reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

Inis, Anulka trzymam kciuki za wasze testowanie:-)
Mnie boli podbrzusze i krzyże, mam nadzieję że, to owulacja, byłoby super.
A tak na marginesie ja tez dziś zupę pomidorową z makaronem ugotowałam.
Mam takie pytanie czy @ zawsze występuje 14 dni po owulacji, czy może to byc wcześniej, czy jak wystąpiła wcześniej to mogło nie byc owulacji?

reklama
Mam takie pytanie czy @ zawsze występuje 14 dni po owulacji, czy może to byc wcześniej, czy jak wystąpiła wcześniej to mogło nie byc owulacji?

Chyba przy cyklach regularnych 28 dniowych najczęściej @ występuje ok. 14 dni po owulacji, ale wszystko zależy od organizmu, u mnie np. w ostatnim cyklu @ był w 9 dzień po owu, są miesiące z krótką fazą lutealną są i z dłuższą, to bardzo indywidualna sprawa:)

haha to nic ja w gimnazjum miałam dziewczyne która calowala się z chłopakiem po czym panikowala bo strasznie ja brzuch bolał....BO MYSLALA ZE TO CIAZA POZAMACICZNA....(wytlumacze dokładnie o co chodzilo.....ona z nim się tylko calowala,no i tam oral wchodzil w gre jeszcze... a nie wiedziała co oznacza pojecie ciąży pozamacicznej i myslala ze taka ciza jest wtedy kiedy chłopak nie wsadzi w piczke tylko do buzi....)az do pielęgniarki poleciała...oczywiście zaraz zebranie rodzicow...fama poszla na cala szkole...ale zrobili zajecia z przygotowania do zycia w rodzinie:):)

Osobiscie miałam taka kolezanke w klasie która zaszła w ciąze bo mowiła ze ona nie zajdzie bo jej facet pali miętowe papierosy i jest bezpłodny.

Ale jeszcze lepsze chcielismy sobie raz zrobic z tej kolezanki jaja, na przerwie zaczełysmy gadac o zebezpieczaniu i ona sie włączyła do rozmowy, I MÓWIE jej słuchaj X mam takie zabezpieczenie w gazecie bravo jakiejs ale to na serio juz była wklejka w gazecie o antykoncepcji przed stosunkiem ze sie wkłada czopek czy cos takiego na 15 min przed stosunkiem i nie zajdzie w ciaze ze to bez recepty w aptece mozna kupic. wyrwałam to z gazety i jej dałam.... na nastepny dzien jak przyszła do szkoły "bo to szkoła wieczorowa była" to przyleciała i mowi ze Kupiła te czopki zaaplikowała i mowi że zaczeło sie pienic i szczypac.... xd

raz tez z taka "łatwa" kolezanka siedziała na przerwie i na głośniomówiącym rozmawiała przez fona z jakims starym gościem, ja mówie kurde X w co ty sie bawisz przeciez to jakis stary dziad jest a ty sie z nim spotkac chcesz, mówie ogarnij sie masz 2 dzieci i faceta a ona do mnie z tekstem...
"On mi tylko spodnie kupi"
kumacie??

Paranoja........

Nie zawsze. Moze nawet i po 12,10 dniach to zalezy ile trwa II faza cyklu jezelibjest za krotka to tez nie dobrze.

Anias w zeszłym miesiącu kiedy powinnam miec owulacje bolało mnie przez 3 dni podbrzusze jajniki a po 12 dniach dostałam@, był to cykl 27 dniowy, ale obserwując 4 ostatnie cykle mam na przemian 31 potem27 potem 31 i znowu 27 nie wiem jak będzie teraz.

Pewnie większość z Was mnie nie kojarzy, ale "stare" bywalczynie na wątku pewnie pamiętaja... CZytam Was na bieżąco- za każdą trzymam kciuki, a szcególnie za kobietkę* i anulkę:*:)

Co do fazy lutealnej to prawidłowa trwa między 12, a 16 dni. Za krótka faza (czyli poni ż ej 12 dni) może bardzo utrudniać zajście w ciążę- zarodek może nie zdążyć się zagnieździć. Dłuższa faza lutealna świadczy albo o ciąży albo o jakimś stanie zapalnym w organiźmie:)

To według mnie wszystko jest jak najbardziej ok:tak: Niepokojące powinno być jak II faza cyklu trwa mniej niż 10 dni i powtarza się to w kilku cyklach, a coś Cię martwi czy chcesz po prostu wiedzieć kiedy będzie owu?

Paulinka88 a jak Ty się czujesz? Kojarzę Cię, bo przeczytałam cały wątek:p

Ostatnia edycja:
hej laski ;)

to ja :-D obudziłam się właśnie :-D nie no żartuję , obudziłam się wcześniej ,ale nadrabiałam Was byłam wczoraj na 243 stronie jak gasiłam laptopa i jestem w szoku ,że taka produkcja szła :szok:

no to tak co do ubezpieczenia , to mój mąż ma teraz dwa jedno takie podstawowe ,a niedawno podpisał takie indywidualne , przeczytałam tak pobieżnie tylko te wszystkie warunki, mąż pytał czy też chcę i chciałam ,ale doczytałam się potem ,że z moimi chorobami nie mogę się ubezpieczyć :no: nie wiem czy tak jest wszędzie ,ale w tym przypadku odpadam ,ale po tym co przeczytałam dziś tu na wątku to chyba w sumie bez sensu jest żebym się tam ubezpieczała.

Paulinka88 - :-) witaj , no wiesz co nawet nie napisałaś jak się czujecie ? i dawaj nam tu fluidki koniecznie , ja zaczęłam nowy cykl , a mój mąż ma urodziny w listopadzie :tak:Proszę o datę Twojego porodu;) muszę jeszcze dopisać do zafasolkowanych mika.k bo mam sklerozę :zawstydzona/y: wiesz może coś paulinko co u niej ?

no i co jeszcze chciałam napisać , aha ja mam dziś zupkę pomidorową też :tak:

a co do "mądrych " kobitek co zachodzą w ciążę od pocałunku to moja mama miała taką koleżankę w klasie co tak właśnie myślała, a ja mam koleżankę która wpadła , po czym wpadła znowu ,a teraz się wymądrza w jakim wieku rodzi się dzieci najlepiej (oczywiście w jej wieku) no i ,że mamy się z mężem starać tuż przed terminem @ bo wtedy są najbardziej płodne dni :szok: teraz to się nie dziwię ,że wpadła 2 razy.

nadzieja - to Twój teścik jest podany o ile się nie mylę? Ja też jakbym coś widziała , także trzymam kciuki i czekamy dalej;)

dziś mam w planach zakupy , umówiłam się z mamą o 15 na mieście , zrobię opłaty internetowo - ratalne i kupię sobie kozaki na zimę.

Październik
nadzieja! - termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:
anias2 - termin @ 1.11.2013
Kwiatuszek. - termin @ 01.11.2013
karola1986-21 - termin @ 01.11.2013
inis - termin @ 03.11.2013
Mexi - termin @ 03-04.11.2013
78LENA - termin @ 04.11.2013
Fimka - termin @ 06.11.2013
Domka12 - termin @ 08.11.2013
Ada213 - termin @ 08.11.2013
Lisica - termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013
BubblesGirl - termin @ 16.11.2013
kobietka22 - termin @ 23.11.2013
Mizzah - termin @ 23.11.2013
beata31 - termin @ 24-25.11.2013
Amaliee - termin @ 25.11.2013
Kazimiera - termin @ 25.11.2013
Ritta - termin @ 28.11.2013

mariaa - ???

Lista zafasolkowanych:

paulinka88 II
mika.k II
karolq8 II - termin porodu 19 czerwiec 2014
Mar-chew II
anastazi II - termin porodu 1 lipiec 2014
blueberrry II
- termin porodu 4-6 lipiec 2014

mariaa - proszę o termin @ ;)
Pati.Patuszka - daj znać co u Ciebie????
Mar-chew - jak tam?

reklama
Hello dziewczyny ja znam laske co zamiast owulacji ma co miesiąc ewolucje he he he wiec niech mi tylko @ sie kończy i czekam na swoje ewolucje :)
Na obiad zrobię makaronowa zapiekankę szybka i dobra
Kobietka udanych zakupów ja w sobotę tez juz sobie sprawilam na zimę kozaczki :)
U mnie termin @ akurat wypada na nasza rocznice ślubu :) fajny prezent byłby na 12 rocznice

Do góry