reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ritta on nie jest az taka wielka, weszla mi na miejsce starej, no moze jest glebsza.
Dla mnie 5kg to bylo za malo. Dzieciaki dostaly od chrzestnych taki koc z glowa psa - wielki! i w tej 5kg nie bylo szans go uprac. I jakos bardziej ekonomicznie bo mam 20-30kwh pradu na miesiac mniej.

Jak bedziesz kupowala pralke to co ja moge jedynie doradzic, zwroc uwage czy ma zabezpieczenie przed wylaniem wody.
Mialam przypadek ze stara pralka - w zeszlym roku na wiosne. Ja mam pralke nad kuchnia w lazience na pierwszym pietrze. Mam zwyczaj ze zawsze gotuje reczniki w 95*. WLaczylam program gotowania recznikow i poszlam na dol - pora obiadowa i nagle syn krzyczy MAMA WODA Z SUFITU LECI!!! Ja panika co sie dzieje. Lece do gory - wszystko zalane. Wylaczylam zawory w piwnicy, wszystkie bezpieczniki w dol. Wszystko zalane, lazienka, pokoj dzieciecy, przedpokoj, kuchnia.
Oprocz tego ze 8 tygodni trwalo suszenie domu, potem remont (akurat moi tescie byli u Nas na odwiedzinach). W kuchni bylo 40*C i ja w niej musialam gotowac, nie wolno bylo otwierac drzwi, okna... koszmar... Jedlismy na podworku.
Fachowiec od pralki przyjechal wkoncu ona miala dopiero 9 miesiecy - okazalo sie ze uwaga WYRWALO GRZALKE! A ze nie bylo zabezpieczenia przed wylaniem wody to ona dalej pracowala i pobierala wode a ta woda leciala nie do pralki tylko na mieszkanie...
Grzalke wymienil w tym roku miesiac po gwarancji siadla calkowicie.

Mielismy szczescie bo oplacamy ubezpieczenie domu. Ubezpieczenie pokrylo suszenie, remont i wymiane tego co sie zniszczylo czyli drzwi, oscierznice, panele podlogowe itd... koszt remontu, suszenia i pradu za suszenie tylko 12000euro... (chwala Panu nie musielismy nic placic).

Wezcie to pod uwage kupujac pralke.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja dzis testowalam.ciagle dziwnie sie czulam.mialam testowac 3.12 ale mam nieregularne cykle.wyszla 1 kreska.
Pralke kupilam za 1 700zl w Euro Agd Rtv.przedluzylam gwarancje na 5 lat.7 kg wsadu,program antyalergia,woda plus,najkrotszy ma 15 minut.jest funkcja family mix itd.
W programie antyalergia czesto piore posciel, koce i czasem zaslony.

Cześć dziewczyny!
Ja dopiero wstałam, bo z pracy po północy byłam.

INIS/RITA póki nie ma @ jak pisały dziewczyny jest nadzieja

Piszecie o pralkach, ja mam 4 letniego Elektroluxa (taki węższy) ze wsadem 6 kg i jak dotąd żadnej awarii, a piorę naprawdę dużo.

Co do książek, ja kocham szeroko pojęte fantasy, a jeśli chodzi o wampiry, to mogę polecić serię "Bractwo czarnego sztyletu" J.R. Ward - dużo lepsze niż zmierzch:tak:

A co do mnie? @ nadal nie ma. Nie wiem co się dzieje. Mam jakieś przeczucie, że to nie ciąża, ale jak nie ciąża to do diabła co? i to tak nagle? Dziwne jakieś - chyba jutro faktycznie pójdę na tę betę

Myszencja ja na twoim miejscu poszlabym na bete. Bedziesz miala jasniejsza sytuacje. I mysle ze ciazy nie mozna wykluczyc.

Zaintrygowalyscie mnie tymi pralkami i zastanawiam sie czy nie kupilam za malej. Teraz jest ok ale jak bedzie dzidzius to dla 4 osobowej rodziny lepsza bylaby wieksza. Trudno, juz pozamiatane.

Iwonka moj kolega zawsze zachwalal alkaseltzer

Ostatnia edycja:
hej

Juz sie ogarnelam i infekcja poszla weg.Mam nadzieje,ze nie wroci.

LISICA-ja mialam kiedys podobnie i to sie okazaly zaburzenia progesteronu i prolaktyny.Nie twierdze,ze u Ciebie to ma akurat miejsce bo moze to faktycznie implantacyjne,czego Ci zycze.

INIS,RITA,MYSZENCJA,-zycze Wam,zeby to jednak byla ciaza.Kciuki za WAS.

IWONKA-ja na kaca wiele nie pomoge bo Moj to jest malopijacy i ja tez.Ale pamietam,ze moj ex to na kaca bral ALKA PRIM,ewentualnie pil sok z kapusty albo z ogorkow.Czasem tez poprawial piwem i kac ponoc przechodzil

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry