Aniołek najlepszego "staruszko" :-) I tak jesteś chyba jedną z najmłodszych na forum staraczek ??? :-)
Ianka...uśmiałam się z tej latarki jak nigdy...ale powiem że mam znajomą która mieszka w UK i chwali sobie tamtejszą służbę zdrowia-poroniła kilka miesięcy temu i jak opowiadała o sercu i zaangażowaniu personelu to łzy miałam w oczach ... zajęli się nią naprawdę dobrze...odpowiednio do sytuacji !!! Pierwsze dziecko też rodziła w UK -chwaliła sobie

Mam porównanie z koleżanką która poroniła w Pl-gdzie kazali jej przeć do miski !!! To jest chore !!! Ale mój poród wspominam dobrze... Wiele zależy od ludzi, personelu i ich humoru

Taka służba zdrowia, taka polityka prorodzinna...dużo by gadać na ten temat-temat rzeka
Vinga podziwiam-ja chrzciny Młodej robiłam w domu na około 15 osób z pomocą mamy na szczęście. Komunię zrobiłam w restauracji i wyszło mnie taniej niż koleżankę która robiła w domu na tą samą ilość osób i z taką samą liczbą posiłków itp. Ale dzielna kobita jesteś !!! Dasz radę !!! Ale chłopa zwerbuj do pomocy ,będzie Ci lżej
Ciasto a'la Carla
*5 jaj -kurzych oczywiście

*szklanka cukru
*cukier waniliowy
*2 łyżeczki proszku do pieczenia
*2 szklanki mąki
wymieszać razem na gładką masę i dodać
*szklankę oleju
Mieszać aż się połączą idealnie

Wylać na natłuszczoną blaszkę posypaną bułką tartą ...ja robię na małej kwadratowej

Na wierzch ułożyć co kto lubi : truskawki, jabłka , brzoskwinie z puszki...jednak z truskawkami jest najsmaczniejsze

Dzisiaj znowu robię z truskawkami -tym razem na dużą blaszkę

I nie miej tu człowieku nadwagi

A co mi tam