reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Anulka - o ten pokazujący wiek ciąży (jak sądzę) z daty ostatniej @. 6 tydzień 6 dzień... zastanawiałam się tylko czy zmienisz na to, co ustalił ginekolog - 5 tydzień jak pisałaś :yes: :)

nie bede zmieniac bo podobnie mialam jak z fabim (ciaza na usg byla dwa tyg mlodsza) a prowadza z om i tak nie z usg...a i tak Fabiana urodzilam w terminie z OM... teraz stwierdzil ze to 5 pare dni ale nie okreslil konkretnie...zobaczymy co mi powie 23go...

Anulka - no chyba, że tak. W końcu Ty wiesz lepiej, byłam tylko ciekawa jakim wiekiem się posługują kobietki z fasolką :) Czy takim z cyklu czy takim z usg :)

Katka - napisz na pewno co czujesz ale postaraj się bez obwiniania. Czyli nie "wkurzasz mnie kiedy sie na mnie drzesz" bo to nic konstruktywnego nie wnosi, tylko na przykład "czuje się lekceważona i przestraszona, kiedy podnosisz na mnie głos". Opisz mu wszystkie swoje uczucia i sytuacje w których tak czujesz (to ważne, bo bez konkretnych sytuacji nie będzie wiedział co zmienić). Moim zdaniem ważne jest żeby na końcu listu napisać, że go bardzo kochasz i wymienić co Ci się w nim podoba. Taka pozytywna motywacja zawsze pomoże, będzie czuł że coś razem budujecie i naprawiacie, że Ty też chcesz robić to z nim a nie tylko się wyżyć jaki to jest zły. Ja tak pisałam, zawsze przynosiło efekty. Często też przy tym płakałam (z moim byłym) ale polecam pisanie naprawdę szczerze i otwarcie. Wszystko co Cię boli. Tak jest dużo łatwiej, bo on przeczyta to ze spokojem kilka razy a Ty powiesz to, co czasem trudno jest powiedzieć patrząc komuś w oczy, bo np. jest to bardzo bolesna kwestia.

Fakt, że będziesz u mamy a on sam w Waszym domu też zapewne pomoże - będzie miał spokój, żeby przemyśleć. Daj mu tyle czasu po liście ile potrzebuje. :) będzie dobrze kochana!

inis z Fabim poslugiwalam sie z cala ciaze z USG a jednak jak wyladowalam miesiac przed terminem w szpitalu prowadzili mnie z OM...maluszek nadrobil to wszystko i sie unormowalo...narazie zostawie tak a w pozniejszych wizytach sie zobaczy jak bedzie wychodzic i co powie gin...balam sie nowego lekarza ale powiem ze jestem zadowolona wszystko na spokojnie i wytlumaczyl od zera wszystko jakbym byla po raz pierwszy w ciazy:)

Anulka - a masz babkę czy faceta ginka? Z polecenia? Zawsze się tego obawiałam, żeby nie trafić na jakieś partactwo. Co jest najważniejsze u takiego lekarza, tak z Twojego punktu widzenia? :)

mam faceta i poprzednia tez facet prowadzil...tu niedawno sie przeprowadzilam bo dopiero minelo 2 miesiace wiec zaufalam mojemu facetowi i jego mamie bo ona mi go polecila, z wygladu taki sobie ale nie to swiadczy :) taki plus ze kazde swieta on jest w szpitalu itp nawet z jedna rozmawialam co rodzila w zeszlym roku i bardzo przyklada sie...chyba jest dobry jak przedemna na poczekalni bylo 11 kobietek a wieksza czesci to zaciazone albo wychodzily z ksiazeczka ciazy:)

minus taki e za badania placic bede prywatnie:/ z tamtym choc prywatnie chodzilam wypisywal skierowanie do szpitala i za free mialam(tak na jeden dzien)...

Anulka super że potwierdził ciąże...:):)

Ja już jestem głupia... od wczoraj boli mnie brzuch, wysypało mnie... jak przed @:wściekła/y:
Trudno, ale może i lepiej, niech on przemyśli sobie swoje zachowanie, wiem ja też jestem bez winy ale jak ja mam sie nie denerwować no powiedzcie mi??

reklama
Anulka - dobrze, że jest nawet w święta w szpitalu. Skoro z polecenia to pewnie będzie dobry... ahh, jak napisałaś o tej kolejce do niego, że większość w ciąży lub wychodziły z kartą ciąży to i mi się zamarzyło wyjść z taką kartą :)
A jak już Cię wypytuję to powiedz mi czy dużo kobitek chodzi do gina z facetem? Czy tylko na USG czy jak to wygląda? :)

Katka - Powkurzaj się ile wlezie ale w samotności albo z kumpelą. Wyżywanie się na sobie raczej nie pomoże Wam się dogadać a w końcu staracie się o dzidzię :yes: Pojedz do mamy, ochłoń, odpocznij...

Do góry