reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Przepraszam , wysłało sie za wcześnie :( testy ovu są pozytywne to następnego dnia ma być teoretycznie ovu ? Miesza mi to wszystko :(:(! To jak mi wyszedł pozytyw we wtorek to ile jeszcze bede miała dni płodne ?

reklama
Ritta dziekuję ci. W dniu skoku czyli dziś. A dziś dziwnie się czuję, przedtem bolał mnie brzuch jajniki i miałam ten płodny śluz ze trzy dni, potem dzień przerwy bez bóli i śluzu, a dziś dalej bez śluzu ale bolą mnie krzyże i podbrzusze nie bardzo, ale tak jakoś dziwnie się czuję.

Nadziejko od szczytu LH (czyli najbardziej wyraźnej kreski na teście owulacyjnym) owulacja następuję w ciągu najbliższych 24-36 h. Jak źle mówię Ritta to mnie popraw ;) Mi owulacja ostatnio też zeszła się ze skokiem tempki i bólem owulacyjnym :) a test wyszedł mi pozytywny dzień wcześniej.

Przepraszam , wysłało sie za wcześnie :( testy ovu są pozytywne to następnego dnia ma być teoretycznie ovu ? Miesza mi to wszystko :(:(! To jak mi wyszedł pozytyw we wtorek to ile jeszcze bede miała dni płodne ?

nadzieja jak test ovu wyjdzie pozytywny to owulacja powinna nastąpić w ciągu 24-36 godzin.

W 19dc wieczorem test wyszedł mi negatywny (choć linia wyraźniejsza od poprzednich) a 20dc o 12 pozytyw. Mimo to ovufriend wyznaczył owulację na 20 dc. Zakładam więc że owulacja była 20 lub 21 dc.

Kobietka - ile wcześniej robiłas test i jaki masz cykl ?;)

Przepraszam ze nie edytuje ale na tel. Nie umiem :(

Ja miałam 3 ostatnie cykle 28 dni , test pierwszy robiłam chyba w 24dc no i widać było szare coś w miejscu kreski drugiej , potem zrobiłam w 27 dc i już była blada różowa kreska , kolejny w 28dc i już wyraźniejsza potem w 29 jeszcze ładniejsza i wczoraj to był 33dc to już taka fest krecha.

Hej Dziewczyny, przepraszam najpierw was z góry za to że mało udzielam sie na grupie ale w pracy korzystam z telefonu a tam nie mam grup, w domu też teraz mało czasu, ostatnio bardzo dużo poświęcam się mężowi żeby był zadowolony, żebyśmy się nie kłócili i żeby przytulanki były codziennie:)
I jak na razie super mi to wychodzi, wczoraj mąż strasznie skarżył się ze boli go szyja bo tarli gładź na klatce schodowej w sumie na suficie tej klatki i miało prawo go bolec, to wzięłam oliwkę i zrobiłam mu taki extra masaż szyi jak położyliśmy Nadusię, dziś chcemy obejrzeć komedię 2 cześć Małych Dzieci, Dziś jest mój 12 dzień cyklu i dziś zaczynam robić te testy, zobaczymy co z tego będzie, jaką godzinę polecacie na testy? Mam nadzieje ze mi to choróbsko do ovu odpuści, dalej kaszlę jak jakiś gruźlik:D

Brać dziecko ze sobą do pracy, tragedia, dopiero 4 dzień a ja mam dość...
dobrze ze w domu jak wróći z przedszkola to kładzie się na godzinkę, dwie....

A ja robie obiadek:)

Katka, napisj się, odczekaj 2h (żeby później już nie rozrzedzać) i zrob test.
Dobrze jest wieczorem, między 18-20. A najlepiej ponoć ok 22:00. Wtedy stężenie LH jest największe.
Ja robiłam ok 18:00 :)

Myślałam, że będę miała dużo do nadrobienia jak wrócę a tu cichosza :) Ale nie dziwie się, nie wiem czy to aura czy jesienna deprecha ale sama mam taki kompletny zanik energii życiowej, że szkoda gadać. Dzisiaj jak mnie w środku dnia kryzys złapał to musiałam się zmuszać, żeby gryźć jedzenie, bo się nie chciało :-D taki leń!

Ritta - ja też powoli wpadam w taki nastrój, że to chyba jednak nie mój czas. Może dlatego, że czuje się całkowicie normalnie... a Ty masz to 'przeczucie' że jest inaczej, że zaskoczyło?

Chyba się położę bo nie mam siły nawet siedzieć. Chyba mnie jakieś przeziębienie łapie, bo najchętniej bym z wyra nie wychodziła. :rofl2:

reklama
Dziewczyny, podglądałam różne wykresy i zauważyłam ciekawą rzecz u jednej dziewczyny.
Wykres na enpr.pl/5903 (mam nadzieję, że nie miałaby nic przeciwko że podaje dojście ale jest on ogólnie dostępny).
Miała monitoring i ovu wypadła w 17dc a skok temperatury był 20dc. Z tym, że luteina mogła trochę podnieść temp.
I fajnie można zauważyć obniżenie temp w dniu ovu

inis czuję raczej typowe objawy @. W tamtym cyklu nie miałam żadnych tylko kilka godzin przed @ bolał brzuch. Ale to był pierwszy cykl po odstawieniu tabletek i może dopiero teraz hormony wracają do normy. No i bolą mnie piersi. Miesiąc temu nie bolały wcale. Sama nie wiem.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry