reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Lista staraczek :

karolq8 - termin @ 10.10.2013
Mar-chew - termin @ 18.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013
Kobietka22 - termin @ 27.10.2013
Kazimiera- termin @ 27.10.2013

Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013

anastazi - to świeża mężatka z ciebie. Ja też brałam ślub w kwietniu :-). Tylko że prawie 10 lat temu :-D

karolq8 - ja też nie pamiętam jak to jest z tym śluzem bo dopiero co odstawiłam tabletki. Ale z tego co dziewczyny piszą to przy zaciążeniu mają gęsty biały. Ale się nakręcasz... Ja pewnie też tak będę.

Ritta:) to wspaniala okragla rocznica u ciebie byla :):) my jestesmy ze soba 5 lat ale jakos tak dopiero teraz zdecydowalismy sie na slub.... :) po tabelce widze ze nie tylko ja prawdopodobnie mam teraz termin owulacji :):):):) wiec dziewczyny robimy romantic kolacje i bierzemy partnerow do sypialni:):):):):) haha:)

anastazi - okrągła rocznica dopiero będzie. Ale u nas trochę pokręcona sytuacja więc nie wiadomo jak liczyć. Ślub wzięliśmy w 2004 roku, w 2010 wzięliśmy .... rozwód. W tym roku się zeszliśmy i mam taki niecny plan. W kwietniu w 10 rocznicę ślubu chciałabym znów się pobrać.
Ale kościelnym mężem jest cały czas więc i tak określam go mężusiem :-D

ritta:) wspaniala historia:):):):):):)w takim razie trzymam kciuki podwojnie:)za dzidzi i odnowienie cywilnego:):):) ja z racji ze mój mężulek już rozwodnikiem był...nie dane i było i jest wziąć slub kościelny....wiec był tylko cywilny..:( ale go kocham i to jest najważniejsze:) a suknia i welon itak były:) bo slub wzielismy poza USC:):):):):):)

anastazi - myślę, że ślub nie jest najważniejszy. Mi nie przeszkadza to, że formalnie nie jesteśmy małżeństwem. Na pewno nie jest mi potrzebny do szczęścia dlatego już teraz staramy się o dziecko. A nazwisko i tak nosimy to samo bo nie zmieniałam :-).
Ale ułatwi nam kilka formalnych spraw. Kredyt, alimenty itp.
Trochę śmieszne, że facet z którym mieszkam, ojciec mojego dziecka co miesiąc płaci mi alimenty :-)

Ten kolejny ślub chciałabym wziąć w małym gronie. Najlepiej tylko my i świadkowie.

Najwazniejsze ze się kocha:):):):) no to w takim razie mam nadzieje ze wszystkie spotkamy się na forum czerwcowek lub lipcowek naszych przyszłych maluszkow:):):):):):)czy robilyscie jakies badania przed staraniami???? bo poki co to moje badania ograniczają się do wizyt kontrolnych u gin, i usg....a nie wiem czy powinnam cos jeszcze zrobić.....

Ja zrobiłam badania na przeciwciała na toksoplazmozę i różyczkę, TSH i ft4 (hormony tarczycy, bo zaczyna się jakiś problem ale jeszcze jest ok, na razie tylko obserwacja) i cytologię.
Muszę się jeszcze wybrać do dentysty bo w ciąży ważne są zdrowe ząbki.
W środę idę do lekarza, kazał przyjść jak się już zdecyduję starać i cytuję: "powiem jak to zdobić żeby zajść bo to w brew pozorom nie jest takie proste". Zobaczymy co powie :-)

I jeszcze biorę kwas foliowy i magnez+B6

Ostatnia edycja:
reklama
No to ciekawe co ci powie:):):):):):):)dużo tych badan....ja rozyczke przechodziłam dwa razy... za drugim razem tylko dlatego ze w podstawówce ojciec podpisal zgode na szczepienie przeciw rozyczce...a nie powinnam go mieć bo przechodziłam w przedszkolu...przynajmniej tak to pamiętam......tarczyce mam zdrowa a do dentysty chodze wzorowo wiec o zabki się nie martwię:):):):)ciekawią mnie te drugie badania na których bylas...czy to jest konieczne badanie???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry