• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Cześć Anula i Martaha:)

Martaha
A może te objawy to skutki uboczne luteiny, ale za jakiś czas organizm się przyzwyczai i miną?

Anula
To dobrze, że się działo:) Trzeba korzystać z płodnych :-p

reklama
Edita to na pewno po luteinie bo biore od zeszłego cyklu i wtedy też tak miałam ale wtedy do wkręcałam sobie że to na ciążę a teraz wiem że nie... w sumie o nie wiem po co mi ta luteina teraz bo ja do tej pory cachodziałm bez niej i to dosyć szybko 4 razy w 1 cyklu a raz w 3 cyklu... eh no nie wiem na razie jestem po 4 tabletce jeszcze 6 i pewnie zatestuje ;-) bo nie byłabym sobą jakbym testu pro forma nie walnęła zwłaszcza jak leży w szafie :-D
my z małą kąpiemy się ok 19 30 później jeszcze ogląda bajeczkę kolacja ząbki i do łóżka, ale nie chce sama zasypiać i trzeba z nią poleżeć, ale są takie dni że leżymy i do prawie 23... zwłaszcza jak w przedszkolu się wyśpi.... ona nie lubi leżaków i w zasadzie na co dzień nie ma mowy o spaniu ale w przedszkolu jak już tak ponad godzinę wszyscy leżą to czasem pośpi... (ja wolę jak nie śpi w dzień :) )

Ostatnia edycja:
hej widze temat o spaniu sie zaczal u nas szwagierki synek ma 2,5 roku wstaje o 4.30, 5.00 jak nie spi w dzien to pada o 18,19 a gdy przespi sie w dzien to nawet o polnocy potrafi isc spac wiec kazde dziecko jest rozne

U mnie zasada jest taka, ze po kąpieli lulu:) I nie ma znaczenia, o której zaśnie:) naprawdę, dzięki tak jasno postawionej sprawie nie zdarzyło mi się, żeby mieć z tym większy problem:) Fakt faktem, czasami nie może usnąć (też leżę z nim - ale on w łóżeczku swoim, ja w swoim:) ) i zasypia najpóźniej do 22.. Czasami po 21.. I on śpi w dzień, bo po zabawie na podwórko trzygodzinnej jest kaput:tak: Wiec się prześpi, później zabawa już z mamą po pracy, podwórko, kolacja, kąpiel (ząbki w kąpieli myjemy:-p) i lulu. A jak nie śpi w dzień bo np. nie może zasnąć w dzień czy pospał aż do 8 (co się raz na ruski rok zdarza) to go przetrzymuję z kąpielą do 19, pada od razu i śpi do 6:)
U mojej siostry właśnie jest tak, że po kąpieli nie zawsze go kładzie, i potrafi jej się bawić w pidżamce do 23:tak: I kąpie go o różnych godzinach. Ale każde dziecko jest inne, i każdy rodzic robi po swojemu:)

Martaha
A na co bierzesz luteinę?? masz niski progesteron?

Postanowiłam, że od tego cyklu zaczne brać wiesiołka. Ostatnio skarżyłam się, że nie widze u siebie śluzu płodnego za bardzo, to może tu jest pies pogrzbany. Dużo dziewczyn sobie go chwali, więc czemu nie. Musze zacząc jeszcze pić dużo wody. Wycztałam, że kilka dni przed ovu powinno się nawet po 2 litry dziennie pić, żeby śluż płodny był. W końcu człowiek w większośći z wody się składa:)

hej tak julia dobrze pamietasz @ mam miec 3.04 dobra pamiec masz.co luteina ma wam dac?bo troszke nie w temacie jestem brania leków podczas staranek i nie bardzo wiem.ja luteine brałam dowcipnie ale na podtrzymanie ciązy,bo zagrożona była

Postanowiłam, że od tego cyklu zaczne brać wiesiołka. Ostatnio skarżyłam się, że nie widze u siebie śluzu płodnego za bardzo, to może tu jest pies pogrzbany. Dużo dziewczyn sobie go chwali, więc czemu nie. Musze zacząc jeszcze pić dużo wody. Wycztałam, że kilka dni przed ovu powinno się nawet po 2 litry dziennie pić, żeby śluż płodny był. W końcu człowiek w większośći z wody się składa:)
tez wlasnie o tej wodzie czytalam. Gdzies wpadlo mi tez w oko, ze flegamina rozrzedza sluz, akurat dobrze sie skalda, bo wypilam juz pol butelki podczas tego chorobska, jednak nie mam zadnych objawow owulacj, ZADNYCH. Mi to nawet blask ksiezyca juz nie pomoze :rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry