reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Lilu ja jak miałam 21 lat to urodziłam moją córeczkę i była planowana, wytęskniona i każdy dzień ciąży był wspaniały i wręcz celebrowany. Więc myślę, że będziesz bardzo dobrą mamusią, bo świadomie chcesz dziecka.

Dziekuje kochana, a to czy bede dobra czy zla mamuska to sie dopiero okaze ;-) Najpierw niech sie fasolka pojawi w moim zyciu :tak::sorry2::laugh2::-p

reklama
Dziewczynki byłam dziś u gina. Potwierdził testy i jest fasolinka:tak: pełna. Bo mówił , ze czesto zdarza się że jest jajo puste. Ale pytałam go o te moje skurcze i on powiedział, ze to normalne. Tylko się martwie, bo moja bratowa jest również w ciązy i się pytała swojego gina czy normale sa skurcze na poczatku ciazy. A on jej odpowiedział , że nie powinno być skurczy. Sama nie wiem co o tym myśleć:-( Czy zmienic gina?? Nie wiem moja bratowa dostał wykaz jakie badania musi zrobic. A mój gin nic mi nie kazał:-(Czy to normalne??

Przepraszam, że Was zamęczam moimi pytaniami, ale martwie się gdyż dwa lata się staralismy o dzieciątko:-( Aha gin mi powiedział , ze liczac od ostatniej miesiączki to jest 7 tydzien ciązy. Ale według mnie nie bo ja miałam dość długie cykle i w 7 tyg juz by serduszko chyba biło.

witam wszystkie staraczki
Kinguś pomęczę Cię troszkę, dobrze?:-);-): a czy ty masz ten bialły śluz, o ktorym pisza dziewczyny???i jeszcze chce zapytac o cycuchy twoje, jak się zachowywaly przed terminem@? no i o szyjke macicy, nisko jest i miękka czy jak to jest???
Nie ma sprawy, pytaj o wszystko :tak::tak:
Śluz miałam biały ale miałam też taki w poprzednim cyklu a w ciąży nie byłam. Piersi zaczęły boleć po bokach a teraz bolą całe, są pełniejsze. Szyjkę miałam na początku nisko ale tak dziwnie zaklejoną a teraz jest trochę wyżej.

Kina nie martw się na pewno wszystko jest dobrze :tak: A w którym tygodniu jesteś?

Ostatnia edycja:
katarzynko u mnie to bylo tak ze zaszlam w ciaze w maju a na poczatku czerwca zachorowałam na oskrzela gdzie temperatura na zewnatrz dochodzila do 25oC a dodam ze caly rok nic nawet kataru nie mialam. Musialam brac Duomox- antybiotyk bezpieczny dla maluszka. Nie wolno brac tabletek zawierajacych ibuprofen gdyz moga spowodowac poronienie. W moim przypadku (pierwsza ciaze poronilam) lekarz zabronil mi pic kawe a nawet cole gdyz zawieraja kofeine. Jezeli chodzi o dolegliwosci to ja bym sobie dala glowe uciac ze nie jestem w ciazy bo brzuch bolal mnie jak na okres a o piersiach nie wspomne bylam tak pewna ze dzien przed @ poszlam na urodziny do kolezanki i wypilam kilka drinkow a na drugi dzien wymiotowalam. Pozniej zrobilam test i jak zobaczylam II to zbladlam ze strachu. Balam sie czy wszystko bedzie dobrze. Dopiero po 4 tyg zobaczylam moja dzidzie jak brykala po calym brzuszku a na slowa lekarza ze ''dziecko rozwija sie prawidlowo'' wybuchlam placzem bo poczulam jak mi kamien z serca spadl...

O jej ale was zanudzam wybaczcie :zawstydzona/y:

wcale a wcale nas nie zanudzasz - - przynajmniej mnie:) dla mnie to ciekawy temat:0

Misza - daj oczywiście znac nam tu na forum jak tylko wrócisz!!!!

kina no to wielkie gratulecje i spokojnej ciąży!!! dbaj o siebie i maluszke w brzuszku:tak::-)

misza buuuu, :-(a ja głupia już skasowalam....:-( a jak ja go nie mam w swoim gronie to tez bym mogla tak zrobic?no ale juz po ptokach...ja to ciemny czlowiek w komputerach...dopiero co mnie tu dziewczyny uczyly....:zawstydzona/y::laugh2:.
OJEJ DOPIERO DOCZYTALAM ZE SIĘ POTWIERDZILO U CIEBIE!SUPER I GRATULACJE I TOBIE, SPOKOJNEJ CIĄŻY! nie .....,wydaje mi się ze ta kropka to moze sie tam wgryza lepiej fasolka, czesto tak bywa w poczatkach.Obserwuj siebie jak cos to idz do lekarza(w przypadku plamien, ale tak nie będzie)

Ostatnia edycja:
I JESTEM W CIĄŻY!!! Potwierdził sie test. Słaba kreska to prawdziwa kreska.

Beta 2246 mlU/ml - czyli b. wczesna ciąża - wg. tabelki którą mam wraz z wynikami to 3-4 tydzień ( 33 dzień cyklu).
Przeszczęśliwa wróciłam do pracy i .... moja bielizna jest brudna, wielka kropa koloru brudnego beżu, nie zywa krew.
czy tzn. że się za bardzo przejęłam, zmęczyłam czy co? Powinnam coś robić z tym?
Bardzo się cieszę :-D:-D Nie wiem co Ci doradzić ale może pójdź do lekarza to nie będziesz się zamartwiać. To na pewno nic złego

Miałam już taką kropke 4 dni temu, olekarka powiedziała, że moga być brudzenia do 12 tygodnia. tego sie trzymam. Czyli co ? kupić jakies witaminki już?
No się nie martw i odpoczywaj :tak::tak: Ja biorę tylko kwas foliowy ale jem więcej owoców i pije więcej soków.
A Twoja gin mówiła coś o bólach brzucha, czy mogą się zdarzać?

reklama
Do góry