reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziękuję za odpowiedź :)
Jeszcze się póki co nie niepokoję ale za dużo sobie wkręcam. Moja mama nie mogła 6 lat zajść w ciążę i stąd moje obawy.
Mąż już wykrył, że włączyłam w dni płodne kochanie nastawione na produkcję ( czyli zagadywałam na 2x dziennie ) i już był opór...
No nic, we wrześniu chcemy jechać na urlop- nie wezmę termometru, kalendarzyka, testów owulacyjnych i pójdziemy na żywioł :-):-):-)

reklama
Kasia WITAJ !!! Najlepiej w ogóle nie zaczynać zabawy z termometrem ani z testami owu....od razu na żywioł...na pewno nie ma takiej wariacji mózgowej :tak:

Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zaszła w ciążę &&&&&&&&&

Taaaak, wszyscy tak mówią żeby na żywioł iść.
Ja zaczęłam się obserwować w pierwszej chwili z ciekawości - czy dobrze wszystko działa, a teraz zamiast cieszyć się że ( względnie działa ) doszukuję się problemów.
Wydawało mi się że miałam ostatnio zbyt krótką fazę lutealną - wujek google na to: niedomoga lutealna,
Na teście owulacyjnym nie było ani razu wyraźnej drugiej kreski - wujek google na to: cykle bezowulacyjne,
Zrobiłam sobie badania hormonów TSH mi wyszło 2,27 ( norma 0,2-4,0) - wujek google na to: żeby zajść w ciążę trzeba mieć TSH poniżej 2...
I tak sama sobie nakręcam spiralę paranoi. Mam nadzieję, że to forum i Wy, które być może dłużej się staracie a jak nie dłużej to chociaż ze zdrowszym podejściem pomożecie mi ogarnąć swoją paranoję i podejść do tego jak do cudu a nie jak do produkcji na wadliwej maszynie :-D

Cześć Kasiu :) hehe no jasne,że lepiej z innymi kobitkami czasem pogdać niż z facetem :D Tak jak piszesz,najlepiej wyjechać,zapomnieć i iść na żywioł :)
Carla-aż sobie wyobraziłam ten Twój sen..też czasem mam takie realistyczne sny z elementami abstrakcji :)

Dorcia wypoczęłam taaaak :) Ale jestem zbyt dużym tchórzem, żeby iść na całość w sprawach dzidzi :P :) Ale dobrze, że zrobiłaś te badania, może to będzie przyczyną. Wysoka prolaktyna potrafi zahamować owulację, a przez niski progesteron ciąża się nie zagnieżdża. A nawet jeśli coś wyjdzie w tych badaniach, to będziesz miała czas do wyregulowania organizmu do czasu staranek :) 3mam kciuki !!!!

Carla hehehhe co to za straszny sen!!! :) Nie przejmuj się tak :P

Gabryska no prania to chyba najwięcej jest przy dzieciach co? Pralka pewnie non stop chodzi :) Ale pranie to moja ulubiona czynność domowa, tylko… potem ktoś to musi WYPRASOWAĆ a ja niecierpię !!!!

Witaj Kasiu!! Nie kochajcie się 2x dziennie bo wtedy nasienie jest gorszej jakości. Najlepiej kochać się co ok 2 dni !!! :) Co do drugiej kreski na teście owulacyjnym to w ogóle się nie martw, są dziewczyny którym te testy wogóle nie wychodzą a owulacje miały! Dopiero 1 cykl za Tobą cierpliwości i Powodzenia! Z nami napewno szybko doczekasz się brzuszka, dziewczyny Cię zarażą :)

Kasia aż pobiegłam sprawdzić jakie mam TSH....i mam 1.791 uIU/ml.
I co ...i nic ...wielka czarna dziura bo w ciąży nie jestem mimo że staramy się już pół roku. Wujek gogle jest nie dobry...zawsze nakręca...zawsze mąci. Mój lekarz jak mu mówię że coś wyczytałam na necie ... opowiada o swojej pacjentce 23-letniej która "dzięki" gogle postawiła sobie diagnozę i zmarła w 3 miesiące...po sekcji okazało się że była całkowicie zdrowa !!! Trzeba dać na luzzzz...wiem dobrze się mówi...ale dla samej siebie warto spróbować !!!!
Trzymam i za Ciebie kciuki &&&

Muffi
jak tylko będę znać wyniki zaraz Wam tu napiszę...ja się kompletnie na tym nie znam !!!

U nas pogoda się skiepściła ...buuuuu...nareszcie odsprzątam mieszkanko !!!

Laseczki kto mi to zinterpretuje ????

Progesteron 15,17 ng/ml
Prolaktyna 20,9 ng/ml

badania robione w 22 dc ....co to oznacza ??? Wszystko jest ok ???

Dorcia ja na normach też nie za bardzo, ale wiem że piszesz na forum 'czy można zaplanować płeć dziecka', ja czytam to forum od już ok 2 lat i jak napiszesz do Piranhi to ona napewno udzieli Ci rad, jakie to wyniki i co na to brać. To jest mądra babeczka, oczytana w tych tematach ;) Nigdy nie pisałam na tym forum, bo nie będę planować płci, ale można się ciekawych rzeczy od Piranhii dowiedzieć. ;)

reklama
Progesteron wg mnie ładny wysoki, i chyba jest ok bo im wyższy tym lepszy, potem w ciąży w 1 trymestrze dalej rośnie. A prolaktynę nie robiłaś po obciążeniu??? Bo to jest dość ważne. Ale wg mnie ta prolaktyna jest trochę wysoka... Hmmm najlepiej idź z tym do lekarza to Ci wszystko powie. I napisz do Piranhii hhehe.

Znalazlam taką stronkę: Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe. - Artykuły - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry