kobietko dziękuję, naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona i się cieszę, że jak wyniki będą dobre to mam spore szanse na dzidzie tylko dobrze by było celować na ovu z prawego jajnika, a co do wyjazdu to ja nie wiem czy to byłby dobry pomysł, żeby tam się zostać na macierzyńskim, bez norweskiego jak ja się tam dogadam z lekarzem i w ogóle jak tam wygląda opieka nad ciężarną, z tego co wiem to oni się niczym nie przejmują i podobnie jak w UK pierwsze usg jest późno, nie czułabym się tam komfortowo będąc w ciąży, musiałabym wtedy co chwilę przyjeżdżać do PL do lekarza, ja bardziej myślałam o tym żeby pojechać na 2 m-ce, dorobić i wrócić tylko wtedy nadal nie mam pracy w PL dopiero bym zaczynała szukać i pewnie by się skończyło na tym że byłabym bezrobotną mamą, ale to są wszystko tylko przypuszczenia, do tego wszystkiego jeszcze daleko więc nie muszę jeszcze się tym martwić, na szczęście mąż jest zdolny i zaradny i jak trzeba będzie to zarobi na nasze utrzymanie, może nie tak ekstra jak by się chciało ale na życie starczy