reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia my uzywaliśmy fridy zwykłej, dawała rady :)
Angelika ja mieszkałam z ojcem, mama z siostrą wyprowadziły się jak miałam 14 lat. Mama nie dawała rady z ojcem, zresztą byli po rozwodzie, a ja wolałam zostać z nim, bo miałam swój pokój, a partner mamy ma dwa pokoje i nie chciałam tak. Jak miałam 20 lat to kazał mi założyć działalność żeby on mógł pracować (miał długi i komornik by mu wszystko zabrał), później firmę założyła moja siostra, później mój mąż. On zawsze był czysty, nic na niego nie było, a my brałyśmy kredyty czy leasingi. Moja mama sprzedała w końcu mieszkanie bo było jej, a ojciec je wynajmował i mimo to zadłużył, a długi oczywiście spłacałaby moja mama (kilkanaście lat po rozwodzie). On w ramach zemsty pozwał mnie o alimenty, przestał płacić za długi których narobił mi i siostrze, i takim sposobem ja i siostra na pk. 50 000 zł w sumie zadłużone. Poza tym przywłaszczył sobie moje auto, busa który był w kredycie na siostrę a za który nie płacił (a pracował nim), rozwalił go... Wszystkie problemy na mojej głowie, bo siostra od roku w Kanadzie mieszka...
A teraz grozi mi że będę musiała na niego płacić, mimo że sam się doprowadził do takiego stanu, mało co pracował legalnie, zawsze kombinował i kręcił, a teraz zwala winę na mnie. Razem ze swoją babą knują i kłamią w tak bezczelny sposób, że wyć mi się chce. Piszą że ja go okradałam, że Nela nie jest córką mojego męża, że z każdej pracy na zbity pysk leciałam, że jestem leniem, że ojciec mnie zawsze utrzymywał, że nienawidzę swojej mamy, że razem z nią już dawno uknułyśmy jakiś spisek przeciwko niemu... Ehhh szkoda słów... A nasze prawo jeszcze go kryje, bo własnego auta nie mogę odzyskać a on sobie nim jeździ, i jest mozliwość że mimo że nie stać mnie to będę na niego płaciła kasę, bo on zaczął do psychiatry chodzić i rzucił pracę. Sądu widocznie nie obchodzi, że złożył pozew o alimenty jak jeszcze pracował (mamy oświadczenie faceta u którego jeździł i zdjęcia jak rozwozi paczki), że mam dowody że kłamie. To jest chore!!
Takich ludzi jak nasi ojcowie powinni urzędowo usypiać, ja już nie mam żadnych sentymentów.

Zapomniałam Wam napisać o sytuacji z piatku. Byłam z Nelą, z mamą i jej A. w tesco. Stoimy w kasie akurat dla ciężarnych, ale oczywiście na nic nie liczyłam że mnie ktoś wpuści :) Brzuch mnie bolał, tak mi źle na żołądku było że do wieczora leżałam i nie mogłam się ruszać. Czekamy na swoją kolej, a tu babka w ciąży za mną się pyta czy może skorzystać z przywileju bo jest w ciąży. Ja pokazuje jej na swój brzuch, a ona "ale ja jestem w 9 miesiącu, a pani nie". No to wpuściłam gwiazdę. Narobiła zakupów na 350 zł, z czego większość to były ubranka. Przypuszczam, że nie wybrała ich w ciągu 5 minut. Moja mama wkurzona mówi że jak tak źle się czuje, to mogła męża na zakupy wysłać. W sumie miała racje, bo przy kasie udaje rodzącą, a ubranek nakupiła od groma i pewnie oglądała je z pół godziny zanim coś wybrała.

reklama
Carla...przy kasie z pierwszeństwem chyba nie ma znaczenia który to miesiąc...ja bym hrabianki nie puściła i tyle ... miała siłę grzebać w ciuchach to niech znajdzie jej ciutkę więcej i stanie w kolejce...ciekawe czy jak Ty będziesz w 9 miesiącu to też będą ludzie tak wyrozumiali :( Masz za dobre serduszko kochana !!!

To co piszesz o tym thebilu to normalnie się w głowie nie mieści...co za p... gość z niego. Biedna jesteś że musisz użerać się z tym dupkiem. Ale najbardziej boli fakt że sądy mamy takie jakie mamy :(

Vinga - moja też za psami lata :-) i dlatego myślałam że ją zainteresuje zoo
Dorcia - też byłam w Bonarce:) ale ludzi tyle że z mniejszymi dziećmi nie było sensu , więc poszłam do smyka po zabawkę a tam jeszcze więcej ludzi :)
Angelika - cześć :) , Londyn to moje ulubione miasto , mogłabym tam zamieszkać ... ,powodzenia
Ianka - moja @ po porodzie jest zdecydowanie łagodniejsza i krótsza więc może po drugim będzie lżej ?:)
Wasila - jak tam??
Carla - dla mnie kasy pierwszeństwa są pomyłką , każdy udaje że nie widzi ciężarnej albo matki z dzieckiem a najbardziej wkurza mnie to że pani kasjerka też powinna zwracać uwagę kogo kasuję skoro na takiej kasie pracuje , ja miałam sytuację taką że przede mną stali dwaj panowie, każdy z butelką wina , zapytałam grzecznie czy panowie obaj w ciąży , bez odzewu więc spytałam pani czy skasuje mnie pierwszą bo jak widać w ciąży jestem a ta na to że przecież mają tylko po butelce to długo stać nie będę , no k...a zatkało mnie

Witam,
Ale dzisiaj ponury dzień, a najgorsze jest to, że podobno ma być taki cały tydzień.
U mnie 6 dc, zostały lekkie plamienia, za tydzień w poniedziałek zaczynamy staranka.
Carla - ja bym baby nie przepuściła, ciąża to ciąża, jakie ma znaczenie który miesiąc, a widocznie musiała się dobrze czuć skoro takich zakupów narobiła.

miłego popołudnia życzę.

Kurcze Wasila wyluzuj...może przez stres nie masz @ ??? Ja już zgłupiałam :eek:
Spokojnie poczekaj kilka dni...a jak nie to leć na betę ...nie mam pomysłu
Ale szczerze liczyłam , ba byłam pewna że napiszesz że są dwie krechy :(

Amelia to pewnie się tam gdzieś o siebie otarłyśmy :-D Moją najbardziej cieszyła puszka coli z jej napisem...stałam jak przystało na dobrą matkę ponad godzinę w kolejce :-) A nich ma dziecko jak jej tak zależy :-D

Podpowiedzcie mi czy nowy cykl mam liczyć od delikatnych krwawień czyli od czwartku czy od piątku kiedy to @ się rozkręciła ???

Hej

Ja tez chyba w II na razie nie zobaczę. Dostałam sama nie wiem czego. Niby wygląda jak rozkręcająca się @ ale mam dopiero 21 dc.Zobaczę co się z tego wykluje.

Dorcia -nowy cykl się liczy od rozkręconej @ czyli u Ciebie od piątku.

Wasila-Też bym Ci radziła zrobić betę. A jak nic nie będzie to do gina,niech poradzi co trzeba.

Angelika -witaj.

Carla-ale masz piękne zdjęcie w ciążowej sygnaturce.

Dorcia -Nie stresuje się absolutnie faktem, że żyje w stanie zawieszenia:) myślę, że przyczyna zaburzeń może być odstawienie młodej od piersi. 14 m-cy mój organizm nastawiony był na produkcję pokarmu a teraz hormony szaleją;) Na Betę raczej nie pójdę.Poczekam, aż się wszystko ureguluje i wtedy od nowa.

Carla- niektóre kobiety myślą,że jak sa w ciązy to sa świętymi krowami. Spotkała mie kiedyś podobna sytacja- jak bylam na badaniach krwi (ok12tc) w poczekalni zabrakło miejsc siedzących wiec panienka podeszła do mnie i powiedziała- może ustąpi mi Pani miejsca bo jestem w ciąży:))))

Fuma-ja przed ciaża miałam kilka cykli 21-22 dniowych. bardzo to było męczące dla mnie ale gin twierdził,że wszystko ok. Nawet z takiego 21 dniowego mam bąbelka;)

Ostatnia edycja:
reklama
Carla podziwiam że jeszcze go nie udusiłaś za te wszystkie krzywdy. ale chore pawo polskie nic dzieciom nie gwarantuje. mój M. musiał spłacić ojca pijaka tylko dlatego że mam chciała się od niego uwolnić... takiemu to sąd nie powinnien grosza przyznać ;/
chore prawo! ale bądź silna i wygrasz!

Amelia też mi się podobało do momentu aż nie zamieszkałam teraz tęsknie za moją małą miejscowością pełną natury.

AniolekBB trzeba przyznać że pogoda okropna w polsce. dziś przez moją rodzinną miejscowość przeszła trąba. chociaż w mediach piszą że to tylko burza ale moja rodzina widziała ten lej trąby jak wędrował...straszne tym bardziej że niespełna rok temu byłą trąba i narobiła dość dużych szkód.. :(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry