reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dorcia nie pamiętam już jakie są normy , niestety ja nie pomogę :( Jak będziesz miała interpretację, to dawaj tu
KasiaSierpien witaj i szybkiego zaciążenia, najlepiej bez presji że musisz zajść
Muffi ciekawa stronka, kto to jest Piranhia?

Babeczki a ja mam teraz te dni chyba i miałam już mojego gonić... ale tak myślę że przez ostatnie 2 tygodnie (skończyłam w sobotę) brałam antybiotyk przez to zapalenie zęba, a przed tym też z 2 tygodnie brałam tabletki dopochwowe i teraz się zastanawiam czy nie lepiej odczekać ten cykl, czuję się ok no ale żeby nie zaszkodzić, sama nie wiem.

Ianka Piranha t obabeczka, która pisze na forum 'czy można zaplanować płeć dziecka' i pomaga dziewczynom zaplanować płeć dziecka. Przy tym jest bardzo oczytana i ma naprawdę dużą wiedzę a propos planowania dziecka, i niepłodności i tych wszystkich babskich spraw ;) Ma swój przepis na planowanie płci dziecka (rygorystyczna dieta, łykanie suplementów itd itd), wiedza którą wyczytała z zagranicznych forów i artykułów, i jak narazie wszystkie laski które sumiennie stosowały się do jej zaleceń miały tą płeć dziecka, którą chciały.

Co do twojego antybiotyku to nie pomogę, bo nie wiem jak to jest... czy to może zaszkodzić itd.

ianka pytałam o to kiedyś lekarza- antybiotyku nie ma po jednym dniu w organizmie, więc bez obaw. Ja brałam antybiotyk i jak tylko skończyłam zaczęlismy się starać. Tak więc goń męża, goń ;)
Dorcia lekarz prawdę Ci powie, mam nadzieję że teraz będzie wiadomo co i jak.
Kasia żeby mąż nie zraził się przez podejście "aby tylko dzidzię zrobić" ;) Wyluzuj, nie każdemu udaje się od razu, a w końcu doczekasz się dwóch kresek na teście :)
Wasila biedna Ty, powrót do pracy do urlopie to nic fajnego, ale jeszcze trochę i będziesz siedziała w domu rok albo i dłużej :)
Samosia jak tam remont?
Muffi ja też lubię prać, mało skomplikowana czynność hehe :) Ale prasować też lubię, polubiłam odkąd mieszkamy sami, jednak fajniej było jak nie trzeba było ubrań małej prasować- jak była malutka to kompletnie nic nie prasowałam z jej rzeczy :)

Chwalę się, że byłam dziś na tym darmowym usg- był mój lekarz, ordynator szpitala i dwóch panów od ustawiania sprzętu. Leżałam z głowicą na brzuchu z 35 minut, na dzień dobry ordynator poczęstował nas czekoladą nawet :) Świetnie że się załapałam, bo nie wydałabym 200 zł na takie badanie, a tak to młody miał jeszcze dokładniej wszystko zmierzone i sprawdzone, bo ustawiali różne parametry usg, byłam krolikiem doświadczalnym :) Pamiątka będzie cudowna, nie wiedziałam że aż tak dokładnie będzie widać Tomka- kurcze zapowiada sie, że będzie bardziej do M. podobny.

skan_20130820_00000.jpgskan_20130820_00001.jpg

Załączniki

• skan_20130820_00000.jpg
    skan_20130820_00000.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 49
  • skan_20130820_00001.jpg
    skan_20130820_00001.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 46
Carla fotki bomba ! ja mam tylko jedno zdjęcie, a ty tu proszę od każdej strony :)
Muffi no widziałam wątek ale nie zagłębiałam się :)
Moja niunia właśnie walczy z brokołem hehe nie da mi nawet pozwolić widelca do ręki wziąć, ona sama musi, ale ważne że je, a że właśnie zaczyna się już tylko bawić jedzeniem tak uciekam zanim wszsytko będzie na podłodzę

Ianka działaj działaj...mnie tez lekarz mówił że kilka dni po antybiotyku i można działać !!!!!!!!! Ostatnio miałam Duomox przy którym w ogóle nie musiała przerywać staranek.

Muffi zgodzę się z Tobą co do Piranhy...zajefajna kobitka...a jej wiedza ...po prostu meeega !!! Widziała moje wyniki i odpisze mi co powinnam łykać albo w ogóle co robić ...ogólnie nie jest źle !!!!!!!!!!!!

Carla amazing !!! Naprawdę niesamowite !!! Cudo,aż się łezka w oku kręci !!!

Cześć dziewczyny,
Dziękuję za miłe przyjęcie na forum :). Dzisiaj mój ovufriend wyznaczył mi mój prawdopodobny dzień owulacji.
Wyszło na to, że kochanie było 3 i 2 dni przed i 1 dzień po :)
Ciekawe czy się uda - planowana @ 27.08 < oby nie przyszła :angry::angry::angry::angry: >
Staram się nie wkręcać przesadnie jednak cięzko tak, jak liczy się te dni, łyka folik to bezwiednie człowiek myśli czy się uda czy nie...
Carla GRATULACJE! niech się maluszek zdrowo rozwija :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć babeczki.

Dziewczyny wejdźcie proszę na grupę bo mam pytanie i proszę o radę.

Carla-śliczne fotki.Jeszcze nie wiadomo do kogo Tomek będzie podobny bo dzieci się zmieniają. Ja sama byłam długo podobna do taty a potem, na całe szczęście zaczęłam się robić podobna do mamy.

Dorcia a nie ma tam na dole norm?
Zależy kiedy miałaś owu.Najlepiej się 8 dni po owu badać. Można i w inny dzień ale wtedy lekarz powinien zapytać w jakim dniu cyklu było badanie.
Wszystko zależy od norm. Przyjmując,ze są takie jak u mnie to ja bym powiedziała,że progesteron jest ciut za niski a prolaktyna nieco za wysoka.Ale naprawdę niewiele.Podobno (według mojej ginki) najlepsza prolaktyna jest jest taka ok. 11-12.Najlepiej jakbyś sobie kupiła Castagnusa, on Ci w mig wyreguluje jedno i drugie.
Oba wyniki masz w normie tylko ,że w czasie starań to normy są nieco inne.

Ianka- ja byłam w podobnej sytuacji i moja ginka kazała zaczekać.Ale naprawdę nie wiem czy to jej ostrożność czy faktycznie trzeba.

Kasia Sierpień-witaj .Zyczę szybko II. Nie martw się,naprawdę trzeba mieć szczęście,żeby zajść w pierwszym cyklu.
Chociaz faktycznie TSH lepiej mieć mniejsze niż dwa.I nie opieram się tu na google tylko na mojej gince i endo.Ty nie masz wiele więcej wiec powinno być spoko.Nie do końca się jednak zgodzę z tym nakręcaniem się przez net.Owszem są tacy co przesadzają. Ale na przykład ja ,dzięki forum ( konkretnie to było-Starania po straconej ciąży)zdiagnozowałam sobie problem z tarczycą. Chodzi właśnie o to TSH.
Miała je badane i lekarka mówiła ,że jest ok. Bo w normie się mieściło (norma jest do 4).Tyle tylko,ze te w okolicach 4 to jest dla kobiet przed menopauzą.Przy staraniach TSH powinno być mniejsze niż 2.Zrobiłam jeszcze, jak mi poradziły dziewczyny antyTPO i wyszło dodatnie. Okazało się,ze mam zapalenie tarczycy.Zapisałam się endo,która pierwsze co powiedziała to:trzeba zbić TSH poniżej 2.
Od stycznia biorę Euthyrox.
Tak że wszystko jest dla ludzi ,byle z umiarem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry