reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

No hej Myszki...miałam ambitny plan przeczytac wszystkie posty ale....nie ma szans...od czwartku do dzis naklikałyscie mi 13 stron:rofl2::szok: nie dałam rady ich przerobić...

Jestem już w domu cała i zdrowa...tempka niestety spada wiec @ przyjdzie i cykl uznaje za nieudany...ale to chyba dobrze bo na kwiecien staranka zawieszone...

Zauważyłam nowe staraczki wiec witam Was serdecznie :-) :-)

Nie wiem czy ktoś wystarał juz te dwie kreseczki??? Mogłaby mi ktoras w skrócie napisać ??

Życze Wam kochane dużo zdrowia i błogosławieństwa Bożego...Życze Wam aby każda wreszcie otrzymała swój mały cud od Boga...sobie też tego życze ;-) No i standardowo SMACZNEGO JAJKA I MOKREGO DYNGUSA !!!
Wiatj Kochana w koncu wrocilas ,stesknilam sie za Toba :tak:ja tez dzisiaj mialam sporo do nadrobienia ale to juz za mna.Co do zafasolkowanych to chyba narazie Lunia bo Gwiadeczka jeszcze narazie nie jest pewna bo testy wychodzily z jedna krecha ale @ nadal nie ma wiec jest nadzieja:-)
A Ty mi tutaj prosze nie spisywac nic na strat bo do poki nie ma @ to jest nadzieja ,bo ja jakos tak do konca nie moge sie przekonac do tych tempek ze to one moga przekreslic caly urok staranek,bardziej jak sie pojawi @ to moge uznac za brak ciazy,chociaz to tez ostatniego czasu odchodzi od normy ,bo tez wlasnie mam kolezanke w 3 miesiacu ciazy co dowiedzila sie tydzien temu ze zostanie mama ,bo miala normalnie okres,i badz tu madrym brrrrrrrr:baffled::rofl2::eek:
Ja tam tzrymam kciuki za Ciebie i za ten miesiac staranek:-D:tak:;-):-)

reklama
Bede sie zmywac Kochane zmeczona jestem ,zycze Wam dobrej nocki :-):tak:
Do jutra papa .
SMACZNEGO JAJECZKA I SAMYCH USMIECHOW ORAZ ZDROWECZKA.
MILEGO SNIADANKA WIELKONOCNEGO WAM ZYCZE I WASZYM RODZINKA

A Ty mi tutaj prosze nie spisywac nic na strat bo do poki nie ma @ to jest nadzieja ,bo ja jakos tak do konca nie moge sie przekonac do tych tempek ze to one moga przekreslic caly urok staranek,bardziej jak sie pojawi @ to moge uznac za brak ciazy,chociaz to tez ostatniego czasu odchodzi od normy ,bo tez wlasnie mam kolezanke w 3 miesiacu ciazy co dowiedzila sie tydzien temu ze zostanie mama ,bo miala normalnie okres,i badz tu madrym brrrrrrrr:baffled::rofl2::eek:
No wlasnie! Nigdy osobiscie nie spotkalam sie z takim przypadkiem, ale slyszalam juz kilka razy, ze dziewczyny @ maja, a sa w ciazy:baffled:. No i badz tu madry!
A co do temperaturek to ja wierze, zaczelam mierzyc w tym miesiacu i jestem mega zadowolona, ze sie na to zdecydowalam i nie moge uwierzyc, ze sie tak zdyscyplinowalam i mierze codzienie regularnie o tej samej porze. Nawet Loreta moglaby byc ze mnie dumna:-D.

O Migotko, jestem z Ciebie dumna, bardzo.
wn4.gif

Bo Edzko, tempki niestety o wszystkim mówią, jeszcze się nie spotkałam z żadnym przypadkiem, żeby tempka spadła a dziewczyna była w ciąży, niestety, jak tempka spada to znaczy, że zmniejsza się produkcja progesteronu, a jak wiecie jest on odpowiedzialny za ciałko żółte, które, dopóki nie wytworzy się łożysko, łaczy fasoleczkę z mamuśką,
dziecko1.jpg

Zdarza się, że kobieta ma @, a jest w ciąży ale wtedy tempka nie spada i to krwawienie nie można nazwać @, dzieje się tak wtedy, kiedy endometrium (błona śluzowa macicy)jest bardzo rozrośnięte i trochę się go złuszcza, aby zapewnić idealne warunki w macicy dla dzidziunia.
wn5.gif

A co do naszej Adivki to taki spadek to jeszcze nie jest spadek, jej temperatura nadal pozostaje w sferze wysokich temperatur i może się jeszcze odbić w górę
wn66.gif

Dobra, idę spać czeka mnie pobudka o 6:00 na pomiar tempki
em2.gif
, ale po pomiarze śpię dalej

Dobrej nocki Wam życzę

Witajcie Kochane!!!!!!!
Wesolego Alleluja ,i smacznego sniadanka.:tak::happy:
Cos narazie pusto tutaj ,ja juz jestem u tesciow,jest przyjemnie tylko szkoda ze nie ma tutaj mojej Mamusi i siostry.Ale wazne ze moj Kochany jest przy mnie :happy:

Do pozniej

Witajcie Kochane w Święta:-):-)
adivko tzrymam kciuki i mysle ze ta przerwa nie jest spowodowana zdrowkiem
edzka, migotka tez tak slyszałam a zreszta ostatnio do mojej mamci (jest dyr.szkoly) przyszła uczennica i jej plakala ze jest w 4 miesiacu a normalnie i regularnie ma @. Wiec moja mama zaraz o mnie pomyslala heh i o sobie, bo jak byla ze mna w ciazy to przez 3 miesiace tez miala @. Tak to jest organizm organizmowi nie rowny:tak: Juz nie wspomne o mojej koleznace,ktora uzywala plastrów anty. i ma teraz 6 miesieczną córcię:-)
Migotko jestes wytrwala! niewiem kiedy ja sie zdecyduje na mierzenie ... a tu juz 5 cykl staranek ..

Witaj Kasiu a widzisz,ze nawet okres nie jest zwiastunem braku fasolki:-)
masz nawet przyklad Twojej Mamy:tak: a co do mierzenia temki to ja tez sie nie moge zabrac,i zaczac systematycznie mierzyc:eek: moze jak pojde z badankami do mojej gin i ona mi zaleci robic wykresik to moze sie bede musiala zmobilizowac:baffled:narazie sie tym nie przejmuje wzielam wszystko na luzik co ma byc to bedzie:tak:

Niech Króliczek przyniesie Wam w prezencie, to czego najbardziej pragniesz. To "coś" nie musi być ani widoczne, ani dotykalne, może nawet nie pachnieć ale niech będzie czymś bez czego nie można żyć.. I niech sie spelni Wasze wielkie marzenie jedno OGROMNIASTE marzenie:tak::tak::tak: Wesolego Alleluja!!!

moje kochane prosze was o odpowiedz na nurtujace mnie pytanko czy bole przed @ sa mozliwe w pierwszych tyg ciazy?? testowanko bylo tydz po przytulanku ale wyszla jedna krecha a teraz czuje ssie jakos tak dziwnie i @ brak:-) tyle ze tu bole sa:-( i nie wiem co myslec:sorry:

reklama
Pierwsze primo....testowanie stanowczo za wczesnie...test robi sie w dzień spodziewanej miesiaczki lub dzien po terminie...owszem testy obiecują że już 6 dniowa ciąze wykryja ale zdarza sie to może raz na 100 kobiet...
Drugie primo bóle w pierwszych tygodniach ciązy są bardzo podobne to tych okresowych...jak i bóle owulacyjne są podobne...
Kiedy w ogole masz dostać ? Iwonaka ?

Do góry