reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Dziewczyny, irytują mnie już te testy. Nie wiem czy ten ostatni mogę uznać za dodatni ale chyba jeszcze nie. Pomóżcie.

Testy robione od góry: 14dc,15dc,16dc,17dc 18dc, 19dc g.13, 19dc g.20
20131116_202613.jpg20131116_202939.jpg

Załączniki

• 20131116_202613.jpg
    20131116_202613.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 64
  • 20131116_202939.jpg
    20131116_202939.jpg
    8,2 KB · Wyświetleń: 61
Lisica mam to samo, to jest endometrioza. Podczas cc błona śluzowa macicy (endometrium) zagnieździła się w powłokach brzusznych przy bliźnie. Obserwuj to czy zmienia się w trakcie cyklu. U mnie wygląda to tak, że na początku cyklu, po @ jest twarde i bolące a w drugiej części mięknie i nie boli. No i niestety z czasem trochę rośnie. A jedyne wyjście to to wyciąć :(

Ritta ale to by dopiero teraz wyszło? Po 4 latach? Ale jest dokładnie tak jak piszesz. Jak sobie radzisz z tym? Przecież ja przez pierwsze 3-4 dni się ruszyć nie mogłam, a wyczuwam palcami jakby mi ktoś tam piłkę do tenisa wsadził...

Ja już to zrobiłam ;)
Mój na męskim spotkaniu...
Siedzę sama i... gotuję buraki na barszcz! :rofl2:

Ze mnie alkoholik nie wyrośnie - piję herbatę z imbirem i cytryną :-D jakoś mi przeszła ochota na wino. Ale może jutro z mężem się napijemy wieczorem ;-)
Mmmm, barszczyk... Zrobię w tygodniu.

Dziewczyny, irytują mnie już te testy. Nie wiem czy ten ostatni mogę uznać za dodatni ale chyba jeszcze nie. Pomóżcie.

Zobacz załącznik 594105Zobacz załącznik 594106
Kreseczki mają być jednakowo intensywne i grube, prawda? Chyba jeszcze nie, ale już blisko :tak:

Eee... Jeszcze chyba nie... A jak śluz wygląda?!

O madre... A mnie to czeka już za tydzień :szok:
Też będę główkować i prosić o pomoc :D

Ostatnia edycja:
Lisica u mnie też to wyszło bardzo późno ale stwierdziłam, że to przez przyjmowanie tabletek (nie wiem czy ty brałaś). Długo nie mogłam tego zdiagnozować. Jakieś 4 lata po cesarce wycięłam z prawej strony blizny. Było małe. Nie pamiętam ale chyba poniżej centymetra.
Później wyszło po lewej stronie. Tu mam dwa ogniska i na usg rok temu miały ok 14 mm i 5 mm. Teraz są trochę większe. Mam już nawet skierowanie do szpitala żeby to wyciąć ale wymyśliłam sobie, że pozbędę się tego podczas cesarki.

Ja przyjmowałam tabletki a wtedy to nie dokucza. Ale jak nie biorę to trochę boli czasem jakby piecze. Przeszkadza mi szczególnie jak uciska pasek od jeansów (biodrówek). Chyba się już trochę do tego przyzwyczaiłam ale zdecydowanie należy z tym zrobić porządek bo "samo nie zniknie" (cytat mojego gin :) no i niestety się powiększa.

Znam od teścia hardcorową historię takiej komplikacji po cc ale nie wiem czy macie ochotę czytać takie rzeczy:zawstydzona/y:

Fimka w 14 i 15 dc miałam baaardzo piękny płodny śluz a później taki marny bardziej wodnisty:-( Ale szyjka bardzo wysoko, dziś trudno sięgnąć więc wnioskuje, że owulacja się zbliża. Zwariować można. Jutro koło południa powtórzę test bo przecież LH wzrasta tylko na "chwilę"

Ostatnia edycja:
Fimka w 14 i 15 dc miałam baaardzo piękny płodny śluz a później taki marny bardziej wodnisty:-( Ale szyjka bardzo wysoko, dziś trudno sięgnąć więc wnioskuje, że owulacja się zbliża. Zwariować można. Jutro koło południa powtórzę test bo przecież LH wzrasta tylko na "chwilę"

Hmmm, wodnisty też płodny... Jeśli mogę zapytać - wstrzymujesz się w takim przypadku od przytulanek i zostawiasz arsenał na jutro?

Ja mialam cysty wypelnione tylko plynem, jak pekly to mnie zwyczajnie zalalo tak jakbym sie w majtki posikala.

Nie mam zielonego pojecia o testach ovulacyjnych :no:

Wrocilam z zakupow, kupilam fajne rybki i sok z gruszek :D pycha!!!

Zobacze co tam na fb ciekawego i uciekam spac

Lisica u mnie też to wyszło bardzo późno ale stwierdziłam, że to przez przyjmowanie tabletek (nie wiem czy ty brałaś). Długo nie mogłam tego zdiagnozować. Jakieś 4 lata po cesarce wycięłam z prawej strony blizny. Było małe. Nie pamiętam ale chyba poniżej centymetra.
Później wyszło po lewej stronie. Tu mam dwa ogniska i na usg rok temu miały ok 14 mm i 5 mm. Teraz są trochę większe. Mam już nawet skierowanie do szpitala żeby to wyciąć ale wymyśliłam sobie, że pozbędę się tego podczas cesarki.

Ja przyjmowałam tabletki a wtedy to nie dokucza. Ale jak nie biorę to trochę boli czasem jakby piecze. Przeszkadza mi szczególnie jak uciska pasek od jeansów (biodrówek). Chyba się już trochę do tego przyzwyczaiłam ale zdecydowanie należy z tym zrobić porządek bo "samo nie zniknie" (cytat mojego gin :) no i niestety się powiększa.

Znam od teścia hardcorową historię takiej komplikacji po cc ale nie wiem czy macie ochotę czytać takie rzeczy:zawstydzona/y:

mnie właśnie też uwierają biodrówki. co lepsze - jak leżę to guzka nie wyczuwam, ale boli.
kurcze tak czytam o tej endometriozie i się trochę przeraziłam... bo ja się staram już 5 cykl i nic, więc może to faktycznie to? :szok: cholera jasna... nie chcę teraz wycinać, chcę zaciążyć :sad:
nic to, dowiem się za 2 tygodnie co mam w środku :baffled:

jak dla mnie możesz napisać, nawet chętnie bym przeczytała, ale nie wiem jak inne dziewczyny?

daj znać po powtórce testu. mąż już wrócił? ja bym działała tak czy siak ;-)

reklama
Hmmm, wodnisty też płodny... Jeśli mogę zapytać - wstrzymujesz się w takim przypadku od przytulanek i zostawiasz arsenał na jutro?

Mąż wrócił wczoraj i działaliśmy :tak: Dziś pewnie się wstrzymamy ale to bardziej z tego powody, że jesteśmy u rodziców i warunki marne a poza tym poszedł na wódkę do sąsiadów :baffled: Ale jutro to obowiązkowo :tak:

Lisica ale my nie mamy takiej typowej endomitozy. U nas nie jest problem z przerostem endometrium w macicy, które powoduje zrosty i takie tam. To komplikacja po cc. Według mnie to nie ma wpływy na przyszłą ciążę.
Mój ginekolog pozwolił zachodzić w ciąże. Powiedział, że w ciąży to znacznie się zmniejszy. Także spokojnie, bez paniki :)

Do góry