reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aniołek, ja rocznik 89 jestem :) a mój mąż '80 więc prawie 10 lat nas różni. ja w pierwszej ciąży ciągle siedziałam i czytałam co się w danym tygodniu dzieję. teraz siedzę tylko u Was, na styczniówkach i do październikówek 2012 zaglądam, żeby zobaczyć jak się dzieciaczki miewają ;)
robię sobie teraz rosotto z cukinią i piersi w przyprawie gyros. jakoś mi się na "fast foody" zebrało :P

reklama
No to młodziutkie jesteście dziewczynki...ja '83 rocznik :) stara baba ze mnie...hehehe. Mój M starszy o 8 lat :-D

Która następna pochwali się ile wiosen za nią ??? jak na razie ja jestem najstarsza :eek:

Aniołek to Ty młoda laska jesteś, zupełenie jak ja :D Ja świętowałam w marcu 26 urodzinki :) Wszystkiego naj! A mój mąż miał w niedzielę 29 urodziny, między nami tylko 3 lata różnicy.
Vinga uuu ale biba, ja nie nadaję się do robienia imprez, kuchnia i te klimaty nie dla mnie- nie lubię i nie potrafię chyba za bardzo. Podziwiam Cię. Ja o chrzcie drugiego nie myślałam, zreesztą najchętniej bym nie chrzciła, ale skoro ja nie chcę szczepić, to chrzest będzie- taka wola męża mego.

Służba zdrowia w UK to pomyłka- czytam na wątku październikowym to śmiech na sali jak te wizyty wyglądają. Jedną dziewczynę na każdej wizycie pytała położna czy na pewno nie chce usunąć :/

Mąż pojechał w delegację, a my same urzędujemy... Nie odpiszę każdej, przepraszam ale nie mam mocy.
Całuję Was wszystkie :*

Ianka- dobrze się czuje po odstawieniu małej od piersi, troche bolały na początku i brakuje mi tej bliskości z dzieckiem

Vinga- podziwiam za wykonanie chrzcin samodzielnie w Twoim stanie. Ja robiiłam chrzciny w domu jak Nelka miała 3 mesiące i nigdy więcej. Było 20 os, ja ciągle biegałam miedzy kuchnią i pokojem, wydałam duzo kasy, straciłam mnóstwo czasu wiec następne wyprawiam w lokalu:) Na szczęście pomogła mi troche mama. A twój Nataniel to już pewnie ciekawe świata dziecko więc do leżaczka na poł dnia go nie włożysz żeby móc gotowac:/

Aniołku życzę Ci wszystkiego najlepszego w dniu Twojego święta:) Spełnienia marzeń przede wszystkim!

Co do wieku to ja rocznik 84, mąż 81 więc też tutaj najmłodsza nie jestem:)

Dorcia i ja 83 :) ale grudniowa, mój tylko 3 msc starszy ode mnie a czasem żałuję że nie więcej :sorry:
Wasila jeszczę troche potęsknisz, ale oby niedlugo już była kolejna dzidzia do karmienie

Dziewczyny czy któraś z was dawała swojemu dziecku Atropinę do oczek? mam buteleczkę wielka trupia czaszka na niej, i daję jej od dziś do piątku potem badanie dna oka, wczoraj sobie zakropiłam kropelkę żeby zobaczyć czy coś pieczę, boli i nic tylko źrenicę mam wielką (wyglądam jak zombi z jednym takim okiem), tak pytam,bo skoro ja po jednym zakropieniu mam taką źrenicę, to co będzie z niunią 2 razy dnia przez 3 dni , hmm no takie zalecenie dała okulistka ale taka obawa zawsze jest

chyba jednak ja jestem najmłodsza rocznik 92 (21 latek) a mój M. 79 rocznik...

dzięki za tytuł, na pewno zajrzę do niej bo lubię czytać więc chociaż z ciekawości poczytam :)

aniolku sto lat, i fasoleczki!!

Hej:) Witam nowe staraczki i stałe bywalczynie wątku:)

Amelia jestem jestem:) miło że pamiętasz o mnie:)
U mnie dzieje się ostatnio. Największym niusem jest to że dzisiaj wyskoczyły mi dwie kreseczki na teście:D Mam jeszcze dużo wątpliwości i obaw dlatego jutro powtórzę test i jak najszybciej wybieram się do gin. W niedzielę odprawialiśmy też urodzinki Franusia które przeciągnęły się do dzisiaj;P Gościowi stuknęły 2 lata, niesamowite;) Poza tym pochłoneły mnie też trochę inne wątki;)

Muszę poczytać co tamu Was ostatnio słychać...Zaraz wracam;)

ianka biedna Twoja Niunia:( Zdrówka dla niej. Oj tak, noce z chorym dzieckiem są straszne:/ Dziewczyny radzą maść majerankową, aspirator i sól morską, ja też polecam. Do tego jeszcze smaruje Frankowi na noc klatkę piersiową i plecki maścią Pulmex Baby.
vinga współczuje mdłości, dobrze pamiętam jak potrafią męczyć. Ty też piszesz że każda ciąża jest inna i dlatego mam nadzieję że tym razem u mnie będzie lżej;) A próbowałaś czymś je łagodzić?
Dorcia ciekawe co Twoja córcia powiedziałaby o mnie i moim zboczeniu na punkcie wózków i fotelików:D
Angelika ja w pierwszej ciąży zaopatrzyłam się w poradnik "W oczekiwaniu na dziecko" i właściwie jest w niej bardzo dużo przydatnych informacji i fachowych porad ale są też rzeczy które są jakby z kosmosu bo to książka amerykańskich autorów. W gruncie rzeczy dużo dały mi też czasopisma dla rodziców ""M jak Mama", "Mam dziecko", "Dziecko", "Mamo to ja", itd. Posiadam sporą kolekcję;) No i oczywiście bardziej doswiadczone forumowiczki są nieocenione.

Pisałyście też o Dniu Dziecka. Na szczęście mąż tego dnia miał wolne. Byliśmy w parku wodnym. Natomiast to jeszcze nie koniec. W piątek wybieramy się na Dzień Dziecka zorganizowany przez Koleje Śląskie. Moje chłopaki przepadają za pociągami...ale chyba nie tak bardzo jak za samolotami;) Raz w tygodniu jesteśmy na lotnisku;) I jeszcze zakład męża 22 organizuje zwiedzanie fabryki. Także atrakcji mamy masę:)

A co do wieku...mi w lutym stuknęło 24 a mężowi równo 10 lat więcej:)

Oglądałyście Top model?? Zuza wygrała,moja faworytka:))))

Trzymam ciuki za szystkie starające się w najbliższym czasie. Oby czerwiec byłmega owocny;)

Ostatnia edycja:
Tesiak masz dwie krechy i mówisz o tym z takim spokojem !!!
Kurde babooo
GRATULKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odezwij się jak już będziesz po wizycie ! Ale się cieszę !!!

A ja kochane mam doła
Jestem przeziębiona-może to nawet angina...mam 37,8 temp...i szlag trafił cały wykres tempek :(
Zobaczymy co powie lekarz ( pójdę popołudniu ) czy mogę się starać w tym cyklu...owu za tydzień ... kurde no ... czemu tak się dzieje ???

Właśnie wróciłam od lekarza...nie było terminów na popołudniu, wcisnęłam się bez kolejki rano...mam anginę ... dostałam Duomox. Mam nie przestawać się starać . Lekarz powiedział na do widzenia "czerwiec dla Was płodny będzie " Oby miał rację !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry