeśli dojdzie do ciąży, to progesteron nie spada i masz wyższą temp. jeszcze długo długo :)
Duphaston to progesteron. Jeśli nie jesteś w ciąży, to go odstawiasz, on raczej hamuje @ niż ja wywołuje.

kahaka

kurcze jak hamuje gin mi ją przepisał w poprzednim cyklu na wywołanie????dzieki za wytłumaczenie fazy lutealnej :-):-) a gin mi powiedział że mam go odstawić dopiero jak dostanę @ nie wiem może myślał że przed piątkiem dostanę @ przed testowaniem

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry