reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Nieśmiało się witam :-)
Chciałabym dołączyć do was... przyznam, że nigdy nie udzielałam się na żadnym forum ale wasz wątek podglądałam od jakiegoś czasu, ponieważ tak się ułożyło w życiu, że również staramy się "od jesieni" :blink: Jeden cykl za nami, nieudany. Przez tę nagonkę na silną oraz skuteczną antykoncepcję w latach nastoletnich ubzdurałam sobie, że to tak łatwo zajść - jeden cykl, pyk i jest :-D Teraz widzę, że czas przywrócić myślenie na dobre tory. Razem raźniej :happy2:

Ritta, anastazi - dziękuję za miłe powitanie :)
Coś o sobie, co by tu... chyba tak naprawdę nie za wiele mam do opowiadania. Od kilku tygodni przeglądam internet w poszukiwaniu informacji odnośnie starania się i przyznam, że informacji jest mnóstwo. Wiele kobitek pisze o badaniach, o zażywanych lekach żeby wspomóc poczęcie, o monitorowaniu cyklu... a ja jestem totalnie zielona w tym temacie. Na jednej stronce znalazłam listę badań do wykonania przed ciążą - były tego aż dwie strony! Nie wiem czy to ja okazuje się ignorantką czy publicystów ponosi wyobraźnia... ;-) Kochane powiedzcie mi - od czego zacząć?

anastazi - dla niego na pewno jest ciekawa :) Trochę świata zwiedził, czasem mu zazdrościłam. Niedawno był na 3 letnim kontrakcie w Belgii ale w lipcu wrócił już na stałe do kraju. Tylko ja taka słomiana wdowa.
Nie powiem - takie kilkudniowe wyjazdy mi nie przeszkadzają. Czasem służą, można się za sobą stęsknić :)
Tylko nie wiem kiedy trafi się kolejny kontrakt czy misja (w Iraku też był :) Cóż, taka praca...

inis - ja kilka stron temu pisałam jakie zrobiłam badania przed starankami. Podstawowe to przeciwciała na toksoplazmozę i różyczkę ale na początku ciąży też można je wykonać. Myślę że bezsensu jest wykonywać wszystkie badania hormonów i nie wiadomo co jeszcze zakładając, że jesteśmy zdrowe.
Ja obiecałam sobie, że przez pierwsze pół roku nie będę się wkręcać. Żadnych dodatkowych badań, leków, ziółek itp.
Chociaż też jestem osobą, która ciągle doczytuje i się nakręca :)

Najlepiej idź do ginekologa i powiedz, że chcesz starać się o dziecko. I łykaj kwas foliowy :)

Ostatnia edycja:
Inis- ja w zasadzie tylko do gin chodze i usg u niej robie, cytologie tez miałam w maju i na tym koncza się moje badania do tej pory....jak będę miała problemy z zajściem to zaczne się martwic choć dla mnie jest to już 4 cykl prob....no ale....statystyczna kobietka stara się pol roku....:) mam nadzieje ze mnie to nie będzie dodtyczyc...ritta:) oj na 3 lata to bym chyba nie puscila mojego....ja to na weekend go nie puszczam do polski samego haha:) a już nie mowiac o iraku....slomiana wdowka to rzecxywiscie jesteś ale ile tez się musisz martwic przy tym...już nie zazdroszczę:):) czym zajmuje się twój maz jeśli mogę spytac??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry